Volvo sc-805

RadoKe

Člen
Registrovaný člen
Člen od
16 Mar 2021
Príspevkov
147
Reakčné skóre
108
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Zdar All, zvažujem zveľadenie môjho veterána a riešim nákup originálneho autorádia. Mám dve možnosti, kúpiť rádio vo funkčnom stave s priloženým kódom alebo bez kódu za zlomok ceny. Zablokované sa dá odblokovať u dealera, predpokladám že si zapýtajú nejaký poplatok, to by som zvažoval ak nenájdem spôsob ako ho odblokovať. Do hotového riešenia nepôjdem nakoľko rádiá v dobrom stave (aj vizuálne) začínajú na 200€, ošúpané idú od stovky. Dobrý stav bez kódu sa dá kúpiť za 50. Na začiatok hľadám schému, vie niekto kde ?
 

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
1,504
Reakčné skóre
1,074
Bodov
220
Umiestnenie
Trnava
Manuál nemám, nakoľko som ho nikde nenašiel, ale mám .bin súbor pre unlock ak by ti to pomohlo

VOLVO SC-805 (2x DIN)
type: 3533775-1
uP: M38067MCD170FP
fw: 842101
mem: 3132 842 -smd- like AT24c01
file: volvo sc-805.bin
code: 5313
sn: VO0690 X1199260F
code loc: 0h 4h 8h Ch 01 02 03 04

Ak chcete vidieť médiá, musíte sa zaregistrovať

Ak chcete vidieť médiá, musíte sa zaregistrovať
 

RadoKe

Člen
Registrovaný člen
Člen od
16 Mar 2021
Príspevkov
147
Reakčné skóre
108
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
dík, tie videá poznám, ak nie je kód od majiteľa niekde na hausingu tak jedine dealer alebo hacker. Ale .indícia bin ma naviedla na takže asi vyriešené, idem hľadať najlacnejši r/writer eepromiek.
 

RadoKe

Člen
Registrovaný člen
Člen od
16 Mar 2021
Príspevkov
147
Reakčné skóre
108
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Chlapi neviete náhodou akú teplotu spájkovania znesie eeprom sc24c01 v smd prevedení ? Pozeral som datasheet a nič o teplote nenašiel.
 

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
1,504
Reakčné skóre
1,074
Bodov
220
Umiestnenie
Trnava
Tento údaj sa bežne v datasheetoch nevyskytuje, odporúčam osloviť buď výrobcu, alebo distribútora
 
  • Ďakujem
Reakcie - hodnotenie obsahu: RadoKe

RadoKe

Člen
Registrovaný člen
Člen od
16 Mar 2021
Príspevkov
147
Reakčné skóre
108
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Tak som to nakoniec poriešil prostupným pridávaním teploty na hrote a skúškou na prepoji dosky až kým sa nezačala spájka topiť. Potom som oblial obe strany pamate, pomocou 1mm drôtu v tvare U preniesol teplo rovnomerne na obe strany a úspešne odspájkoval. Idem čítať tak uvidím nakolko bol úspech úspechom...
 

RadoKe

Člen
Registrovaný člen
Člen od
16 Mar 2021
Príspevkov
147
Reakčné skóre
108
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
eepromka je v kremíkovom nebi, poradí niekto či môžem nahradiť s24c0 1ad98 9179 ?
 

Mek

Člen
Registrovaný člen
Člen od
29 Jan 2021
Príspevkov
165
Reakčné skóre
187
Bodov
33
Umiestnenie
ZA
IMHO mozes pouzit akukolvek 24C01, hoc aj z rozobratej elektroniky. Ale ked nemas obsah tej starej, asi ti vymena nepomoze.
 

RadoKe

Člen
Registrovaný člen
Člen od
16 Mar 2021
Príspevkov
147
Reakčné skóre
108
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Našťastie je dumpov plný net. Objednal som v tme čo mali skladom, tak uvidím. Rádio bolo podozrivo lacné, dal som za neho 12€ + 18 za poštovné. Doska s koncákmi mala všetky silové časti plné studených spojov, to som už prespájkoval nakompletku, eeproma bola jednoznačne bastlená a naspájkovaná nahulváta šejdrom. Z podsvietenia je živá jedna fúzatka. Mechanicky vyzerá všetko v poriadku ešte prechádzam zvyšné dosky pod lupou a podozrivé spoje prespájkovávam. Stuďáky sú hlavne na súčiastkach ktoré kúria, prejav tepelnej rozťažnosti, v zime povedzme z -10 na +40 a späť.
 

