Shelly produkty - provoz bez cloudu

|

mail2005

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
6 Máj 2025
Príspevkov
9
Reakčné skóre
2
Bodov
3
Paragraf (§)
§24 (SK) / §8 (CZ)
Zdravím, máte prosím někdo nějaké praktické zkušenosti s produkty Shelly (https://www.shelly.com)? Líbí se mi na tom, že chytrá zařízení mohou pracovat i bez cloudu (to považuji za docela velkou limitaci, např. když se nějaký výrobce rozhodne své "staré" výrobky znefunkčnit tím, že zruší cloud). Na druhé straně nevím, jaké jsou nevýhody při provozu "bez cloudu" - samozřejmě tam není přístup "z venku", tj. mimo lokální síť v bytě, ale to zrovna nepotřebuji.

mail2005

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
6 Máj 2025
Príspevkov
9
Reakčné skóre
2
Bodov
3
Paragraf (§)
§24 (SK) / §8 (CZ)
Pozn.: omlouvám se, že tam je ten odkaz na jejich stránky, nemyslel jsem to jako jakoukoliv reklamu, jen jsem chtěl upřesnit, o co konkrétně jde.

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
2,028
Reakčné skóre
1,675
Bodov
220
Umiestnenie
Trnava
Link nie je reklama, je k téme, takže je to v poriadku. Čo sa týka IoT a hlavne bezpečnosti, nedávno som na túto tému publikoval pomerne obsiahly článok :

mail2005

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
6 Máj 2025
Príspevkov
9
Reakčné skóre
2
Bodov
3
Paragraf (§)
§24 (SK) / §8 (CZ)
Link nie je reklama, je k téme, takže je to v poriadku. Čo sa týka IoT a hlavne bezpečnosti, nedávno som na túto tému publikoval pomerne obsiahly článok :
Moc děkuji za odkaz! Uvažoval jsem o Shelly Plug chytrých zásuvkách, ale řešil jsem i takové věci, že když to nebude v cloudu a vypadne elektřina a znovu naskočí, tak zda se korektně synchronizuje čas v tom "bezcloudovém" režimu, aby začal korektně pracovat nastavený časovač zapnutí a vypnutí zásuvky. Na fóru Shelly jsem bohužel ohledně toho nic moc nenašel.

ElektroLab.eu