- Člen od
- 17 Jan 2020
- Príspevkov
- 221
- Reakčné skóre
- 281
- Bodov
- 58
- Umiestnenie
- Čierne pri Čadci
- Paragraf (§)
- Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Zdravím své elektro kolegy, za ta dlouhá léta jsem toho nashromáždil celkem slušnou hromadu, nějakou část jsem již předal na její recyklaci ale stále tu toho mám spoustu. Kolikrát když jsem něco odvážel na sběrný dvůr tak jsem odtamtud dovezl víc věcí než jsem tam odvezl, no nechej tam takové krásné skvosty co tam lidé vyhodili a dokonce funkční nebo co se daly opravit a fungovaly daleko líp než ty nové. Mnoho součástek se dá z toho vytěžit a jsou daleko lepší než ty co se nyní dají sehnat v obchodě. Jedna moje zkušenost když jsem opravoval ještě CRT televizory (skleněná báně) tak v oravách OVP odcházely tranzistory ŘKS (řádkový koncový stupeň) BU508A. Mimo to že tam byl vadný elektrolyt 220 µF který způsoboval odchod tohoto tranzistoru do křemíkového nebe tak tranzistor bylo nutno nahradit odpovídajícím typem. S kamarádem jsme tenkrát zakoupili od jednoho prodejce tyto tranzistory a při osazení a spuštění TV se tento neskutečně hřál, hledali jsme příčinu ale nic jsme nenašli tak mně napadlo vypájet ze staré desky tento tranzistor a osadit na pozici. Světe div se i po hodině byl tranzistor vlažný a televizor fungoval bez chyb.
Prílohy
-
375.9 KB Zobrazení: 36