RadoKe

Člen
Registrovaný člen
Člen od
16 Mar 2021
Príspevkov
147
Reakčné skóre
108
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Rádio funguje, idem dobastliť BT modul a mám dve dilemy, prvá jednoduchšia je napájanie BT modulu 5V, plán je použiť 7805, buď v zapojení z datasheetu s fixným výstupom alebo kúpiť modul z aliexpresu s nastaviteľným napätím. Druhá je o dosť komplikovanejšia, rádio nemá aux vstup, iba slot na komunikáciu s cd meničom a výstup na ext.silič. Zatiaľ som dohľadal že moja rada nepoužíva klasický M bus ale pravdepodobne alpine AI prípadne mitsubishi verziu toho AI (výrobca môjho rádia je mitsubishi). Má niekto skúsenosť s Mbusom prípadne tým AI ? Nechcem riešiť ovládanie skladieb atď plne postačuje že nejakým signálom ukecám rádio že má pripojený menič (ak teraz stisnem tlačidlo meniča tak na sekundu hľadá, napíše že nemá menič a prepne na pôvodný zdroj, buď cd, kazetu alebo rádio) a zvuk z bt modulu mu privediem priamo na predzosilovač. Kazetoadaptér alebo adaptér od nechcem.
 

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
1,504
Reakčné skóre
1,074
Bodov
220
Umiestnenie
Trnava
  • Ďakujem
Reakcie - hodnotenie obsahu: RadoKe

RadoKe

Člen
Registrovaný člen
Člen od
16 Mar 2021
Príspevkov
147
Reakčné skóre
108
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
ali mi na ldo regulator vyhodil , tak som z toho jelen. môžeš mi prosím dať nejaký typ ? ten modrozub nebude pýtať viac ako 300mA
 

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
1,504
Reakčné skóre
1,074
Bodov
220
Umiestnenie
Trnava
to nie, je to pulzná náhrad za stabilizátor 78xx, pozri
 
  • Ďakujem
Reakcie - hodnotenie obsahu: RadoKe

RadoKe

Člen
Registrovaný člen
Člen od
16 Mar 2021
Príspevkov
147
Reakčné skóre
108
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
aha, takže ako som pôvodne uvažoval tak bežná 7805 podľa datasheetového zapojenia splní účel ?
 

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
1,504
Reakčné skóre
1,074
Bodov
220
Umiestnenie
Trnava
presne tak - klasický lineárny stabilizátor, do pulzného riešenia by som nešiel, kvôli možnému rušeniu. Ono sú aplikácie kde je to jedno, ale pri audiu nie.
 
  • Ďakujem
Reakcie - hodnotenie obsahu: RadoKe

RadoKe

Člen
Registrovaný člen
Člen od
16 Mar 2021
Príspevkov
147
Reakčné skóre
108
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Nový poznatok, celá rada rádií SCxxx okrem SC710 používa na komunikáciu s meničom protokol MBus. Menič sa dá emulovať arduinom nano, a ak je napojený BT modul s obojstrannou komunikáciou so zdrojom je možné ovládať skákanie medzi skladbami v rozsahu play, forward (asi next), back. Autor XantheFIN
Musíte sa zaregistrovať, aby ste mohli vidieť obrázky




Budem priebežne zverejňovať progres ak nejaký nastane, čakám na nano...
 

RadoKe

Člen
Registrovaný člen
Člen od
16 Mar 2021
Príspevkov
147
Reakčné skóre
108
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Má niekto skúsenosť s bluetooth modulom ? Ťaman píše že bezstratový, to by potešilo, jedna vec ma trochu odrádza, ovládanie smerom k zdroju signálu (play, fwd, next na schéme hore) nemá signál proti zemi ale proti "com". Takto z obrázka netuším či je ten com nejak spojený so zemou alebo nie, ak by aj nebol dá sa môj zámer riešiť týmto modulom ?
 

RadoKe

Člen
Registrovaný člen
Člen od
16 Mar 2021
Príspevkov
147
Reakčné skóre
108
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Hlásim progres, podarilo sa mi "CDmenič" rozchodiť, nie ešte na 100% ale fungovať sa s tým dá. Asi blbne komunikácia medzi arduinom a rádiom, po prepnutí by mal zdroj (zatiaľ iba jednosmerný BT modul) ostať pripojený ale po cca sekunde dôjde k odpojeniu a rádio pustí na zosil predchádzajúci zdroj, ak "prepnem na iné CD v meniči" ostane pripojený. Veľká vďaka užívateľovi @robertpavlik za radu. Idem ešte otestovať iný typ prevodníka Mbus signálu, na nete ich je niekoľko.
Ak chcete vidieť médiá, musíte sa zaregistrovať
 

RadoKe

Člen
Registrovaný člen
Člen od
16 Mar 2021
Príspevkov
147
Reakčné skóre
108
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Mám otázku, rádio má dva napájacie vstupy, jeden silový 12V a druhý budiaci 12V od kľúča v zapalovaní. Riešim zabudovanie adaptéru a mám predstavu že sa adaptér bude zobúdzať vypínačom on off ktorým si rádio zapne silové napájanie ak má od kľúča 12V. Relátko na doske nie je, čo mám hľadať ? Vedel by som to napájať od kľúča, otočím kľúč a mám 12V, zobudí sa adaptér aj BTmodul, ale toto riešenie sa mi nepáči keďže adaptér aj s bt modulom by bežali na pozadí aj keď je vypnuté rádio.
 

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
1,504
Reakčné skóre
1,074
Bodov
220
Umiestnenie
Trnava
E-shop ElektroLab.eu
Top