Moja konštrukcia Radio v subwooferi alba (recyklacia)

Mek

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
29 Jan 2021
Príspevkov
272
Reakčné skóre
329
Bodov
33
Umiestnenie
ZA
Nedavno niekto vyhodil vonku subwoofer ALBA - celkom pekna bednicka, zobral som si ju domov. Vnutri to bola cista Cina, 5.1 zosik s A2030V, ktory ani nemalo zmysel opravovat. Schema alebo servisny manual samozrejme ziaden.
Mam doma viacero modulov FM radia a roznych integrovanych koncovych zosilnovacov, tak som sa rozhodol spravit z toho radio a opat raz zrecyklovat suciastky, ktore by skoncili na smetisku a tak budu moct dalej sluzit.
Reproduktor bol subwooferovy, ten som vymenil za obycajny, akurat som doma nenasiel reproduktor takej istej velkosti, iba "o cislo mensi", s cim som sa vysporiadal po svojom, vid video nizsie.
Na prednom paneli su LED standby a 4 zelene LED, ktore som pouzil na indikaciu zapnutia, a este prijimac dialkoveho ovladania. Ten som vyuzil tiez. Dalej som do predneho panelu vmontoval LCD displej 4DM2000, kedysi znamy tovarny vyrobok od Tesly, bol k nemu aj ramcek a tak to nakoniec vyzera celkom dobre.
Samotne radio s koncovym zosilnovacom je moj vlastny modul - plosny spoj - s MCU ATmega328P (ziadne arduino) a koncovym zosilnovacom TDA1517 (stereo 6 W, kde sa vyuziva iba jeden kanal, ale bol to jediny IO, ktory som doma mal, ktory vydrzi impedanciu repro 4 ohmy a zaroven ma vstup mute/standby). Radiovy modul obsahuje IO Si4703 a ovlada sa cez I2C. Napajanie je zo sietoveho trafa tiez z nejakeho vraku elektroniky, a usmernovac je na doske.
Najhorsia bola ako vzdy mechanicka praca - vrtanie, rezanie, pilovanie, ale nakoniec sa podarilo.
Vysledkom je digitalne ladene FM radio s dialkovym ovladanim, ktore predstavujem vo videu. Od "polozostaveneho stavu" po hotovy vyrobok. Hadam sa bude pacit.
Ak chcete vidieť médiá, musíte sa zaregistrovať

chripkoj

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
1 Sep 2025
Príspevkov
8
Reakčné skóre
16
Bodov
3