Núdzové spínanie svetla

michal.pavlusik1990@gmail

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
6 Okt 2025
Príspevkov
1
Reakčné skóre
0
Bodov
1
Paragraf (§)
§21 (SK) / §5 (CZ)
Ahojte všetci som tu nový chcel by som poradiť od elektrotechnikov (sám mám slaboprúd ale už som bez paragrafu nakoľko sa tomu nevenujem).
Riešim vytvorenie záložného zdroja svetla pre prípad výpadku elektriky. V pivnici mám krabičku na 12V baterku 8Ah a z tejto krabičky mám vyvedeny kábel na 12V LED svietidlo v dome na chodbe. Kúpil som v podstate UPC rele YX850 ale tam som narazil na problém že funkcia je ze výstup je stále napájaný a relé prepne len na batériu keď sa stratí 12VDC zo vstupu. Potrebujem nejaké "relé alebo modul" ktorý by zabezpečil že svetlo sa zapne LEN pri výpadku napajania. Napadlo ma jedine k aktuálnemu modulu YX850 pripojiť na výstup na svetlo el.mag pomocné relé 🤔
Ďakujem :)

Naposledy upravené:

SMITH

Člen
Registrovaný člen
Darca
Člen od
18 Jún 2020
Príspevkov
170
Reakčné skóre
234
Bodov
33
Umiestnenie
Púchov
Paragraf (§)
§23 (SK) / §7 (CZ)
Až tak moc som to nepochopil , ale môžeš tam dať relé na 230V a keď to odpadne ( nebude elektrina ) tak rozopne 12V ...

Vlado159

Člen
Registrovaný člen
Člen od
15 Aug 2023
Príspevkov
194
Reakčné skóre
302
Bodov
33
Umiestnenie
Čaklov
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Ak je v tej krabičke aj napájací zdroj, ktorý nabíja tu batériu, tak tam stačí jeden výkonový FET, jeden malý FET, dva rezistory jedna dióda a malý kondenzátor. Prilož schému a dokreslím ...

ElektroLab.eu

Widget

Podporte nás

Vyhľadaj komponenty

Nové príspevky

Reklamný blok

Hľadáte lacný multimeter?