• UPOZORNENIE ! Nachádzate sa v časti fóra, kde je vyžadovaná určitá kvalifikácia, a odbornosť. V žiadnom prípade sa preto nesnažte poskytovať rady a riešenia dopytujúcim pri ktorých si nieste istý ich správnosťou v súlade s platnými nariadeniami a normami. Majte na pamäti najmä bezpečnosť a odbornosť a vystríhajte sa nabádaniu k manipulácii s nebezpečným napätím neznalou, alebo nepoučenou osobou ! Stránky fóra a ich vedenie nepreberajú žiadnu zodpovednosť za škody vzniknuté zverejnenými chybnými a nebezpečnými zapojeniami a za prípadnú ujmu na zdraví, spôsobenú úrazom elektrickým prúdom alebo spôsobenú neodbornou manipuláciou s elektrickými zariadeniami.

Sklokeramická varná deska Gorenje ETC300AC

rakato11

Člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2020
Príspevkov
158
Reakčné skóre
207
Bodov
58
Umiestnenie
Čierne pri Čadci
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Zdravím všechny přítomné. Dcera mi donesla tuto varnou desku že jí přestala fungovat (hřát). V podstatě senzorami jde všechno nastavit akorát že nesepnou relátka pro jednotlivé "hnízda" a tím pádem nehřejí. Zkontroloval jsem kondenzátory zdroje, vypájel je a na testeru jsem je proměřil, jsou v naprostém pořádku. Diodovým testem multimetru jsem proměřil všechny diody které jsou také v pořádku tak jako ohmmetrem rezistory kde hodnoty na nich vytištěné souhlasí s naměřenými údaji. Ještě chci proměřit tranzistory ale to až za denního světla neboť mám již slabý zrak a součástky jsou titěrné.
Má někdo z vás zkušenosti s opravou těchto a podobných zařízení? Přiložím ještě nějaké fotky toho modulu.
 

Prílohy

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
1,432
Reakčné skóre
1,036
Bodov
220
Umiestnenie
Trnava
Zdravím, odpory s hodnotou "0"Ω ste pozreli? Sú brané ako klasické prepoje, ale poväčšine sú poddimenzované a zvyknú odchádzať.
 

rakato11

Člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2020
Príspevkov
158
Reakčné skóre
207
Bodov
58
Umiestnenie
Čierne pri Čadci
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Ano, ty jsem také proměřil a jsou všechny v pořádku.
 

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
1,432
Reakčné skóre
1,036
Bodov
220
Umiestnenie
Trnava
Relátka sú spínané priamo (od procesora), alebo ešte cez nejaký polovodič?
 

rakato11

Člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2020
Príspevkov
158
Reakčné skóre
207
Bodov
58
Umiestnenie
Čierne pri Čadci
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
To zatím nemám moc zjištěné neboť to jsou moc titěrné spoje i součástky a už je pro moje oči tma ale myslím si že to bude z procesoru přes nějaké polovodiče. Mám doma USB mikroskop ale mám nový notebook tak jej musím zkusit na něj nainstalovat a přes něj se na zapojení toho modulu podívám.
 

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
1,432
Reakčné skóre
1,036
Bodov
220
Umiestnenie
Trnava
Podľa mňa to ide z mcu cez tranzistor a potom na relé, ak je relé ok, tak treba spätne skontrolovať cestu k mcu a všetky polovodiče, ktoré k tomu prináležia.
 

rakato11

Člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2020
Príspevkov
158
Reakčné skóre
207
Bodov
58
Umiestnenie
Čierne pri Čadci
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Relátka jsem zkontroloval pouze ohmmetrem zda mají neporušenou cívku a ty jsou dobré, naměřil jsem 395Ω. Takže nyní zbývá jít od procesoru a postupně proměřovat jednotlivé polovodiče. Jdu nainstalovat ten USB mikroskop.
 

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
1,432
Reakčné skóre
1,036
Bodov
220
Umiestnenie
Trnava
Jedine tak, inej cesty "jednoduchšej" niet
 

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
1,432
Reakčné skóre
1,036
Bodov
220
Umiestnenie
Trnava
Pokročili ste nejako s "opravou" ?
 

rakato11

Člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2020
Príspevkov
158
Reakčné skóre
207
Bodov
58
Umiestnenie
Čierne pri Čadci
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Prozatím jsem na mrtvém bodě, na vysledování cestiček jsem použil ale práce s ním je i tak obtížná neboť při sledování objektu je znázorněná jenom jeho malá část a stačí malinký pohyb a už jsem o kus dále. Navíc cestičky vedou z jedné strany na druhou a jsou opravdu moc titěrné pro můj zrak (po chvíli mě začnou bolet oči). Mám ještě nad garáži stolní lampu s lupou , ještě to zkusím s ní, nechci tu opravu vzdát. Dcera má zatím náhradní vařič tak to moc nespěchá ale byl bych rád kdybych už tomu přišel na kloub věci.

