Ch341a eeprom programátor

RadoKe

Člen
Registrovaný člen
Člen od
16 Mar 2021
Príspevkov
136
Reakčné skóre
104
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Stretol sa niekto s polofunkčnosťou tohto zariadenia ? Vyskúšal som 2 druhy 24c01 eepromiek (jednu fungl novú) , jednu 24c02 zo starej funkčnej usb karty, zariadenie nenašlo ani jednu, prehrabávka šrotu vyniesla jeden 25VF512 zo starej grafiky ktorý flešovačka prečítala. Príde mi divné že eepromku rady 25 to dá a 24 ani za nič. Nejaké indície na čo sa zamerať alebo ako testnúť flešovačku na funkčnosť s radou 24 v domácich podmienkach ?
 

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
1,486
Reakčné skóre
1,062
Bodov
220
Umiestnenie
Trnava
Nebývajú s týmito programátormi problémy najmä kvôli ovládačom?
 
  • Ďakujem
Reakcie - hodnotenie obsahu: RadoKe

RadoKe

Člen
Registrovaný člen
Člen od
16 Mar 2021
Príspevkov
136
Reakčné skóre
104
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
dík, už mi nešla v noci hlava hľadať problém v drajvroch. Bežím na linuxe s jadrom 5.16 a tam problém pravdepodobne nebude, drivre pre sériovú komunikáciu s eepromkami sú v jadre, pri preverovaní som aspoň našiel v diskusii k tomuto programátoru schému,,odporúčanie na modifikáciu napájania ch341 z 5V na 3.3V a pridanie .47uF medzi pin 2 a VCC :

uvidím či to niečo zmení, začínam mať podozrenie na vadný programátor.
 

RadoKe

Člen
Registrovaný člen
Člen od
16 Mar 2021
Príspevkov
136
Reakčné skóre
104
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Chlapi má to niekto doma ? Na slotoch 5 a 6 (23 a 24 na švábovi ch341) ktoré sú značené ako SDA a SCL je 5V hneď po zasunutí programátora do USB, a drží aj po pripojení adaptéra s pamäťou, to sa mi nejak nepozdáva.
 

Varga Jano

Člen
Registrovaný člen
Člen od
2 Jan 2021
Príspevkov
55
Reakčné skóre
16
Bodov
8
Paragraf (§)
Študent
Ahoj!
Aký softvér používate?
 

Mek

Člen
Registrovaný člen
Člen od
29 Jan 2021
Príspevkov
162
Reakčné skóre
178
Bodov
33
Umiestnenie
ZA
SDA a SCL je rozhranie I2C (alebo oznacovane aj ako TWI), su pripojene cez pull-up rezistory k 5 V, tak to ma byt. Ci tam aj nejaka komunikacia bezi, by si zistil jedine osciloskopom.
 
  • Ďakujem
Reakcie - hodnotenie obsahu: RadoKe

rakato11

Člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2020
Príspevkov
162
Reakčné skóre
209
Bodov
58
Umiestnenie
Čierne pri Čadci
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Mám doma tento programátor (CH341A verze software 1,30) Dávnější jsem si do něj pomocí kolegy nahrál slovenštinu. Už ale dávno jsem s ním nepracoval a tak ani nevím kde se mi momentálně nachází.
Naposled jsem s ním programoval do Blaupunktu paměť 25Q32B a vše proběhlo v naprostém pořádku.

Napadlo mě zda máš správně tu paměť napojenou a piny mají kontakt s ploškami nebo používáš objímku?
 

RadoKe

Člen
Registrovaný člen
Člen od
16 Mar 2021
Príspevkov
136
Reakčné skóre
104
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
@Varga Jano
 

RadoKe

Člen
Registrovaný člen
Člen od
16 Mar 2021
Príspevkov
136
Reakčné skóre
104
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
@rakato11 tie eepromy prispájkovávam na taký priložený bazmek ktorý sa dá kliknúť do rýchloupínača. Ten som kontroloval aj trasy. Čo mi ešte napadá (ak je programátor ok) že tie 24ky pečiem pri spájkovaní, ale to by som asi upiekol aj tú 25 zo starej nvidie...
 

RadoKe

Člen
Registrovaný člen
Člen od
16 Mar 2021
Príspevkov
136
Reakčné skóre
104
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Tak som zas o krok bližšie k poznaniu, dostal som radu na polskom webe od jednoho ochotného pána, programátor ako je kúpený z aliexpresu vie pod linuxom s programom flashrom nájsť a obslúžiť iba 25kovú radu eepromiek, na to aby bol schopný obslúžiť 24kovú radu potrebuje utilitku s názvom ch341eeprom,
Terazky musím zistiť ako si to z githubu zkompilujem čo bude fuška, bo som to nikdy nerobil. Nájde sa niekto ochotný napovedať ?
 

oneeeeee

Aktívny člen
Registrovaný člen
Darca
Člen od
1 Jan 2020
Príspevkov
353
Reakčné skóre
510
Bodov
88
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
na github je potrebné sa zaregistrovať a až potom sa to dá stiahnuť . aspoň niektoré sekcie to vyžadujú .
 
  • Ďakujem
Reakcie - hodnotenie obsahu: RadoKe

RadoKe

Člen
Registrovaný člen
Člen od
16 Mar 2021
Príspevkov
136
Reakčné skóre
104
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
áno bolo treba registráciu, stiahnuté už mám potrebné knižnice nainštalované, momentálne som zatuhnutý na presne probléme (rovnaký output) ktorý je nad moje schopnosti, tak čakám že niekto na linuxáckom fóre poradí...
 

RadoKe

Člen
Registrovaný člen
Člen od
16 Mar 2021
Príspevkov
136
Reakčné skóre
104
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Vyriešené, na githube netreba ťahať verziu od autora plumbum ale . Ak sú nainštalované všetky potrebné knižnice tak make prebehne korektne a softík číta aj píše 24c.
 
E-shop ElektroLab.eu
Top