Dso 138 základní kalibrace

amater63

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
29 Máj 2021
Príspevkov
240
Reakčné skóre
193
Bodov
33
Paragraf (§)
§22 Samostatný elektrotechnik
Já jsem ze zvědavosti asi před rokem, možná déle kupoval tento-sestavený+ 2 sondy+adaptér. Platil jsem nějak 580Kč ,podražili .:(
 
Naposledy upravené:
  • Ďakujem
Reakcie - hodnotenie obsahu: sprocha

sprocha

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
4 Dec 2021
Príspevkov
257
Reakčné skóre
63
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Děkuji za tip.
 

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
1,432
Reakčné skóre
1,036
Bodov
220
Umiestnenie
Trnava
Z USA to asi nepošlú, skúste nastaviť filtre na sklady v EU. To či je to "fake" alebo nie - pozerať recenzie a čísla predajnosti. Ono každý lacný čínsky výrobok je viac menej "fake" nakoľko číňan skopíruje aj svoju babku a bude ju vydávať za originál.
 
  • Ďakujem
Reakcie - hodnotenie obsahu: sprocha

sprocha

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
4 Dec 2021
Príspevkov
257
Reakčné skóre
63
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Děkuji, prošel jsem si ty objednací možnosti a pak upravil příspěvek, z US mi nic nepošlou.
 

sprocha

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
4 Dec 2021
Príspevkov
257
Reakčné skóre
63
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Tak Dso 138 z Hadexu je doma.
Netuším, kde se stala chyba, ale origo kryt, taky z Hadexu, na osciloskop nesedí.
Dodaný oscilodkop má stejnou základnu, jako ten fake modrý, nesedí rozteč pro šrouby krytu.
Ale zase zobrazuje a měří.
 

sprocha

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
4 Dec 2021
Príspevkov
257
Reakčné skóre
63
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Je to jen podružný problém.
Tato krabička
nepasuje na tento osciloskop
Nepasují rozteče otvorů pro šrouby.
Krabička nepasovala na modrý fake osciloskop, ani na tento originál.
Ale je to blbost, hlavně, že osciloskop premává.
 

amater63

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
29 Máj 2021
Príspevkov
240
Reakčné skóre
193
Bodov
33
Paragraf (§)
§22 Samostatný elektrotechnik
Ptal jsem se proto, jestli jsi to dobře poskládal.
 

sprocha

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
4 Dec 2021
Príspevkov
257
Reakčné skóre
63
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Díl pod displej sedí, pak jsem skládal další "na sucho" a otvory DPS oproti plexi nelícují.
Foto, díly slícované jak mají být, vůči DPS.
 

Prílohy

amater63

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
29 Máj 2021
Príspevkov
240
Reakčné skóre
193
Bodov
33
Paragraf (§)
§22 Samostatný elektrotechnik
I mistr tesař se utne. :confused: Ne vážně.. To není v normě. Nezbude než to doladit kulatým jehlovým pilníčkem. Snad vrchní- čelní panel lícuje s tlačítkama + přepinačema.
 
  • Ďakujem
Reakcie - hodnotenie obsahu: sprocha

sprocha

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
4 Dec 2021
Príspevkov
257
Reakčné skóre
63
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Jehlový pilníky mám, otvory pro šrouby nebudou problém.

Poprosím ještě pro mě blbuvzdorný návod jak změřit frekvenci předcházejících se hodin?
Na trimru jsem měřil multimetrem, ale jen 2 desetinný místa, 32,76kHz.

Kde a jak změřit osciloskopem?
 

Rami6711

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
13 Apr 2021
Príspevkov
218
Reakčné skóre
315
Bodov
33
Paragraf (§)
§23 Elektrotechnik na riadenie činnosti alebo prevádzky
Poprosím ještě pro mě blbuvzdorný návod jak změřit frekvenci předcházejících se hodin?
Na trimru jsem měřil multimetrem, ale jen 2 desetinný místa, 32,76kHz.

