Lg 65 uh950v

ivan

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
24 Mar 2023
Príspevkov
5
Reakčné skóre
0
Bodov
1
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Zdravím som tu nový potrebujem poradiť ked zapnem tv beží cca 3esc. A potom vypne ďakujem za radu.
 

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
1,760
Reakčné skóre
1,344
Bodov
220
Umiestnenie
Trnava
Najpravdepodobnejšie sa jedná o vysušené kondenzátory, monitor je napájaný cez adaptér, alebo priamo 230V?
 

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
1,760
Reakčné skóre
1,344
Bodov
220
Umiestnenie
Trnava
Sorry, časť o adaptéry vynechajte... Každopádne by som pozrel zdrojovú časť. Môžte sem nahrať fotky.
 
Naposledy upravené:

ivan

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
24 Mar 2023
Príspevkov
5
Reakčné skóre
0
Bodov
1
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
1,760
Reakčné skóre
1,344
Bodov
220
Umiestnenie
Trnava
Doska v ľavo (žltá) má na starosti napájanie, začal by som optickou kontrolou všetkých elektrolytov na doske. Ak bude niektorý deformovaný, tak ho vymeňte. Pokiaľ máte čím zmerať ESR, zameral by som aj tie, ktoré nie sú zjavne poškodené
 

ivan

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
24 Mar 2023
Príspevkov
5
Reakčné skóre
0
Bodov
1
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Doska v ľavo (žltá) má na starosti napájanie, začal by som optickou kontrolou všetkých elektrolytov na doske. Ak bude niektorý deformovaný, tak ho vymeňte. Pokiaľ máte čím zmerať ESR, zameral by som aj tie, ktoré nie sú zjavne poškodené
Ja sa moc nevyznám v týchto veciach skor by som kupil koplet zdrojovu dosku a vymenil myslíte ze by bol problem v zdrojovej dosky?
 

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
1,760
Reakčné skóre
1,344
Bodov
220
Umiestnenie
Trnava
odporúčal by som, aby sa na to niekto znalý najskôr pozrel. Zdrojová doska je najpravdepodobnejšou príčinou.
 

rakato11

Člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2020
Príspevkov
187
Reakčné skóre
236
Bodov
58
Umiestnenie
Čierne pri Čadci
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
ked zapnem tv beží cca 3esc. A potom vypne
Ta televize když se vypne tak se vypne úplně, ztmavne displej a vypne i zvuk? Zůstane svítit kontrolka pro pohotovostní režim?
Pokud by pouze ztmavnul obraz ale šel by zvuk tak vem nějaké silné světlo a zboku posviť na displej (obrazovku) zda tam uvidíš náznaky obrazu. V tomto případě by se jednalo o závadu podsvitu. Ta TV má kolik roků?
 

ivan

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
24 Mar 2023
Príspevkov
5
Reakčné skóre
0
Bodov
1
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Ta televize když se vypne tak se vypne úplně, ztmavne displej a vypne i zvuk? Zůstane svítit kontrolka pro pohotovostní režim?
Pokud by pouze ztmavnul obraz ale šel by zvuk tak vem nějaké silné světlo a zboku posviť na displej (obrazovku) zda tam uvidíš náznaky obrazu. V tomto případě by se jednalo o závadu podsvitu. Ta TV má kolik roků?
Zdravým úplne sa vypne lebo zhasne aj ta dioda napajania je to 2016 model
 

rakato11

Člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2020
Príspevkov
187
Reakčné skóre
236
Bodov
58
Umiestnenie
Čierne pri Čadci
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Jde pak TV znovu zapnout dálkovým ovládačem? Pokud ano tak pak se situace znovu opakuje tj. opět se panel rozsvítí a následně se TV zase vypne?
Už jsi tu TV otevřel, už jsi něco změřil?
 

ivan

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
24 Mar 2023
Príspevkov
5
Reakčné skóre
0
Bodov
1
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Jde pak TV znovu zapnout dálkovým ovládačem? Pokud ano tak pak se situace znovu opakuje tj. opět se panel rozsvítí a následně se TV zase vypne?
Už jsi tu TV otevřel, už jsi něco změřil?
Áno normálne zapnem a zas to isté po 3sec. vypne. Áno otvoril som kryt len som optický skontroloval nič som nemeral nemám skúsenosti z multimetrom
 

rakato11

Člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2020
Príspevkov
187
Reakčné skóre
236
Bodov
58
Umiestnenie
Čierne pri Čadci
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
No tak v takovémto případě ten TV svěř někomu kdo má s opravami nějaké ty zkušenosti. Pohledem nic moc nezjistíš maximálně tak kdyby byly nafouknuté elektrolytické kondenzátory a nebo něco viditelně spáleného. Vadný (proražený) polovodič se na pohled většinou tváří jako dobrý ale až měřením zjistíš že je vadný. Také může být někde studený spoj nebo něco přetěžuje zdroj a ochrana to vypíná. Možností je spousta ale bez měření nic konkrétního nezjistíš. Navíc hrozí úraz elektrickým proudem takže asi tak nějak.
 
E-shop ElektroLab.eu
Top