Anketa vo vlákne Aká je vaša skúsenosť s používaním ai v elektronike?

Použávate AI pri práci s elektroniku?

• Áno, pravidelne

• Občas

• Skôr sporadicky

• Spolieham sa na svoje vedomosti

• Nie, nepoužívam AI

Výsledky sú viditeľné až po hlasovaní.

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
2,097
Reakčné skóre
1,753
Bodov
220
Umiestnenie
Trnava
Na tému používania AI sa vo všeobecnosti popísalo veľa. Ako ste na tom vy - používate ju aj pri elektronike? Ak áno, na čo konkrétne? Ja som napísal článok na tému správneho písania promtov pre prácu v elektronike. Je tradične v blogu na tejto adrese :

Ako napísať dobrý prompt pre AI pri práci s elektronikou, vývojom či hľadaním chýb

Zapojte sa aj do ankety. Ďakujem :)

• Ďakujem
Reakcie - hodnotenie obsahu: MiroR

Mek

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
29 Jan 2021
Príspevkov
266
Reakčné skóre
321
Bodov
33
Umiestnenie
ZA
Pouzivam. Momentalne mam rozpracovany spinany zdroj s UC3843 a trafakom z nejakeho rozobrateho adaptera. Na nete som nasiel schemu, ktora mala nespravne hodnoty suciastok a chybal aj snubber na sekundari... to je holt tak ked nejaky Ind rychlo nieco napise a milion "blogov" to po nom prekopiruje. A najst poriadnu schemu s UC3843 kde by bolo vsetko spravne ako ma byt a odskusane overene, sa mi nepodarilo.
S pomocou AI som sa dozvedel, ktore suciastky naco su, ake maju mat hodnoty, a pomohla mi aj znizit ripple na vystupe. Povedala mi, co merat na osciloskope a ake krivky by som tam mal vidiet. Na druhu stranu, sekla sa pri vypocte casovacieho rezistora a kondika pre UC3843, ale na to som ju upozornil. Vysledok je, ze zdroj funguje, akurat ho musim prehodit na poriadny plosak (vcul je iba na veroboarde).
Okrem toho je dobra pri programovani, a kontrole (review) kodu. C/C++ v Atmel Studio, Arduino a tak. V praci ju pri programovani pouzivam denne (C# atd.).
Btw... v ankete je povolene oznacenie viac moznosti naraz a v poslednej je preklep :p

Vlado159

Člen
Registrovaný člen
Sponzor fóra
Člen od
15 Aug 2023
Príspevkov
192
Reakčné skóre
297
Bodov
33
Umiestnenie
Čaklov
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Použivam občas, ale skôr mimo elektroniky. Je super na hľadanie na webe, ale spoľahnúť na 100% sa na to nedá, výsledky treba potom preveriť. Mám uložených pár "debát" a fakt je to na pobavenie. Ale keď má človek nájsť nejakú alternatívu za komponent, tak je to bomba. V pár sekundách prehľadá weby, čo by človeku trvalo hodiny. Pri hľadaní trafa s materiálom jadra PC40 mi našla e-shop za 10 sekúnd. Viac to ale používam pri hľadaní hormónov a živín na vegetatívne množenie drevín.

PS Mek : Tu to máš aj s popisom trafa (pre výstup 19V). Postavil som ich asi 30 ...
Musíte sa zaregistrovať, aby ste mohli vidieť obrázky

MiroR

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
13 Júl 2024
Príspevkov
2
Reakčné skóre
5
Bodov
3
Paragraf (§)
§24 (SK) / §8 (CZ)
Občas použijem na generovanie komentárov do vlastných skriptov v mojich kódoch (lebo to sa mi nechce). Ale vždy to treba skontrolovať, lebo AI veľmi rada trepe :)

ElektroLab.eu