Jak zapojit transformátor dual ac 18v?

sprocha

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
4 Dec 2021
Príspevkov
301
Reakčné skóre
71
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Vážení,
prosím o radu, zesilovač požaduje napájení Dual AC 18V, vstup tři zdířky.
Koupil jsem si v CZ eshopu síťový transformátor na 230V a výstup 2 x 18V.
Připojení 230V je mi jasné, ale jak výstup z transformátoru do zesilovače?
Dle popisu svorky 6, 7 - 18V a svorky 9, 10 - 18V.
Jak čtyři výstupy z transformátoru do tří zdířek v zesilovači?

A ještě dotaz, na výstupu z transformátoru mi multimetr ukazuje svorky 6, 7 - 20,7V a svorky 9, 10 - 20,7V, je to ok?

Děkuji
 

Prílohy

amater63

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
29 Máj 2021
Príspevkov
289
Reakčné skóre
212
Bodov
33
Paragraf (§)
§22 (SK) / §6 (CZ)
Co to je za zesilovač. Střed - spojíš konec a začátek vinutí. To je : 18V - 0 -18V AC .
 

Prílohy

  • 398.1 KB Zobrazení: 18
  • Ďakujem
Reakcie - hodnotenie obsahu: sprocha

robertpavlik

Člen
Registrovaný člen
Člen od
2 Jan 2020
Príspevkov
153
Reakčné skóre
249
Bodov
33
Umiestnenie
Okres Nové Mesto nad Váhom
Paragraf (§)
§23 (SK) / §7 (CZ)
Musíte sa zaregistrovať, aby ste mohli vidieť obrázky


Takto. A to čo meriaš, je napätie naprázdno (bez zaťaženia). Nevadí to.
 
  • Ďakujem
Reakcie - hodnotenie obsahu: sprocha

sprocha

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
4 Dec 2021
Príspevkov
301
Reakčné skóre
71
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Pánové, oběma vám děkuji.
Jedná se o zesilovač 6J1 + LM1875, kit z Aliexpressu, mám postnout i odkaz?
 

amater63

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
29 Máj 2021
Príspevkov
289
Reakčné skóre
212
Bodov
33
Paragraf (§)
§22 (SK) / §6 (CZ)

sprocha

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
4 Dec 2021
Príspevkov
301
Reakčné skóre
71
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
 

robertpavlik

Člen
Registrovaný člen
Člen od
2 Jan 2020
Príspevkov
153
Reakčné skóre
249
Bodov
33
Umiestnenie
Okres Nové Mesto nad Váhom
Paragraf (§)
§23 (SK) / §7 (CZ)
Tak to trafo, čo si kúpil je slabé. V parametroch zosilňovača sa uvádza, že trafo má mať viac ako 50 W. Ty máš ledva 40 W (počítam okolo 36 W).
 

sprocha

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
4 Dec 2021
Príspevkov
301
Reakčné skóre
71
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Neplánoval jsem plné zatížení, dlouho jsem v CZ hledal trafo blížící se specifikaci. Ještě jsem našel jedno silnější, ale to má na výstupu naprázdno 22V (papírově 18V), není to problém?

Pak obecný dotaz, našel jsem plno toroidů, které to splňovaly, ale zase mám strach, aby mi toroid nevyhazoval jističe. Měla by to řešit pojistka, v tomto bych potřeboval poradit.
 

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
1,813
Reakčné skóre
1,445
Bodov
220
Umiestnenie
Trnava
Pak obecný dotaz, našel jsem plno toroidů, které to splňovaly, ale zase mám strach, aby mi toroid nevyhazoval jističe. Měla by to řešit pojistka, v tomto bych potřeboval poradit.
Ističe by vyhadzoval až od 500W výkonu, to isté platí pre klasický transformátor, takže môžeš smelo použiť. Toroid má vo všeobecosti oveľa lepšie parametre ako klasické trafo.
 
  • Ďakujem
Reakcie - hodnotenie obsahu: sprocha

sprocha

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
4 Dec 2021
Príspevkov
301
Reakčné skóre
71
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Děkuji, tedy bez obav můžu pořídit výkonnější toroid.
 

amater63

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
29 Máj 2021
Príspevkov
289
Reakčné skóre
212
Bodov
33
Paragraf (§)
§22 (SK) / §6 (CZ)
Kolik ti poklesne napětí po usměrnění pří zatížení. Změř na filtračních el. 4700 µF.
25W je max. katalog.údaj IO., a to doma tahat nebudeš....
 
Naposledy upravené:
  • Ďakujem
Reakcie - hodnotenie obsahu: sprocha

sprocha

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
4 Dec 2021
Príspevkov
301
Reakčné skóre
71
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Vážení, konečně jsem to rozjel, jede to, hraje to.
Prosím ještě o radu.
Levý výstup je čistý, ale pravý výstup hrozně hučí, čím to může být?
Případně nové vlákno?
 

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
1,813
Reakčné skóre
1,445
Bodov
220
Umiestnenie
Trnava
Stačí toto vlákno. Skontrolujte zemniace body
 
Naposledy upravené:
  • Ďakujem
Reakcie - hodnotenie obsahu: sprocha

amater63

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
29 Máj 2021
Príspevkov
289
Reakčné skóre
212
Bodov
33
Paragraf (§)
§22 (SK) / §6 (CZ)
I při odpojení vstupního signálu? ( vytažený konektor )
 

sprocha

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
4 Dec 2021
Príspevkov
301
Reakčné skóre
71
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
I při odpojení vstupního signálu? ( vytažený konektor )
Ano, i bez zdroje hudby.
Přesněji:
- levý je čistý, jen při zapnutí a vypnutí lupne
- pravý při zapnutí/vypnutí nelupne, ale hned hučí a jakoby by byl reprák pořád "napnutý". Levý se po zapnutí napne a pak vrátí do klidu. Popisuji reprák bez mřížky, při pohledu na něj.
 

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
1,813
Reakčné skóre
1,445
Bodov
220
Umiestnenie
Trnava
Ok, takto - skontrolujte kvalitu pripojenia GND napájania a signálu - vstupného a aj výstupného. Možná príčina brumu môže byť napríklad studený spoj.
 
  • Ďakujem
Reakcie - hodnotenie obsahu: sprocha

amater63

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
29 Máj 2021
Príspevkov
289
Reakčné skóre
212
Bodov
33
Paragraf (§)
§22 (SK) / §6 (CZ)
A potom odpoj pravý repro a změř pro jistotu jestli tam není napětí.
 
  • Ďakujem
Reakcie - hodnotenie obsahu: sprocha

sprocha

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
4 Dec 2021
Príspevkov
301
Reakčné skóre
71
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Je tam 2V DC.
 

amater63

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
29 Máj 2021
Príspevkov
289
Reakčné skóre
212
Bodov
33
Paragraf (§)
§22 (SK) / §6 (CZ)
A na levém? Máš zkontrolovanou DPS jestli není propojeno to, co nemá být?
To není ok....2V....
 
ElektroLab.eu

Reklama

Paul's Electronics

Podporte nás

Vyhľadaj komponenty

Nové príspevky

Reklamný blok

Hľadáte lacný multimeter?
Top