• UPOZORNENIE ! Nachádzate sa v časti fóra, kde je vyžadovaná určitá kvalifikácia, a odbornosť. V žiadnom prípade sa preto nesnažte poskytovať rady a riešenia dopytujúcim pri ktorých si nieste istý ich správnosťou v súlade s platnými nariadeniami a normami. Majte na pamäti najmä bezpečnosť a odbornosť a vystríhajte sa nabádaniu k manipulácii s nebezpečným napätím neznalou, alebo nepoučenou osobou ! Stránky fóra a ich vedenie nepreberajú žiadnu zodpovednosť za škody vzniknuté zverejnenými chybnými a nebezpečnými zapojeniami a za prípadnú ujmu na zdraví, spôsobenú úrazom elektrickým prúdom alebo spôsobenú neodbornou manipuláciou s elektrickými zariadeniami.

Schéma na Panasonic National RQ-432DSD

Jaro91

Člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2024
Príspevkov
173
Reakčné skóre
17
Bodov
18
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Dobrý večer prosím vás potreboval by som schému k rádiu dalo by sa to niekde nájisť?

Jaro91

Člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2024
Príspevkov
173
Reakčné skóre
17
Bodov
18
Paragraf (§)
Dobrý deň chcel by som sa opýtať dal by sa rádio magnetofon Panasonic RQ 432 DSD prerobiť na dnešné FM vlny keďže má západnú normu? Ale radio síce ide ako tak ale skvôr by som potreboval rozbehnúť magnetofon motorček sa síce točí ale zvuk nejde

Naposledy upravené:

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
2,062
Reakčné skóre
1,700
Bodov
220
Umiestnenie
Trnava

Jaro91

Člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2024
Príspevkov
173
Reakčné skóre
17
Bodov
18
Paragraf (§)
Tú som vymenil súkolia fungujú s motorčekom problém bude v elektronike je to starý magnetofon potreboval by som približne nejaké informácie o magnetofonoch ako to funguje myslím predzosilňovače, koncove zosilňovače a ostatne rozloženie komponentov

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
2,062
Reakčné skóre
1,700
Bodov
220
Umiestnenie
Trnava
Tak nájsť nejakú náhradu jedine. Inak motor má vnútri elektroniku, pozrel by som sa práve tam, nakoľko magnet a vinutie budú funkčné vždy, problémom je elektronika.

Edit: Mal by tam byť trimer na nastavenie otáčok, je možné, že problém je tam

Jaro91

Člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2024
Príspevkov
173
Reakčné skóre
17
Bodov
18
Paragraf (§)
Nepoznam ani vnútornú schému už som na doske našiel skratovanú diodu takže toho môže byť viac...nepoznáte nejakú stránku kde sú staršie páskové magnetofony riešené

mirosne

Člen
Registrovaný člen
Darca
Člen od
25 Sep 2020
Príspevkov
139
Reakčné skóre
134
Bodov
33
Paragraf (§)
§23 (SK) / §7 (CZ)
Prerábka FM-použiješ konvertor napr.:
Vyžadujú sa však až "moc dobré znalosti" o "posunutí pásiem FM".Prepáč,ale podľa tvojich odpovedí a popisoch usudzujem,že by si to mal radšej nechať na odborného pracovníka,čo sa s tým zaoberá.Bude asi problém s rozhraním I2C.

mirosne

Člen
Registrovaný člen
Darca
Člen od
25 Sep 2020
Príspevkov
139
Reakčné skóre
134
Bodov
33
Paragraf (§)
§23 (SK) / §7 (CZ)
Nepoznam ani vnútornú schému už som na doske našiel skratovanú diodu takže toho môže byť viac...nepoznáte nejakú stránku kde sú staršie páskové magnetofony riešené
Mohol by si trošku popísať,kde je tá "skratovaná"dióda a ako si zistil,že je v skrate?Ďakujem

rakato11

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2020
Príspevkov
268
Reakčné skóre
324
Bodov
58
Umiestnenie
Čierne pri Čadci
Paragraf (§)
... dal by sa rádio magnetofon Panasonic RQ 432 DSD prerobiť na dnešné FM vlny keďže má západnú normu? Ale radio síce ide ako tak ale skvôr by som potreboval rozbehnúť magnetofon motorček sa síce točí ale zvuk nejde
Proč chceš přelaďovat FM pásmo na tkzv. východní normu VKV-OIRT 65-74MHz když se dneska vysílá už v tkzv. západní normě VKV-CCIR 87,5-108MHz?

K tomu zvuku když zapneš magnetofon a motorek se točí ale zvuk nejde, tak může být nějaký zaoxidovaný kontakt v přepínači.

oneeeeee

Stály šlen
Registrovaný člen
Darca
Člen od
1 Jan 2020
Príspevkov
527
Reakčné skóre
711
Bodov
88
Paragraf (§)
celé to rozobrať , vyčistiť , premazať a až potom pomeniť remene a hľadať chybu , až sa tam nájde .
preladenie na OIRT je na odpočúvanie policajných vysielačiek .
nastavenie motora , bude poriadny oriešok . je potrebná kalibračná kazeta . tá sa dá vyrobiť na kvalitnom decku , ktorý je z kalibrovaný .

Prílohy

Naposledy upravené:

Jaro91

Člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2024
Príspevkov
173
Reakčné skóre
17
Bodov
18
Paragraf (§)
Dobrý deň mám rozobraný radiomagnetofon a chcem sa opýtať ako zmerať či ide do zvukovej hlavy prúd a čím vlastne opravu začať
Musíte sa zaregistrovať, aby ste mohli vidieť obrázky

Prílohy

Jaro91

Člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2024
Príspevkov
173
Reakčné skóre
17
Bodov
18
Paragraf (§)
Tu je ešte ta zvukova hlava

Jaro91

Člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2024
Príspevkov
173
Reakčné skóre
17
Bodov
18
Paragraf (§)
Tu diodu keď som meral diodovím testom mi pípala ako v skrate....dioda je na tej hlavnej doske

rakato11

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2020
Príspevkov
268
Reakčné skóre
324
Bodov
58
Umiestnenie
Čierne pri Čadci
Paragraf (§)
Jeden vývod této diody vypájej a pak změř. Jestli Ti bude opět pískat pak je opravdu vadná.

Jaro91

Člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2024
Príspevkov
173
Reakčné skóre
17
Bodov
18
Paragraf (§)
Á tak máš pravdu vytiahol som nožičku a je v poriadku no doska skresľuje

oneeeeee

Stály šlen
Registrovaný člen
Darca
Člen od
1 Jan 2020
Príspevkov
527
Reakčné skóre
711
Bodov
88
Paragraf (§)
hlava na magnetofone , bude dobrá . najprv vyčistiť prepínač tape , radio a pozrieť či tam nie je ulomený kábel , po prípadne , preletovať studené spoje . magnetofón má viac ako 45 rokov .
na motore , nie je regulácia otáčok . v tých rokoch sa to u poniektorých modeloch nerobilo . otáčky motora , boli pevne stanovené hrúbkou a tvarom gumičky . v tomto prípade to bude gumička v tvare troj uhoľníka . tie sa už nevyrábajú .

Naposledy upravené:
ElektroLab.eu

Widget

Podporte nás

Vyhľadaj komponenty

Reklamný blok

Hľadáte lacný multimeter?