Osciloskop ads1013d

edob

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
13 Feb 2020
Príspevkov
16
Reakčné skóre
10
Bodov
3
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Mám osciloskop ADS1013D (FNIRSI 1013) a pri pokuse o pripojenie k PC (W10) mi PC hlási, že pripojené zariadenie nepozná. Poradí niekto ako na to?
 

oneeeeee

Aktívny člen
Registrovaný člen
Darca
Člen od
1 Jan 2020
Príspevkov
340
Reakčné skóre
506
Bodov
88
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
chýbajú ovládače . k osciloskopu by malo pribalené CD s ovládačmi , po prípadne odkaz na stránku a stadiaľ stiahnuť . možno pomôže reštart počítača .
 

amater63

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
29 Máj 2021
Príspevkov
240
Reakčné skóre
193
Bodov
33
Paragraf (§)
§22 Samostatný elektrotechnik
Tady máš popis ...
 

Prílohy

  • 123.3 KB Zobrazení: 8

edob

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
13 Feb 2020
Príspevkov
16
Reakčné skóre
10
Bodov
3
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Takže nakoniec som to skúšal na troch PC, ale len na jednom sa mi podarilo zistiť prihlásenie ako disk D: F1C1005 XiaoTauQi disk. Avšak pri pokuse otvoriť v TC píše, že sa jednotka nenašla, pri pokuse otvoriť v Win. Exploreri zase píše: vložte disk do jednotky G:. Ešte nejaké ďalšie blbosti, ale nič sa nedá otvoriť. Na ostatných PC píše, že sa jedná o neznáme zariadenie. Má niekto nejaký nápad?
 

edob

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
13 Feb 2020
Príspevkov
16
Reakčné skóre
10
Bodov
3
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Ešte dotaz, nemá náhodou niekto tie ovládače, alebo vyššie spomínané CD?
 

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
1,432
Reakčné skóre
1,036
Bodov
220
Umiestnenie
Trnava
S takýmto problémom som sa nestretol, stránku / výrobcu by som skúsil osloviť :
 

edob

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
13 Feb 2020
Príspevkov
16
Reakčné skóre
10
Bodov
3
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
S takýmto problémom som sa nestretol, stránku / výrobcu by som skúsil osloviť :
A všetko Ti funguje, dajú sa uložené obrázky otvoriť v PC? Netreba k tomu nejaký driver do PC? Skúsil som aj stránku výrobcu, ale zatiaľ nič.
 

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
1,432
Reakčné skóre
1,036
Bodov
220
Umiestnenie
Trnava
V čase písania recenzie 17.11.2020 som s ním nemal problémy, ale tu musím uviesť, že k recenzii som mal DANIU - viem sú rovnaké, ale v tej dobe som žiadnu stránku podpory nehľadal a ani nenašiel. Predmetný osciloskop už nemám, pretože veci z recenzií postupne odpredávam. Práve preto by som ti odporúčal kontaktovať cez kontaktný formulár výrobcu, či by vedel zaujať k problému nejaké stanovisko. Čo som hľadal po nete, tak s takýmto problémom sa zatiaľ nikto nestretol... Ak by som niečo našiel - dám to sem.
 

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
1,432
Reakčné skóre
1,036
Bodov
220
Umiestnenie
Trnava
Ešte ma napadlo... skúsiť otvoriť a pozrieť sa na "kvalitu" spájkovania v okolí USB konektora
 

edob

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
13 Feb 2020
Príspevkov
16
Reakčné skóre
10
Bodov
3
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Ešte ma napadlo... skúsiť otvoriť a pozrieť sa na "kvalitu" spájkovania v okolí USB konektora
Otvoril som a všetko vyzerá byť v perfektnom stave. Zatiaľ sa mi nepodarilo zistiť či existuje nejaké CD k osciloskopu, resp. kde by sa dal stiahnuť potrebný driver.
 

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
1,432
Reakčné skóre
1,036
Bodov
220
Umiestnenie
Trnava

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
1,432
Reakčné skóre
1,036
Bodov
220
Umiestnenie
Trnava
Napadlo ma, neskúšal si pripojiť vypnutý osciloskop a až po jeho pripojení k PC ho zapnúť?
 