Také bych potřeboval zjistit podle označení na jednotlivých SMD součástkách co je která zač, něco jsem vygooglil ale je to dosti nepřesné a nejsem si jist zda tomu mohu věřit. Jsou někde nějaké katalogy nebo něco na toto určování?
 
Naposledy upravené:

plavec11

Aktívny člen
Registrovaný člen
Darca
Člen od
30 Dec 2019
Príspevkov
238
Reakčné skóre
642
Bodov
89
Na identifikaci SMD součástek existuje tištěný katalog anebo program. Zde je příklad jedné aplikace která se neinstaluje a funguje suprově, osobně před chvilkou vyzkoušeno. Je nutné pod lupou přesně přečíst nápis na součástce a správně vložit do toho programu, vyjede přesný typ součástky.
Manuál k použití zde:
Program ke stažení zde:
Databáze SMD součástek pro ruční identifikaci je zde:
 

rakato11

Člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2020
Príspevkov
158
Reakčné skóre
207
Bodov
58
Umiestnenie
Čierne pri Čadci
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Na tuto aplikaci jsem při hledání také natrefil ale nějak jsem tomu nevěřil, asi že již kdysi dávno jsem jí zkoušel ale to bylo v samotném začátku jejího vzniku a databáze byla ještě v "plenkách", nyní když jsem zkusil vložit znaky ze součástek tak jsem byl velice mile překvapen.👍
 

plavec11

Aktívny člen
Registrovaný člen
Darca
Člen od
30 Dec 2019
Príspevkov
238
Reakčné skóre
642
Bodov
89
Zdravím,
autor programu stále doplňuje data součástek, u některých tranzistorů není uveden typ, ale je vidět co je to za tranzistor, ale to bude jistě brzy doplněno, co na internetu dnes není, bude to tam zítra. Je nutné k tomu programu sledovat databázi zda tam je provedena aktualizace. Program funguje, mám před sebou desku s SMD součástkami, lupu a testuji funkčnost.
 

rakato11

Člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2020
Príspevkov
158
Reakčné skóre
207
Bodov
58
Umiestnenie
Čierne pri Čadci
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Jj, funguje hezky akorát mi nejde spustit tento soubor : "Databáze SMD součástek pro ruční identifikaci je zde: ", vyhodí mi to hlášku že mi chybí MSVCR70.dll .
 

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
1,432
Reakčné skóre
1,036
Bodov
220
Umiestnenie
Trnava
Stane sa, že v systéme nejaké to .dll chýba, - klikni
 

rakato11

Člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2020
Príspevkov
158
Reakčné skóre
207
Bodov
58
Umiestnenie
Čierne pri Čadci
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
To jsem zkoušel nainstalovat, stáhl jsem soubor, rozbalil a byly tam dva soubory, když jsem na ně kliknul tak se mi zobrazil sešit s nějakým textem?
 
Naposledy upravené:

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
1,432
Reakčné skóre
1,036
Bodov
220
Umiestnenie
Trnava
Skúste napísať autorovi programu, či je táto verzia programu aktuálna, nakoľko sa mi zdá, že ste spomenul, že máte nové PC(notebook) a predpokladám, že je tam novší systém, takže to asi na ňom nerozchodíte
 

rakato11

Člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2020
Príspevkov
158
Reakčné skóre
207
Bodov
58
Umiestnenie
Čierne pri Čadci
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Tak to je pravda, to je nejpravděpodobnější možnost.
 

Elektron

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
25 Nov 2020
Príspevkov
20
Reakčné skóre
24
Bodov
3
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Aplikaci na rozpoznáváni součástek jsem potřeboval, moc děkuji za tohle téma.
 

Roman Gašparík

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
15 Nov 2020
Príspevkov
7
Reakčné skóre
9
Bodov
3
Paragraf (§)
§20 Poučený pracovník
Aplikaci na rozpoznáváni součástek jsem potřeboval, moc děkuji za tohle téma.
ja som sa raz trapil s varnou doskou, vsetko zmerane, vsetko ok, a ako posledne som skusil to co som mal skusit ako prve. Termopoistku tesne pod platnou v termovodivej paste, bola v haji, isla nova a doska fachci uplne v poho. to bolo potu
 
E-shop ElektroLab.eu
Top