3d tlaciaren + box

|

miroslav.pivovarsky

Člen
Registrovaný člen
Vývojár ElektroLab.eu
Člen od
28 Sep 2020
Príspevkov
31
Reakčné skóre
42
Bodov
23
Umiestnenie
Zilina
Paragraf (§)
Programátor
Pochvalte sa so svojou 3D tlaciarnou a boxom pre nu. Alebo inspirujte dalsich svojimi napadmi.

Ja konkretne mam Prusu Mini+.

Musíte sa zaregistrovať, aby ste mohli vidieť obrázky


Pre odhlucenenie tlaciarne, som polozil tlaciaren na penu, ktora sa pouziva na vyplnenie krabice s elektronikou. To znizili hlucnost na uplne minimum.

Musíte sa zaregistrovať, aby ste mohli vidieť obrázky


Box som si postavil z 2x Ikea Lack stolika. Planoval som si vytlacit lepsie nohy pod tlaciaren, preto som spojil 2x ikea Lack stolik, no nakoniec som zistil, ze tie nohy tlacit nebudem, a zbytocne som spajal 2x Ikea Lack stolik. Na boky stolika som pouzil klasicke plexisklo.

Musíte sa zaregistrovať, aby ste mohli vidieť obrázky



Musíte sa zaregistrovať, aby ste mohli vidieť obrázky


Splodiny z boxu su odsavane ventilatorom, a dalej idu cez uhlikovy filter a HEPA filter. Ako HEPA filter som pouzil filter z vysavaca Sencor. Funguje to dobre, a v izbe nieje citit ziaden smrad z tlaciarne. Modely pre drziak mozete najst tu aj s odkazom na filtre. Ventilator je pouzity 80mm, 4 pin. Cize ma PWM regulaciu.

Musíte sa zaregistrovať, aby ste mohli vidieť obrázky


Musíte sa zaregistrovať, aby ste mohli vidieť obrázky


Pre regulaciu otacok ventilatora som pouzil arduino nano. K arduinu je pripojeny 2x teplomer DS18B20 (jeden je v spodnej casti krabice, druhy v hornej casti), 2x16 display pre zobrazovanie teploty, aktualnych otacok ventilatora, a nastavenej hodnoty PWM pre ventilator. Pomocou potenciometra sa nastavuju otacky ventilatora a von z krabice mam vytiahnuty jeden prepinac, ktory v jednej polohe nastavi otacky ventilatora na maximum a druha poloha nastavit otacky podla trimra. Aby som si vedel po dotlaceni rychlejsie odsat splodiny z krabice.

Musíte sa zaregistrovať, aby ste mohli vidieť obrázky


Osvetlenie mam riesene pomocou klasickeho 12V led pasu s bezdotykovym vypinacom. Je to cinsky vypinac, ktory vie regulovat intenzitu jasu.

Musíte sa zaregistrovať, aby ste mohli vidieť obrázky


Dalej som si este nakreslil a vytlacil drziak pre tlaciarenske podlozky. Osobne mam drsnu PEI a hladku PEI. Do drziaku pre podlozky sa daju priamo odkladat tlaciarenske trysky.

Musíte sa zaregistrovať, aby ste mohli vidieť obrázky


Standardne dodavany drziak na cievku sa mi nepacil, tak som si stiahol a vytlacil drziak, kde je mozne nastavit sirku cievky pomocou jednej skrutky. Funguje to super.

Musíte sa zaregistrovať, aby ste mohli vidieť obrázky
 

oneeeeee

Aktívny člen
Registrovaný člen
Sponzor fóra
Člen od
1 Jan 2020
Príspevkov
263
Reakčné skóre
401
Bodov
88
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
no to máš super . ja nemám . syn má ale je o niečo biednejšia . vyrobil si ju sám na kolene a tlačí sprostosti . najviac používa ryžový plast.
 

