Predzosilnovac

bonatius

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
21 Jan 2025
Príspevkov
1
Reakčné skóre
0
Bodov
1
Paragraf (§)
§23 (SK) / §7 (CZ)
Ahojte,
mohli by ste mi, prosim, poradit nejaky vyborny predzosilnovac?

Ohladom predzosilnovaca pre gramofon je k dispozicii nieco lepsie ako Actidamp?

Mek

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
29 Jan 2021
Príspevkov
209
Reakčné skóre
252
Bodov
33
Umiestnenie
ZA
Pre aku prenosku?
Ja pouzivam a som spokojny.
(shameless plug...)​

Vašek

Člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2020
Príspevkov
81
Reakčné skóre
77
Bodov
23
Paragraf (§)
§23 (SK) / §7 (CZ)
Jedna otázka už zazněla výše, a já dodávám další. Jaký je prosím celý řetězec? Přenoska, rameno, případně typ gramofonu, zesilovač, reprobedny a všechna propojovací kabeláž. Jen při znalosti těchto věci se nechá optimálně radit. Aby tam pak nebyl jeden "Mercedes" mezi "Trabanty", ten se pak nemá šanci projevit, protože ho degraduje celý zbytek aparatury ... A nebo odhalit toho Trabanta, a pak se celkový projev může povýšit o řád. Je potřeba ji mít celkově zvukově vyváženou.
Ano, je mnoho o hodně lepších předzesilovačů než DPA MK2 ;-) Dudek ty návrhy před cca 40-ti lety zkopíroval od jiných věhlasnějších konstruktérů, takže dnes jsou k dispozici vlivem vývoje jiné součástky i zapojení ;-)
Já například používám "Jupiter". Ale jen přenosku mám takovou, že by mnoha lidem bylo líto peněz za její koupi. Oni si přeci v "éšopě" koupí za ty peníze celou aparaturu a jak jim bude panečku hrát !!!

Vašek

• Súhlasím
Reakcie - hodnotenie obsahu: SMITH

oneeeeee

Stály šlen
Registrovaný člen
Darca
Člen od
1 Jan 2020
Príspevkov
510
Reakčné skóre
689
Bodov
88
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
ten reťazec je veľmi zaujímavý . základ je ten naj gramofon , naj bedne a naj zosilňovač .
lenže sto ľudí sto uší . pred 40 timi rokmi to naj bolo HI-FI . HI-FI základ a HI-FI špička .
poznám pár DJ z okolia čo majú profesionálnu zostavu , len to HI-FI , im nič nehovorí .
1: je základná zostava , komercia
2: je profesionálne využitie
3: je HI-FI ,
HI-FI bolo ešte v tak do roku 2000 . japonci sa zbavili kvality a prešli na kvantitu z číny .
no číňania sú majstri , tak nejaký de.il dal na trh HI-FI rádio budík . časť výrobcov preto musela prejsť na HI-END . cena sa zdvihla o 100 až 200 % . vysoké normy , ako malo HI-FI , to neprekročilo . staré zosilňovače mali poriadny hardvér . trafo , a kvalitné polovodiče a každý mal vstup PHONO MM a u poniektorých aj MC . teraz je všade impulzný zdroj a poriadny software . gramofony sú plastové . prenosky krištálové za pár eur no a samozrejme aj u HI-END 5.1 až 7.2 , zosilňovačov , s pochybným korekčným zosilňovačom (software ?) kde vstup PHONO , nie je a tak gramofon nemá šancu . mám v okoli pár hifistov , ktorí sa so mnou nechcú baviť , lebo nemám ihlu za 3000 €
po bazároch sa predávali zosilňovače za 100 - 200 € . v súčasnosti , už je cena okolo 400- 800 € . to bude tou dobou . aj trabant , išiel cenovo hore .
staré reprobedne sa predávajú ešte ako tak za prijateľnú cenu . citlivosť reproduktorov a zvukový prejav majú lepší , ako je teraz . samozrejme , treba brať cenovú reláciu .
tak , k tomu základu . na počúvanie hudby stereo zosilňovač a nie domáce kino .
kvalita počúvania je gramofon , magnetofon - kotúčový a CD
nevýhody : vinyl - platne , praskanie , magnetofon , šum . u CD je problém , je má orezanú časť frekvencie . a ďalšia vec je , zafarbenie zvuku .
staré japonské značky vyrobili , nespočetné množsvo gramofonov . najlepšie boli PIONEER PL x x x technics akai a podobne . ak je záujem počúvať , to je mať doma dobrú zostavu a vycentrované uši . čím sme starší , je to horšie . to neplatí u HI-FI
typ gramofonu , klasika alebo lineár ? poloautomat alebo full ? remienkový pohon , alebo direkt ?

Naposledy upravené:
  • Ďakujem
Reakcie - hodnotenie obsahu: Števo
ElektroLab.eu

Reklama

Paul's Electronics

Podporte nás

Vyhľadaj komponenty

Reklamný blok

Hľadáte lacný multimeter?