• UPOZORNENIE ! Nachádzate sa v časti fóra, kde je vyžadovaná určitá kvalifikácia, a odbornosť. V žiadnom prípade sa preto nesnažte poskytovať rady a riešenia dopytujúcim pri ktorých si nieste istý ich správnosťou v súlade s platnými nariadeniami a normami. Majte na pamäti najmä bezpečnosť a odbornosť a vystríhajte sa nabádaniu k manipulácii s nebezpečným napätím neznalou, alebo nepoučenou osobou ! Stránky fóra a ich vedenie nepreberajú žiadnu zodpovednosť za škody vzniknuté zverejnenými chybnými a nebezpečnými zapojeniami a za prípadnú ujmu na zdraví, spôsobenú úrazom elektrickým prúdom alebo spôsobenú neodbornou manipuláciou s elektrickými zariadeniami.

Trafozvaračka Elektrokov JS90

oneeeeee

Stály šlen
Registrovaný člen
Darca
Člen od
1 Jan 2020
Príspevkov
503
Reakčné skóre
677
Bodov
88
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
zváračka CO2 je na vnútorné použitie . tam kde nefúka . ak treba zvárať vonku , dá sa zdvihnúť prietok plynu . ale je ale . vonku . zábradlie , konštrukcie , by sa mali zvárať elektródami . zahraničné firmy sú na to háklivé . za zvar na padáka , je padák . pri zváraní dochádza ku krúteniu konštrukcie . tam to zase treba narovnávať , nahrievaním .neťahať zbytočne dlhé zvary a neprehrievať .

Prílohy

miroslavrodak

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
6 Feb 2025
Príspevkov
23
Reakčné skóre
11
Bodov
3
Umiestnenie
Bardejov, Prešov, Košice
Paragraf (§)
zváračka CO2 je na vnútorné použitie . tam kde nefúka . ak treba zvárať vonku , dá sa zdvihnúť prietok plynu . ale je ale . vonku . zábradlie , konštrukcie , by sa mali zvárať elektródami . zahraničné firmy sú na to háklivé . za zvar na padáka , je padák . pri zváraní dochádza ku krúteniu konštrukcie . tam to zase treba narovnávať , nahrievaním .neťahať zbytočne dlhé zvary a neprehrievať .
To už je ale vyššia pilotáž narovnávať nahrievaním... zaujalo ma za zvar na padák - padák môžete prosím upresniť ?

oneeeeee

Stály šlen
Registrovaný člen
Darca
Člen od
1 Jan 2020
Príspevkov
503
Reakčné skóre
677
Bodov
88
Paragraf (§)
na padáka je všeobecne zakázané zvárať . na padáka za môže zvárať len elektródov , na to určenou . no a to je celulózová elektróda z husto tečúcim kovom. truska odtečie skôr ako kov.

miroslavrodak

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
6 Feb 2025
Príspevkov
23
Reakčné skóre
11
Bodov
3
Umiestnenie
Bardejov, Prešov, Košice
Paragraf (§)
na padáka je všeobecne zakázané zvárať . na padáka za môže zvárať len elektródov , na to určenou . no a to je celulózová elektróda z husto tečúcim kovom. truska odtečie skôr ako kov.
takže ak urobí na padáka s inou ako celulózovou tak padák a ak urobí na padáka so správnou (celulózovou) tak čo ? tiež chyba, teda vyhýbať sa zvislému zvaru zhora nadol ako čert krížu ?

oneeeeee

Stály šlen
Registrovaný člen
Darca
Člen od
1 Jan 2020
Príspevkov
503
Reakčné skóre
677
Bodov
88
Paragraf (§)
zvárací technológ to vidí , čo je stupačka a čo je padák . ak nájdem fotku zajtra ukážem .
vo výkresoch je číslo zvaru , ktorý treba dodržať .

miroslavrodak

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
6 Feb 2025
Príspevkov
23
Reakčné skóre
11
Bodov
3
Umiestnenie
Bardejov, Prešov, Košice
Paragraf (§)
zvárací technológ to vidí , čo je stupačka a čo je padák . ak nájdem fotku zajtra ukážem .
vo výkresoch je číslo zvaru , ktorý treba dodržať .
Budem rád ..., ešte k poslednému Vášmu obrázku, mám taký dojem, že žiadna prestávka od zvárania sa nekoná, dlhé a rovné zvary ...

oneeeeee

Stály šlen
Registrovaný člen
Darca
Člen od
1 Jan 2020
Príspevkov
503
Reakčné skóre
677
Bodov
88
Paragraf (§)
uhly sú zvárané na padáka

Prílohy

oneeeeee

Stály šlen
Registrovaný člen
Darca
Člen od
1 Jan 2020
Príspevkov
503
Reakčné skóre
677
Bodov
88
Paragraf (§)
píšem , že uhlový zvar . zvar je prepadnutý . vidno to na fotke

Prílohy

miroslavrodak

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
6 Feb 2025
Príspevkov
23
Reakčné skóre
11
Bodov
3
Umiestnenie
Bardejov, Prešov, Košice
Paragraf (§)
píšem , že uhlový zvar . zvar je prepadnutý . vidno to na fotke
Teraz to už vidím, pri priblížení . To sa mi zdá ako zvar MIG/MAG, húsenica by mala byť mierne nad úrovňou materiálu alebo mala byť pridaná ešte jedna vrstva ukončujúca, keď to nešlo na jeden prechod, sa zdá mne amatérovi. Rovnako je to asi aj na druhej strane ...

Prílohy

oneeeeee

Stály šlen
Registrovaný člen
Darca
Člen od
1 Jan 2020
Príspevkov
503
Reakčné skóre
677
Bodov
88
Paragraf (§)
každý zvar na padáka , je prepadnutý . to preto , že je to zabrúsené do V . material je len 2mm hrubý , tak je prevarený koreň , asi tak , ako je to na videu
Ak chcete vidieť médiá, musíte sa zaregistrovať

plavec11

Moderátor
Vedenie
Moderátor
Registrovaný člen
Darca
Člen od
30 Dec 2019
Príspevkov
447
Reakčné skóre
1,100
Bodov
129
Co se týká sváření konkrétně u mě, tak já převážně vše vařím autogenem. Svářečku mám se střídavým výstupem, klasika z marketu, regulace je mechanická vysunováním části jádra, elektrody suším, protože vlhké elektrody uvolňují do tekutého kovu páru a svár je pak děravý, elektrikou svářím ale opravdu už jen minimálně, spíše vůbec. Autogen je lepší, svařím s tím vše od Al, po veškeré barevné kovy až po litinu. Samozřejmě autogen klasika Acetylen a Kyslík, žádné PB a kyslík. Plyn měním v Německu, přijedu, odevzdám prázdné a po zaplacení si odvážím plné lahve, nikdo neřeší tlakové zkoušky, to už je v ceně plynu a funguje to jako u nás v případě PB, lahve mám 20l kyslík/200 barů a acetylen 20l/4kg plynu. Není nad autogen, to co dokáže autogen, mi žádná elektrická svářečka neumožní. Zkoušky na autogen nemám, jsem samouk a lahve mám ve svém vlastnictví, jsou moje, žádný drahý pronájem. Sváření zdar a zdravím všechny co se o sváření zajímají.

ElektroLab.eu

Reklama

Paul's Electronics

Podporte nás

Vyhľadaj komponenty

Nové príspevky

Reklamný blok

Hľadáte lacný multimeter?