Emil

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
7 Apr 2021
Príspevkov
1
Reakčné skóre
0
Bodov
1
Paragraf (§)
§21 Elektrotechnik
Nedavno so si ju kupil. Bazarova. Zatial sa stale ucim tlacit.
Box zatial neriesim mam to v dielni a tlacim zatial len z PLA. Akurat mi to dost stringuje asi vlhky filament(kupil som na zaciatok priebehovy za 11€/kg)
Nohy zvazujem vytlacit ale to ked dokupim kvalitnejsi filament a tu satenovu podlozku lebo mam len hladku.
 

pepe-flash

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
10 Máj 2020
Príspevkov
5
Reakčné skóre
17
Bodov
3
Paragraf (§)
§21 Elektrotechnik
Ender 5 plus ešte v stave pred cca 3 mesiacmi. Teraz už má lineári, dosku SKR v1.4 turbo, DRV2208 v3.1 a Trianglelab Matrix Extruder. Teraz sú počuteľné iba ventilátory a pri zavretej skrinke je úplné ticho. Ďalšie dve tlačiarne majú vlastnú skriňu so sklenenými dverami a odvetraním a posledné dve sú zatiaľ iba na stole. :) (nemám momentálne foto)
Musíte sa zaregistrovať, aby ste mohli vidieť obrázky
 

plavec11

Člen
Registrovaný člen
Sponzor fóra
Člen od
30 Dec 2019
Príspevkov
193
Reakčné skóre
517
Bodov
89
Také si chci pořídit 3D tiskárnu, už mám vyhlídnuto na Alíkovi pár modelů za cenu od 100 do 200 dolarů i s poštovným. Sháním ale radu jaký program použít na programování. Vyžaduji program pouze v češtině a aby byl maximálně za pár korun, nebudu kupovat program za desetitisíce při použití jednou za 5 let. Existuje nějaký program s jednoduchým ovládáním POUZE v češtině? Nechci aby bylo v ovládacím menu jediné anglické slovo, amíkům by se také jistě nelíbil program v češtině že? Předem budu vděčný za rady a tímto předem všem děkuji za odpověď a za případný typ.
 

pepe-flash

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
10 Máj 2020
Príspevkov
5
Reakčné skóre
17
Bodov
3
Paragraf (§)
§21 Elektrotechnik
Nazdar. Aký program máš namysli? Ak priamo soft, ktorý ovláda tlačiareň, tak ak je založený na merline, tak čeština nie je problém ( ale pri tých úplne lacných tlačiarňach to bude asi problém) Pomer výkon/cena/obsluha je určite rozumná voľba Ender3, ktorý sa dá kúpiť napríklad na stránke banggood , z českého skladu. Ak myslíš slicer , tak cura oficiálne podporuje češtinu. Ale keď budeš hľadať nejaké nastavenia, tak 99 percent budú odkazovať na anglické názvy. Asi sa bez tej angličtiny nezaobídeš.
 

plavec11

Člen
Registrovaný člen
Sponzor fóra
Člen od
30 Dec 2019
Príspevkov
193
Reakčné skóre
517
Bodov
89
Pro @pepe-flash
Mám na mysli program na vytváření vlastních 3D modelů (například ozubené kolo, soška a podobné originální atypické modely, které nejsou nikde již hotové jako předloha ke stažení), které potom do tiskárny nahraju a zadám tisk. Potřebuji pro soutěž v Armwrestlingu která se bude konat u nás v listopadu vytvořit a vytisknout model základny na které budou dvě semknuté ruce, na základně bude vystouplý nápis Železná ruka Jiříkov 2021, poté bude model zaformován do lukoprenu a rozmnožen ze sádry a nastříkán barvou. Kvůli tomu chci objednat tiskárnu a sháním program na vytvoření svého záměru, na internetu je toho dost, ale ovládací menu a veškeré položky nabídky nejsou česky. Letos bych to eventuelně než naleznu nějaký český program splácal z plastelíny a zaformoval, protože už mě tlačí čas, do týdne potřebuji model a do konce října musím mít odlito ze sádry minimálně 100 sošek.
 
Naposledy upravené moderátorom:

pepe-flash

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
10 Máj 2020
Príspevkov
5
Reakčné skóre
17
Bodov
3
Paragraf (§)
§21 Elektrotechnik
Autodesk Fusion360 je verzia zdarma, ale česká lokalizácia je už platená. (cca 28€ - ale neviem, či funguje na neplatenú verziu. Platená verzia stojí cca 500€ :-( )
Komplet zdarma je ešte Freecad , ktorý má lokalizáciu do češtiny tak na 90%.
 

plavec11

Člen
Registrovaný člen
Sponzor fóra
Člen od
30 Dec 2019
Príspevkov
193
Reakčné skóre
517
Bodov
89
Těch 500 éček bych za program také dal když bude kompletně v češtině a bude uživatelsky jednoduchý. Děkuji, poptám se na tu kompletní češtinu přímo nějakých prodejců, myslím že mám právo za své peníze dostat co požaduji když jsem ochoten si to koupit, chtěl bych vidět nějakého amíka jak by byl rád kdyby musel dělat s českým programem, také by právem vyžadoval lokalizaci ve svém jazyce.
 