Jiří

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
5 Máj 2021
Príspevkov
10
Reakčné skóre
8
Bodov
3
Paragraf (§)
§23 Elektrotechnik na riadenie činnosti alebo prevádzky
Na EEVblogu je o tomto rozsáhlé vlákno, možná tam najdeš co hledáš
 

edob

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
13 Feb 2020
Príspevkov
16
Reakčné skóre
10
Bodov
3
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Na EEVblogu je o tomto rozsáhlé vlákno, možná tam najdeš co hledáš
Ďakujem za snahu, prešiel som ten web, ale jediné čo som tam našiel bolo video, že na ploche by sa po pripojení mala objaviť ikona, z ktorej by sa to malo spúšťať, ale mne sa nič neobjaví. Skúsil som aj výrobcu, povedali že sa na to pozrú, ale zatiaľ nemám žiadny výsledok.
 

Jiří

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
5 Máj 2021
Príspevkov
10
Reakčné skóre
8
Bodov
3
Paragraf (§)
§23 Elektrotechnik na riadenie činnosti alebo prevádzky
Na stránce 3 anglického pdf manuálu jsou pod čísly 18 a 19 tlačítka SAVE PIC a SAVE WAVE a pod tím je napsáno něco o USB módu, to jsi zkoušel? Případně připojit flešku a zkusit to uložit na ní. Z dotazu jsem pochopil že ti jde o stažení průběhů uložených v tom skopu. Edit: ještě jsem se na ten manuál trochu díval, na stránce 9 je popis připojení k PC, nevím jestli jsi to zkoušel podle toho, nezmiňuješ se. Connect the computer to view the screenshot.... manuál je tady -
 
Naposledy upravené:

edob

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
13 Feb 2020
Príspevkov
16
Reakčné skóre
10
Bodov
3
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Na stránce 3 anglického pdf manuálu jsou pod čísly 18 a 19 tlačítka SAVE PIC a SAVE WAVE a pod tím je napsáno něco o USB módu, to jsi zkoušel? Případně připojit flešku a zkusit to uložit na ní. Z dotazu jsem pochopil že ti jde o stažení průběhů uložených v tom skopu.
Presne ako píšeš, potrebujem ich stiahnuť do PC. Je to návod ako uložiť sledované priebehy. Tam problém nie je a priebehy mám uložené a v osciloskope všetko funguje, ale nedá sa mi to zobraziť v PC, resp. stiahnuť do PC. Ešte som rozmýšľal či existuje novší firmware a dať tam ten.
 

Jiří

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
5 Máj 2021
Príspevkov
10
Reakčné skóre
8
Bodov
3
Paragraf (§)
§23 Elektrotechnik na riadenie činnosti alebo prevádzky
Svůj příspěvek jsem upravil, počti znovu. Otevři si ten odkaz, dole je manuál na tvůj škopek, tam je popis, vyzkoušej.
 

edob

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
13 Feb 2020
Príspevkov
16
Reakčné skóre
10
Bodov
3
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Svůj příspěvek jsem upravil, počti znovu. Otevři si ten odkaz, dole je manuál na tvůj škopek, tam je popis, vyzkoušej.
No a to je ten problém. PC mi ohlási, pripojené zariadenie nepozná a teda sa na súbory nedá pozrieť.
Musíte sa zaregistrovať, aby ste mohli vidieť obrázky
 

Jiří

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
5 Máj 2021
Príspevkov
10
Reakčné skóre
8
Bodov
3
Paragraf (§)
§23 Elektrotechnik na riadenie činnosti alebo prevádzky
No a to je ten problém. PC mi ohlási, pripojené zariadenie nepozná a teda sa na súbory nedá pozrieť.
Musíte sa zaregistrovať, aby ste mohli vidieť obrázky
Uvnitř je slot pro SD kartu, tak ji vytáhni a podívej se co je na ní, možná ty drivery nebo nějaký soft bude právě tam, vyzkoušej jiný USB kabel... nic jiného už mně nenapadá :)
 
E-shop ElektroLab.eu
Top