Poistka

Jaro91

Člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2024
Príspevkov
164
Reakčné skóre
16
Bodov
18
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Dobrý večer potreboval by som zohnať poistku FUSE S T80mA 250V

Musíte sa zaregistrovať, aby ste mohli vidieť obrázky

rakato11

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2020
Príspevkov
262
Reakčné skóre
316
Bodov
58
Umiestnenie
Čierne pri Čadci
Paragraf (§)
Například tady .

Naposledy upravené:

laaci

Člen
Registrovaný člen
Člen od
21 Jún 2020
Príspevkov
65
Reakčné skóre
96
Bodov
23
Paragraf (§)
Ale.... na inom fore uz dostal odpoved.....
"
Škody spáchané neodborným zásahom sa naozaj zle opravujú...
Väčšinou je to už len na vyhodenie prístroja.... Čo si tam zase zoskratoval ??

Riesi to nestastne video uz cez 12 stranok...

rakato11

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2020
Príspevkov
262
Reakčné skóre
316
Bodov
58
Umiestnenie
Čierne pri Čadci
Paragraf (§)
To je hezká story.:)

Jaro91

Člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2024
Príspevkov
164
Reakčné skóre
16
Bodov
18
Paragraf (§)
Ďakujem za pomoc a rady

mirosne

Člen
Registrovaný člen
Darca
Člen od
25 Sep 2020
Príspevkov
123
Reakčné skóre
95
Bodov
33
Paragraf (§)
§23 (SK) / §7 (CZ)
Čím viac otázok na viac fórach,tým rýchlejšie a fundovanejšie odpovede nie?Však môžem zasrať všetky elektrofóra na webe,kde sú ponúknuté desiatky odpovedí.Stačí si len vybrať....Popritom sa ti evidentne lení napísať priamo do google a vyskočí ti stovky ponúk.Ale načo by si sa unúval,keď to dostaneš na zlatom podnose,nie?Hlavné je,že si absolútne nepopísal problém a zistenú príčinu prerušenia poistky.A tiež je slušné sem napísať,ako si postúpil,poďakovanie je nanič.Nikomu to v budúcnosti nepomôže.
"Svoju otázku položte čo najpresnejšie, pretože aká otázka - taká odpoveď."
Ospravedlňujem sa za OT.

Jaro91

Člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2024
Príspevkov
164
Reakčné skóre
16
Bodov
18
Paragraf (§)
Prepáčte priznávam že to zneužívam už sa to nebude opakovať proste nemám tolko vedomosti aby som si sám poradil nie som si istý že to čo nájdem na googli sú tie správne sučiastky a odpovede...jednoducho ani neviem ako mi prestal ísť ten display na tom videu grundigu gv5300 tak som zmeral výstupný socket alebo čo to je 1912 a na pine 10 som nenameral -28V a v tej linii je pojistka 1402 ktora je prerušena tak riešim toto....velmi ma zaujíma elektronika a snažim sa niečo naučiť od vás žial nemal som to šťastie v živote aby som sa k tomu dostal ani školu som nemal v tomto obore....je mi to ľúto

Naposledy upravené:

rakato11

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2020
Príspevkov
262
Reakčné skóre
316
Bodov
58
Umiestnenie
Čierne pri Čadci
Paragraf (§)
....velmi ma zaujíma elektronika a snažim sa niečo naučiť od vás žial nemal som to šťastie v živote aby som sa k tomu dostal ani školu som nemal v tomto obore....je mi to ľúto
Jsme na tom stejně. Když jsem byl se svým tátou na zápis do učebních oborů tak jsem chtěl jít za elektrikáře a řekl jsem to tátovi když se vypisovala přihláška, no on byl proti, konstatoval že je to nebezpečné povolání a dal mě za provozního zámečníka.
Táta nebyl špatný člověk, vyučil se kovářem a věděl udělat spoustu věcí. Mimo jiné se naučil opravovat hodinky, hodiny a celá vesnice za nim chodila nechat opravit hodiny. Taktéž celé vesnici klepal kosy, brousil pilky i kotoučové pily na cirkulárku a mnoho dalších věcí se sám od sebe naučil, byl prostě samouk. Toto jsem po něm zdědil i já, samostudium a po mně zase můj syn který se mimo jiné začal specializovat na autorádia.
Jsem se tu nějak moc rozepsal, snad to nevadí, pokud ano tak to smažu.
Takže Ti Jarku držím palce aby ses toho naučil co nejvíc. Ono je správné přísloví že "Člověk se učí celý život" a nebo trochu vylepšené "Moudrý se učí po celý život. Hlupák, ten už všechno ví". ;)

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
2,050
Reakčné skóre
1,694
Bodov
220
Umiestnenie
Trnava
.jednoducho ani neviem ako mi prestal ísť ten display na tom videu grundigu gv5300 tak som zmeral výstupný socket alebo čo to je 1912 a na pine 10 som nenameral -28V a v tej linii je pojistka 1402 ktora je prerušena tak riešim toto....velmi ma zaujíma elektronika a snažim sa niečo naučiť od vás
No a takto nejako si mal začať, vidíš, že sa to dá ak sa chce. Ak sa správne opýtaš (alebo sa o to posnažíš) - radi ti pomôžeme. Nájdeme datasheet (alebo pomôžeme s jeho nájdením) . Máme aj servisné manuály a ak nie, tak ho doplníme, nakoľko to robíme pre komunitu.

Ak potrebuješ teoretické články - napísal som ich cez 1000+ aj toto ti poslúži do budúcna. Potrebuješ niečo vypočítať? Nakódoval som cez 200+ kalkulačiek (niektoré sú aj tu na fóre), ak nejaká nie je a mám vzorec, spravím ju.Takže, správne formuluj otázky a dostaneš adekvátnu odpoveď. Začni trebárs tým, že mi sem dáš typ toho videa a ja zmením názov témy a správne ju zaradím.
Ďakujem :)

ElektroLab.eu