Spotreba batérie

|

Bynia

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
25 Aug 2021
Príspevkov
8
Reakčné skóre
0
Bodov
1
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Namiesto HP mám teraz notebook Acer Aspire One KAV10. Zdá sa mi, že má neprimerane vysokú spotrebu a navyše je pomalý. (mám Debian 10 a nejaké SSD) Batéria vydrží sotva 3 hodiny a je nová. 10-ročná na HP vydržala toľko isto. HP bol 64 bit, Acer je 32. Pôvodný majiteľ sem dal 2GB RAM a dal sem 533MHz. Pritom tento Acer má 667MHz zbernicu. Nemôže byť problém v tom? TDP je len HP mal . Displej 10,1" vs 12,1".
 

Prílohy

oneeeeee

Aktívny člen
Registrovaný člen
Sponzor fóra
Člen od
1 Jan 2020
Príspevkov
257
Reakčné skóre
397
Bodov
88
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
tri hodiny je super . to môžeš byť rád . inak záleží od aj od toho čo tam máš . debian ,alebo mandriva , žere veľa , to je pravda . ubuntu alebo kubuntu je na tom o niečo lepšie .
dôležité sú hlavne programy . majú najväčšiu spotrebu .
 

Bynia

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
25 Aug 2021
Príspevkov
8
Reakčné skóre
0
Bodov
1
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Tie 3 hodiny by možno aj stačili, ale s 30W adaptérom mi to nabíja 4 hodiny, ak s tým notebookom zároveň robím. Vypnutý 2. Tak kde je tá energia, keď je to pomalšie ako HP a zároveň to má menšie TDP?
 

Mek

Člen
Registrovaný člen
Člen od
29 Jan 2021
Príspevkov
107
Reakčné skóre
94
Bodov
33
Umiestnenie
ZA
Baterie starnu velmi rychlo. Adapter mas povodny, ci nahradny? Ak je slabsi ako ten povodny (da menej amperov), tak sa bude aj dlhsie nabijat bateria. Alebo ked zatazis notas naplno a jeho spotreba nebude stacit ani s prudom z adaptera, bateria sa bude vybijat aj ked je notas pripojeny k adapteru, pripadne sa rovno vypne/spadne s BSOD...
 

oneeeeee

Aktívny člen
Registrovaný člen
Sponzor fóra
Člen od
1 Jan 2020
Príspevkov
257
Reakčné skóre
397
Bodov
88
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
30 W adapter nebude asi original . na chod notebooku je potrebný silnejší zdroj , okolo 60 W a viac .
 

Bynia

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
25 Aug 2021
Príspevkov
8
Reakčné skóre
0
Bodov
1
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Ten adaptér je podľa mňa originál. Je to menší notebook, menší adaptér. Má menšiu hmotnosť, nevýhodou je pomalšie nabíjanie.
Zaujímala by ma hlavne tá zbernica. Nechcem kúpiť novú RAM, aby som potom zistil, že v tom nebol problém.
dmidecode --type 17 vypisuje nezmysly. "Speed: 533 MT/s" namiesto "Speed: 533 MHz"
Keď idem na menu, tak to stíha. Ale keď idem na zoznam wifi sietí, tak mu to niekedy trvá aj 2 sekundy, kým to zobrazí. Takže správa sa to zvláštne.
 

RadoKe

Člen
Registrovaný člen
Člen od
16 Mar 2021
Príspevkov
42
Reakčné skóre
60
Bodov
23
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Kontroloval si príkazom "top" procesy ? Či ti tam nebeží niečo na pozadí a nežere procesorový čas, by to mohlo indikovať spomalenie. Máš istotu že tá/tie ramky sú v poriadku ? Rozdiel v rýchlosti zbernice vs. ram môže nemusí urobiť problém.
 

Bynia

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
25 Aug 2021
Príspevkov
8
Reakčné skóre
0
Bodov
1
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Práve naopak, hneď po inštalácii som odobral nepotrebné programy spúšťané pri štarte.
Za tú dobu, čo som sem písal, som sa pripájal na wifi so slabým signálom. Tak som si myslel, že aj preto mi ide pomaly internet/firefox. Akurát teraz som sa pripojil na lepší signál a stále to ide akosi pomaly. Mám prázdny swap, čo som s 1 GB RAM nie vždy mal. Zram teraz nemám, ale v tom nemôže byť príčina.
Inak, predtým ako som kúpil novú batériu, mechanický HDD + Windose 7 vydržal 20 minút. SSD + Debian Mate 60 minút.
 

RadoKe

Člen
Registrovaný člen
Člen od
16 Mar 2021
Príspevkov
42
Reakčné skóre
60
Bodov
23
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Jedna vec je odobrať nepotrebné programy, druhá skontrolovať si čo mi beží na pozadí. A to sme sa nedozvedeli či si urobil. "top" ti pekne vypíše kolko ktorý proces žerie. Jak pamate, tak cpu. Tiež je vhodné po uninstale nepotrebných programov, preventívne spustiť cez terminál príkaz apt-autoremove, ako správca.
 
E-shop ElektroLab.eu
Top