Kde a jak změřit osciloskopem?
Ak software osciloskopu priamo neponuka meranie frekvencie, alebo ho ponukne len v malom rozliseni, tak nijako. Osciloskop je hlavne na zobrazovanie priebehov. Na osciloskope sa frekvencia ukazuje hlavne kvoli kontorole, ci dobre merias a obvykle stacia 3-4 desatinne miesta. Na meranie frekvencie sa pouziva citac. Ak chces mat presne nastavenu frekvenciu hodin, tak musis mat citac, ktory sam ma stabilny hodinovy signal a idealne aspon skalibrovany alebo aspon s definovanou presnostou. Pochybujem, ze ten Tvoj osciloskop ma presny krystalovy oscilator.

Vlastne je tu este jedna moznost, ale to by si musel mat 2-kanalovy osciloskop a presny generator signalu. Vola sa to Lissajousove obrazce. Ale na to zabudni. :cool:

Tak prestuduj, ci ten osciloskop ma meranie frekvencie. Tak ono by mohlo stacit, ze ci vypocitas o kolko sa potrebujes s tymi hodinami posunut a potom podla osciloskopu budes doladovat to co nameras +/- par Herzov... ale to som Ti uz pisal.
 
  • Ďakujem
Reakcie - hodnotenie obsahu: sprocha

SMITH

Člen
Registrovaný člen
Darca
Člen od
18 Jún 2020
Príspevkov
103
Reakčné skóre
145
Bodov
33
Umiestnenie
Púchov
Paragraf (§)
§23 Elektrotechnik na riadenie činnosti alebo prevádzky
Ten to "osciloskop" ukazuje meranú frekvenciu . Mám pocit že merané veličiny sa aktivujú tlačidlom MENU .
 
  • Ďakujem
Reakcie - hodnotenie obsahu: sprocha

sprocha

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
4 Dec 2021
Príspevkov
257
Reakčné skóre
63
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania

SMITH

Člen
Registrovaný člen
Darca
Člen od
18 Jún 2020
Príspevkov
103
Reakčné skóre
145
Bodov
33
Umiestnenie
Púchov
Paragraf (§)
§23 Elektrotechnik na riadenie činnosti alebo prevádzky
Tak isto ako si meral multimetrom . Čierny na zem červený na "živý" oscilátora .Ak by nechcel oscilátor kmitať , tak meraj cez 1n kondenzátor ako ti to radil @amater63 v príspevku o hodinách .
 

amater63

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
29 Máj 2021
Príspevkov
240
Reakčné skóre
193
Bodov
33
Paragraf (§)
§22 Samostatný elektrotechnik
Tady máš pěkný návod k tomu osciloskopu. Pokud teda nemáš nastudované. :(
 
  • Ďakujem
Reakcie - hodnotenie obsahu: sprocha

sprocha

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
4 Dec 2021
Príspevkov
257
Reakčné skóre
63
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Nejsem schopen změřit ustálenou hodnotu frekvence, změřím 32,xxx. Čísla xxx se neustále mění, přitom na zkušební smyčce osciloskopu mi to drží pěkně hodnotu 1,000.
 

amater63

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
29 Máj 2021
Príspevkov
240
Reakčné skóre
193
Bodov
33
Paragraf (§)
§22 Samostatný elektrotechnik
Ani po stlačení tl. OK ?
 

sprocha

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
4 Dec 2021
Príspevkov
257
Reakčné skóre
63
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
To ano, ale pokaždé jiná hodnota.
 

amater63

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
29 Máj 2021
Príspevkov
240
Reakčné skóre
193
Bodov
33
Paragraf (§)
§22 Samostatný elektrotechnik
Ještě vyzkoušej vřadit kapacitu jak bylo vzpomenuto.
 
  • Ďakujem
Reakcie - hodnotenie obsahu: sprocha
E-shop ElektroLab.eu
Top