- Člen od
- 28 Okt 2023
- Príspevkov
- 14
- Reakčné skóre
- 32
- Bodov
- 18
Co o sobě napsat. Už od mala mě fascinovala matematika, fyzika, chemie. To co mě nasměrovalo do elektroniky bylo rozebírání starých elektronkových rádií u prarodičů. Jak to tak ze začátku bastlení bývá, moje první konstrukce byla laboratorní zdroj, posléze zesilovač. Při nástupu na střední školu jsem se elektronice už věnoval naplno, hlavně opravováním audiotechniky. Vždy mě lákala především elektronika spojená s bezdrátovou komunikací (proto taky nick Maxwell). Další směřování po SŠ bylo jasné, studium VŠ se zaměřením na radioelektroniku. Nyní pokračuji v doktorantském studiu v projektu na oblast rádiové komunikace kolem 80GHz a částěčně spolupracuji na projektu výzkumu signálů vhodných pro armádní radiolokaci rychle se pohybujících cílů.
Pokud jde o "bastlení" mám na to dost vysoké nároky. Bez dostatečných teoretických poznatků prostě elektronika dělat nejde. Bohužel občas mám pocit, že míra vyloženě blbých dozatů (mám tranzistor xy čím ho mám nahradit?), neustále se opakujících se konstrukcí (zdroje, zesilovače, čínské moduly...) je čím dál tím větší. Tenhle stav bohužel ze spousty fór vyhnal skutečné odborníky se znalostmi, protože je už nebavilo odpovídat na ty samé otázky pořád dokola.
Snad jsem někoho nenaštval, nebo neodradil a rád porádím v záležitostech VF techniky
P.S. radioamatér nejsem. Fakt nechci být spojován s touto sourtou lidí, která do nekonečna řeší který koax a od jakého výrobce je lepší.
Pokud jde o "bastlení" mám na to dost vysoké nároky. Bez dostatečných teoretických poznatků prostě elektronika dělat nejde. Bohužel občas mám pocit, že míra vyloženě blbých dozatů (mám tranzistor xy čím ho mám nahradit?), neustále se opakujících se konstrukcí (zdroje, zesilovače, čínské moduly...) je čím dál tím větší. Tenhle stav bohužel ze spousty fór vyhnal skutečné odborníky se znalostmi, protože je už nebavilo odpovídat na ty samé otázky pořád dokola.
Snad jsem někoho nenaštval, nebo neodradil a rád porádím v záležitostech VF techniky
P.S. radioamatér nejsem. Fakt nechci být spojován s touto sourtou lidí, která do nekonečna řeší který koax a od jakého výrobce je lepší.