Anketa v novom fóre

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
1,901
Reakčné skóre
1,550
Bodov
220
Umiestnenie
Trnava
Zdravím vás priatelia. Založil som toto sub fórum z dôvodu, že aj umelá inteligencia, alebo v skratke AI si pomaly, ale isto nachádza čoraz častejšie "cestičku" aj do našich dielní, pracoviská a na naše pracovné stoly. Preto na úvod by som vás chcel požiadať o váš hlas v ankete, ktorú som vytvoril u nás v blogu. Registrácia / Prihlásenie nie sú potrebné.

Odkaz na anketu :

Ďakujem aj za váš hlas :)

Mek

Člen
Registrovaný člen
Člen od
29 Jan 2021
Príspevkov
197
Reakčné skóre
235
Bodov
33
Umiestnenie
ZA
Jasne, aj v praci (programovanie) aj pri elektro hobby. Casto si ale vymysla (funkcie a properties ktore neexistuju), ale aj tak je to ako mat "experta na linke". Bez nej by mi robota trvala omnoho dlhsie.

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
1,901
Reakčné skóre
1,550
Bodov
220
Umiestnenie
Trnava
súhlas, niekedy jej ozaj "prepína". Používam chatGPT, platenú verziu... niekedy je to s ňou ozaj na "tabletku pod jazyk" :D

Rami6711

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
13 Apr 2021
Príspevkov
386
Reakčné skóre
494
Bodov
33
Paragraf (§)
§23 (SK) / §7 (CZ)
Mne to tiez firma plati na soft (Copilot). Robim emedded C++ a sem-tam Python. Vacsinou to vyuzivam na auto-complete... ale teda ono to tam da aj zopar riadkov kodu. Dakedy cista somarina ale vela krat uz ma prekvapil. Celkom pomaha na zaciatok napisat spravny pokec co vlastne idem robit. Tak ci tak sa popis kodu hodi.
Ten Python moc neovladam. Je to pre mna dost nova zalezitost, a tak niektore veci mam tendenciu robit zlozito. Takze ked mi tak daco pacne, casto nad tym chvilu dumam alebo to skusam, ze co to vlastne bude robit... a cuduj sa svete, ono to ide ako ma. Za mna (y), ale treba ho kontrolovat.

Rami6711

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
13 Apr 2021
Príspevkov
386
Reakčné skóre
494
Bodov
33
Paragraf (§)
§23 (SK) / §7 (CZ)
Ozaj, zachytil som, ze Altium Designer tiez dako integruje AI. Takze zrejme onedlho nebude praca layoutera vyzerat ako doteraz a vsetci budeme pouzivat bez obav autorouter.

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
1,901
Reakčné skóre
1,550
Bodov
220
Umiestnenie
Trnava
Ozaj, zachytil som, ze Altium Designer tiez dako integruje AI. Takze zrejme onedlho nebude praca layoutera vyzerat ako doteraz a vsetci budeme pouzivat bez obav autorouter.
Osobne si myslím, že ľudská ruka do procesu tvorby návrhu bude ešte dlho zasahovať

zdenoeddie

Člen
Registrovaný člen
Člen od
20 Feb 2020
Príspevkov
104
Reakčné skóre
239
Bodov
58
Paragraf (§)
§21 (SK) / §5 (CZ)
Obcas ano, ale skor ako len kontrolu, pokial AI nevie vypocitat za mna WCA, som v pohode :)

zdenoeddie

Člen
Registrovaný člen
Člen od
20 Feb 2020
Príspevkov
104
Reakčné skóre
239
Bodov
58
Paragraf (§)
§21 (SK) / §5 (CZ)
Problem je, ze na kazdy obvod je ta WCA trochu ina, cize neexistuje univerzalny navod. Je len na dizajnerovi ako si spravi "zlu" WCA.

Varga Jano

Člen
Registrovaný člen
Člen od
2 Jan 2021
Príspevkov
78
Reakčné skóre
25
Bodov
23
Paragraf (§)
Študent
Dobrý deň! Po použití AI tam musí byť vždy človek. Používateľ musí byť zbehlý v danej oblasti. Teraz nemyslím na študentov a členov domácnosti. :) Ale napr. pre technika alebo inžiniera, ktorý vie programovať vo phytone. ktorých čas strávený na úlohe úspešne skracuje AI. Ako odborný asistent.

ElektroLab.eu

Reklama

Paul's Electronics

Podporte nás

Vyhľadaj komponenty

Nové príspevky

Reklamný blok

Hľadáte lacný multimeter?