plavec11

Člen
Registrovaný člen
Sponzor fóra
Člen od
30 Dec 2019
Príspevkov
193
Reakčné skóre
517
Bodov
89
Tak Fusion 36 není v češtině, už jsem dostal odpověď, dávají k tomu jen českou příručku, na české verzi se prý pracuje ale ještě není hotová, prý nebude ale přeloženo úplně vše a to mi je tedy k ničemu, takový program nepotřebuji, musím hledat dál. Netušil jsem, že je i v dnešní době problém něco sehnat.

Dotaz a odpověď přes chat:

Dobrý den, je program Fusion 360 kompletně v češtině? Potřebuji program na vytváření modelů pro svou 3D tiskárnu ale vyžaduji kompletní češtinu, už jsem prohlédl mnoho programů ale nejsou kompletně česky, vždy tam v nabídce nebo v nastavení je něco anglicky a to nechci, chci program pro českého uživatele. Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den,
Program Fusion 360 od Autodesku je v angličtině. Pořízením licence u nás, Adeonu, získáte zdarma českou příručku. Na češtině do programu pracujeme (nebude ale pochopitelně přeloženo vše jak požadujete), nedovedu ale v tuto chvíli říct, kdy ji publikujeme a nabídneme k prodeji.
Přeji hezký den.
 
Naposledy upravené:

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
1,142
Reakčné skóre
786
Bodov
180
Umiestnenie
Trnava
Program Fusion 360 od Autodesku je v angličtině. Pořízením licence u nás, Adeonu, získáte zdarma českou příručku.
Treba to brať tak, že CZ a SK trh je veľmi malý na to aby výrobca spravil lokalizáciu, takže bez angličtiny to bohužiaľ nejde a to nielen pri programoch, ale aj v elektronike ako takej
 

plavec11

Člen
Registrovaný člen
Sponzor fóra
Člen od
30 Dec 2019
Príspevkov
193
Reakčné skóre
517
Bodov
89
@Elektro Lab
Děkuji za reakci, je to bohužel tak ale nehodlám se tomu přizpůsobovat, mám přeci právo si koupit produkt přizpůsobený svému jazyku, je to vůči nám Čechům a Slovákům nespravedlivé, proto jsem ochoten si aplikaci v češtině koupit, ale nikdo to nenabízí, když to nikde neseženu, vydám se jinou cestou. To samé je u našich obchodníků, lezou Němcům do xx a berou jim při platbě Eura, já když bych v nějakém německém obchodě zkusil zaplatit naší měnou, tak odejdu bez nákupu a tohle mi prostě vadí.
 
Naposledy upravené:

pepe-flash

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
10 Máj 2020
Príspevkov
5
Reakčné skóre
17
Bodov
3
Paragraf (§)
§21 Elektrotechnik
Vývoj takéto softwaru len pre SK a CZ trh , je podľa mňa nerentabilné. Ja som ešte z generácie, ktorá sa učila iba rusky. Ale naučil som sa programy, ktoré potrebujem anglicky. Na kreslenie používam onshape a sem tam solidworks. Sú veľmi intuitívne, tak nie je žiadny problém.
 

plavec11

Člen
Registrovaný člen
Sponzor fóra
Člen od
30 Dec 2019
Príspevkov
193
Reakčné skóre
517
Bodov
89
@pepe-flash
Děkuji za typ, také ovládám ruštinu, zkusím ještě prohledat ruské programy na 3D modelování, to s Ruskou lokalizací mě vůbec nenapadlo, myslím že pravděpodobně něco v ruštině najdu lépe než v češtině. Prohledám ruská fóra s touto tématikou a určitě nějaký ruský program najdu. Jinak o vývoj v zásadě nejde, program jako takový je už hotov, stačí k tomu jen vytvořit soubory s českým překladem a vyměnit je za anglickou verzi, to by ale ten výrobce nesměl být líný a nesměl by myslet jen na úzké spektrum zákazníků, vše je jen o zisku a něco udělat navíc třeba i se ztrátou se v dnešní době nikomu nechce a to je špatný přístup.
 
Naposledy upravené:
E-shop ElektroLab.eu
Top