• UPOZORNENIE ! Nachádzate sa v časti fóra, kde je vyžadovaná určitá kvalifikácia, a odbornosť. V žiadnom prípade sa preto nesnažte poskytovať rady a riešenia dopytujúcim pri ktorých si nieste istý ich správnosťou v súlade s platnými nariadeniami a normami. Majte na pamäti najmä bezpečnosť a odbornosť a vystríhajte sa nabádaniu k manipulácii s nebezpečným napätím neznalou, alebo nepoučenou osobou ! Stránky fóra a ich vedenie nepreberajú žiadnu zodpovednosť za škody vzniknuté zverejnenými chybnými a nebezpečnými zapojeniami a za prípadnú ujmu na zdraví, spôsobenú úrazom elektrickým prúdom alebo spôsobenú neodbornou manipuláciou s elektrickými zariadeniami.

Uni-t ut55 kaput

zdenoeddie

Člen
Registrovaný člen
Člen od
20 Feb 2020
Príspevkov
107
Reakčné skóre
248
Bodov
58
Paragraf (§)
§21 (SK) / §5 (CZ)
Ahojte, nema niekto prosim skusenost, z nicoho nic mi prestal ist UNI-T UT55 multimeter

Rozobral som ho, ale nic podozrive som nenasiel. Cakal som nejake skraty, ci problemy s prepinacom funkcii (kdesi som raz cital ze niektore DMM ak im zlyhava prepinac tak sa tvaria mrtvo), ale nic.

Nema niekto tip co s tym? Je pravda ze uz ho mam asi 10+ rokov, cize svoje ma odsluzene, ale aj tak by som ho rad zachranil ak by sa podarilo.

Dakujem.

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
2,104
Reakčné skóre
1,775
Bodov
220
Umiestnenie
Trnava
nemá to nejaký LDO/stabilizátor ? Skús to najskôr tam, Inak, áno, prepínač často zlyháva, ak je slabý prítlak rotora potom sa muôtometer tvári ako mŕtvy

zdenoeddie

Člen
Registrovaný člen
Člen od
20 Feb 2020
Príspevkov
107
Reakčné skóre
248
Bodov
58
Paragraf (§)
§21 (SK) / §5 (CZ)
Uz je to vyriesene, dovolim si prilozit link

105nu70

Člen
Registrovaný člen
Člen od
22 Dec 2023
Príspevkov
69
Reakčné skóre
128
Bodov
23
Na Elektrotanyi je schema. Skusal si pomerat, ci tam funguje ten odpojovaci tranzistor s komparatorom hned za bateriou? Predpokladam, ze to ma fungovat ako "auto power off".
Musíte sa zaregistrovať, aby ste mohli vidieť obrázky

Edit: jaaj sorry pozeram, ze uz ste to vyriesili...

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
2,104
Reakčné skóre
1,775
Bodov
220
Umiestnenie
Trnava
Ďakujem, hodím schému aj k nám do archívu pre ďalších.

ElektroLab.eu

Widget

Podporte nás

Vyhľadaj komponenty

Nové príspevky

Reklamný blok

Hľadáte lacný multimeter?