Pomoc se zapojením in-12

Rami6711

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
13 Apr 2021
Príspevkov
245
Reakčné skóre
351
Bodov
33
Paragraf (§)
§23 (SK) / §7 (CZ)
já říkám IO - U4 je kaput , je to STEP-UP obvod , a zase na MosFet pin Gate musíš naměřit nějaké PWM o frekvenci XY což není podstatné ALE , ten totiž aktivuje ten MosFet za pomoci L1 vzniká to napětí 190v ten trimer je kvůli tomu aby jsi ureguloval hodnotu na 190v za pomoci U4 pin FB , a jak psal kolega !!! změř co je před Diodou D14 proti GND !!! a co je za Diodou D14 proti GND !!!
Ved mu svietia vsetky nixie... Dokonca segmenty ktore nechce. Tak preco by mal byt U4 zly?
 
  • Ďakujem
Reakcie - hodnotenie obsahu: sprocha

sprocha

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
4 Dec 2021
Príspevkov
301
Reakčné skóre
70
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
já říkám IO - U4 je kaput , je to STEP-UP obvod , a zase na MosFet pin Gate musíš naměřit nějaké PWM o frekvenci XY což není podstatné ALE , ten totiž aktivuje ten MosFet za pomoci L1 vzniká to napětí 190v ten trimer je kvůli tomu aby jsi ureguloval hodnotu na 190v za pomoci U4 pin FB , a jak psal kolega !!! změř co je před Diodou D14 proti GND !!! a co je za Diodou D14 proti GND !!!
D14 proti zemi:
178,4V
11,4V
 

sprocha

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
4 Dec 2021
Príspevkov
301
Reakčné skóre
70
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Mne to stale pripada na zlu kvalitu PCB / cistena po osadzani. Oba zdoje tomu nasvedcuju. Ale tak teraz uz idu.
Pozeral som schemu tej riadiacej dosky. To vyzera na multiplexne ovladanie - 2 nixie naraz, cize na 3x vypise cely cas.
Podla mna je problem niekde pri T2, T3 a T4. Dva z nich zopnu spolu. Treba brat do uvahy, ze Nixie nie je zeravy drot (ako v ziarovke) co taha velky prud. Toto je vysoke napatie a katodove ziarenie. Tam netecie skoro nic. Staci aj maly zvod a bude sa to spravat takto.
Lze zjistit, jestli je některý z nich špatný?
 

sprocha

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
4 Dec 2021
Príspevkov
301
Reakčné skóre
70
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Odpověď tvůrce:
Probably one of the tube is the problem. remove the bulbs one at a time to find out which particular tube is the problem.
Překladač:
Pravděpodobně je problém v jedné trubce. vyjměte žárovky jednu po druhé, abyste zjistili, která konkrétní trubice je problém.
 

Rami6711

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
13 Apr 2021
Príspevkov
245
Reakčné skóre
351
Bodov
33
Paragraf (§)
§23 (SK) / §7 (CZ)
Oni su v patici? Ked su zapajkovane tak to nie je riesenie.
 

sprocha

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
4 Dec 2021
Príspevkov
301
Reakčné skóre
70
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Jsou v paticích.
Je to opravdu možné, že by stačilo zobrazovače přehodit?
 

Rami6711

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
13 Apr 2021
Príspevkov
245
Reakčné skóre
351
Bodov
33
Paragraf (§)
§23 (SK) / §7 (CZ)
Neviem, nikdy som s nixie nerobil. Ale vybrat tie co ukazuju zle a dat ich na dobre pozicie moze ukazat, ci su dobre alebo nie. Asi by som skusal zajazdy kazdu z nixie poprikladat na vsetky miesta.

Ale co sa mi zda dolezitejsie - zmerat osciloskopom vsetky signaly ANT0, 1, 2 a NTA0, 1, 2. Idealne dvojkanalovym merat vstup do tranzistora a vystup (vystup je vysoke napatie, takze urcite sondou 10:1)
 
  • Ďakujem
Reakcie - hodnotenie obsahu: sprocha

sprocha

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
4 Dec 2021
Príspevkov
301
Reakčné skóre
70
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Děkuji,

zobrazovače zkusím, ale dvoukanálový osciloskop nemám.
 

Rami6711

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
13 Apr 2021
Príspevkov
245
Reakčné skóre
351
Bodov
33
Paragraf (§)
§23 (SK) / §7 (CZ)
Ja som vela rokov pouzival jednokanalovy analogovy skop a bolo to ok. Staci ze ma externy vstup Trigger. Treba si jeden signal zvolit ako referencny a na ten si dat trigger. Potom sa sondou uz moze merat hocikde, vzdy je jasne kde sa ten-ktory signal voci referencnemu nachadza.
Verim tomu ze s digitalnou technikou sa da takto odchytit N priebehov a kazdy v inej farbe napoziciovat do jedneho obrazku. 😁
 
E-shop ElektroLab.eu
Top