Jak zapojit transformátor dual ac 18v?

sprocha

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
4 Dec 2021
Príspevkov
301
Reakčné skóre
70
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Jak si prosím poradit s tímto?
Pojistka na primární a sekundární?
 

Prílohy

SMITH

Člen
Registrovaný člen
Darca
Člen od
18 Jún 2020
Príspevkov
123
Reakčné skóre
163
Bodov
33
Umiestnenie
Púchov
Paragraf (§)
§23 (SK) / §7 (CZ)
Na primár T 0,8A ( vypočítaný prúd 0,44A )
Na sekundár 2x T 2A ( vypočítaný prúd 2x1,75A ) ak ich bude vyhadzovať , tak T 2,5A .

Inak výkon transformátora sa vyjadruje v VA a nie W , nakoľko sa nevie aká záťaž bude na výstupe . (zdanlivý výkon )

EDIT:

EDIT 2 : Inak neviem aké máš vybavenie , ale na meranie prúdu sa mi veľmi osvečil multimeter
 
Naposledy upravené:

sprocha

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
4 Dec 2021
Príspevkov
301
Reakčné skóre
70
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Děkuji.

Na multimetr nešetřím, mám zatím jen klasický s kablíky.

Ještě k pojistkám, typ F a T zhruba vím. V předchozích příspěvcích k opravě zdroje, PaJa tam má F, ne T, je to tak ok?

Když mám pojistky pro toroid přímo na DPS zesilovače a není uvedeno jestli T nebo F, jaký typ osadit?
 

SMITH

Člen
Registrovaný člen
Darca
Člen od
18 Jún 2020
Príspevkov
123
Reakčné skóre
163
Bodov
33
Umiestnenie
Púchov
Paragraf (§)
§23 (SK) / §7 (CZ)
Na primár T na sekundár skús F2,5A a ak budú vyhadzovať tak T 2A.
 
  • Ďakujem
Reakcie - hodnotenie obsahu: sprocha

sprocha

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
4 Dec 2021
Príspevkov
301
Reakčné skóre
70
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Na primár T 0,8A ( vypočítaný prúd 0,44A )
Na sekundár 2x T 2A ( vypočítaný prúd 2x1,75A ) ak ich bude vyhadzovať , tak T 2,5A .

Inak výkon transformátora sa vyjadruje v VA a nie W , nakoľko sa nevie aká záťaž bude na výstupe . (zdanlivý výkon )

EDIT:

EDIT 2 : Inak neviem aké máš vybavenie , ale na meranie prúdu sa mi veľmi osvečil multimeter
Už je na cestě, děkuji za tip.
 

sprocha

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
4 Dec 2021
Príspevkov
301
Reakčné skóre
70
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Můžu se na vás obrátit opět o radu?
Na zdroji asi přestalo premávat relé, zdroj svítí dvě malé ledky zeleně, ledky svítí obě - zelená i červená, červená by ale měla zhasnout? LaDa svítí, ale zvuk nejde, nic nesmrdí. Jak si můžu ověřit, jestli je to relé? Při zapnutí necvakne, ale cvakne při vypnutí.
 

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
1,486
Reakčné skóre
1,062
Bodov
220
Umiestnenie
Trnava
Relé sa podľa mňa nezvykne "len tak" odporúčať. Skôr by som to videl na bižutériu okolo neho.
 

sprocha

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
4 Dec 2021
Príspevkov
301
Reakčné skóre
70
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Výstup repro napřímo bez relé jede.
Lze zjistit, co mohlo na zdroji odejít?
 
E-shop ElektroLab.eu
Top