Mŕtva riadiaca jednotka k peci

RadoKe

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
16 Mar 2021
Príspevkov
20
Reakčné skóre
25
Bodov
13
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Zdravim All,

mám menší problém a prosím o radu. Pred časom mi počas dovolenky v piecke na porcelán odišla záložná 3V batéria ktorá istila užívateľské programy v riadiacej jednotke. Pravdepodobne však istila aj firmware nakoľko som na nete nikde nenašiel informáciu že by niektorý z švábov na doske bol rom/eprom alebo iný typ na napájaní nezávislej pamäte. Výrobca pece už neexistuje, podpora žiadna, nikto z komunity netuší kto by to vedel opraviť tak mi v podstate už neostáva nič iné ako overiť či sa nemýlim že firmware je definitívne preč a pustiť ju na súčiastky. Po zapnutí pec už iba cvaká relátkami nejaký industrial techno pop. Budem ale rád keď sa mýlim. Pripájam fotky dosky a ak sa zadarí aj video. Ešte doplním že jumper J6 a J8 majú 5V ak to niečo znamená.

Musíte sa zaregistrovať, aby ste mohli vidieť obrázky
Musíte sa zaregistrovať, aby ste mohli vidieť obrázky
Musíte sa zaregistrovať, aby ste mohli vidieť obrázky
 

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
920
Reakčné skóre
566
Bodov
130
Umiestnenie
Trnava
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
NEC D431000ACZ-70LL DIP 1M-BIT CMOS STATIC RAM 128K - RAM pamäť

MC68HC11A0FN - 8-bit CMOS CPU

QuickLogic 9907 BA QL12X 16B - ?

LTC1050 - precízny OP

MAX703 - Battery-Backup with Manual Reset and Power-Fail Comparator - skúšal si jeho funkciu? Tento obvod má na starosti nábeh procesora pri výmene batérie, či výpadku napájania.
 

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
920
Reakčné skóre
566
Bodov
130
Umiestnenie
Trnava
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Inak výmena batérie, aspoň podľa nápisu na PCB sa robí za chodu zariadenia.
 

RadoKe

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
16 Mar 2021
Príspevkov
20
Reakčné skóre
25
Bodov
13
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
funkčnosť max703 som neskúšal, pozerám do datasheetu a na fig.3 to vyzerá že funguje aj ako switch ? Keď má napájanie z dosky tak kŕmi pamäť, keď sieť padne kŕmi ju z baterky. Že sa batéria mení naživo viem, už som ju pred pár rokmi tak menil. To mi ale stihla pec dať najavo že batéria končí. Teraz to vyšlo na obdobie keď tri týždne stála bez dozoru a v objekte aj klesla teplota. Ak dobre chápem je možné ten MAX703 resetnúť pripojením zeme na pin č. 6 ? Každopádne už je asi firmware dávno preč, iba že by bol napálený v tom quicklogicu...
 

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
920
Reakčné skóre
566
Bodov
130
Umiestnenie
Trnava
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
MAX703 resetnúť pripojením zeme na pin č. 6
Teoreticky áno, aj keď osobne si myslím, že FW tam ešte stále je, len je problém pri jeho naťahovaní.

Inak kto je výrobca pece, či by sa nedal nájsť FW na nete
 

RadoKe

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
16 Mar 2021
Príspevkov
20
Reakčné skóre
25
Bodov
13
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
tak sa mi podarilo zavesiť video

Ak chcete vidieť médiá, musíte sa zaregistrovať

Výrobca je Ceramco, Burlington NJ.
 
Naposledy upravené moderátorom:

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
920
Reakčné skóre
566
Bodov
130
Umiestnenie
Trnava
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Jak elektronicky bubeník :D
 

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
920
Reakčné skóre
566
Bodov
130
Umiestnenie
Trnava
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Daj typ pece
 

RadoKe

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
16 Mar 2021
Príspevkov
20
Reakčné skóre
25
Bodov
13
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
🥳 sem tam si aj pískne do repráku.

 

RadoKe

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
16 Mar 2021
Príspevkov
20
Reakčné skóre
25
Bodov
13
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Manual reset max703 na pine c.6 nepomohol. Ked je k nemu pripojena zem tak technoparty stichne ale po odpojeni tuc tuc cvakpip... Nejake dalsie napady ?
 

digital

Nový člen
Registrovaný člen
Sponzor fóra
Člen od
12 Mar 2021
Príspevkov
17
Reakčné skóre
21
Bodov
3
Manual reset max703 na pine c.6 nepomohol. Ked je k nemu pripojena zem tak technoparty stichne ale po odpojeni tuc tuc cvakpip... Nejake dalsie napady ?
A zmerať napätie na resetovom výstupe? Ako som čítal, tak poklesom napätia na tomto pine dochádza k resetu. Ak tam to napätie kolíše, tak sa môže spínať a následne resetovať. Ale to je len ako “myšlienka” :unsure:
 

RadoKe

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
16 Mar 2021
Príspevkov
20
Reakčné skóre
25
Bodov
13
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
@digital: Ďakujem za nápad, skúsim.

@ALL: datasheet k tomu QuickLogicu, neviem z neho ale vyčítať či má vlastnú pamäť nezávislú na backupe, keď nie tak je to úplne v ...
 
E-shop ElektroLab.eu

Reklama

Paul's Electronics

Podporte nás

Nové príspevky

Reklamný blok

Ponuka meracej techniky
Top