Chlapci tieto keramiky su tak max na 3 kV takže šikmoočko zase kecá , 30 kV to nedá ani náhodou, proste prierazná vzdialenosť pri 1kV je 1mm, takže ak by bol na 30 kV tak má cca 3 cm hrúbku
Viem ako vyzerá kondik na 3 kV a určite podla pohladu vidno že tie čo máš z činy nie su na 30 kV ani náhodou, už som mal na stole nie jeden násobič aj na 30 kV a viem ako vyzeraju kondiky na VN
Nechcem byť hnusný, ale ešte budem... neviem, čo si teda mal na stole, ale podľa toho, čo si napísal evidentne sa vôbec nevyznáš vo VN kondenzátoroch a napísal si rovnako prv nezmysel, ktorý som musel vyvrátiť, že je to blbosť. Netuším, z kade sisi to doslova vycucal. A evidentne ťa to ani netrápi. Rovnaký nezmysel som čítal od niekoho aj na FB.. ale tam si človek zvykne, že pri skupine nad 20 000 ľudí to komentuje hocikto aj kto o tom nemá ani šajnu a často bludy.
Od teba žiadne ďalšie rozumné info, iba že ty vieš, ako vyzerá kondik.. a že tieto nie sú ani náhodou na 30kV... waaw no nekecaj.. a ešte blbé reči na koniec.. wtf.. to má byť nejaká rozumná debata ? a to si tu ešte len pár dní a 2 príspevky na fóre.
To, že Číňan predáva veci na aliexpresse v kvalite akej predáva, to všetci dobre vieme, to nie je vôbec žiadna novinka... ale ty evidentne zázračne vidíš do vnútra kondenzátora na kvalitu dielektrika a podľa fyzických rozmerov usudzuješ, že je na 3kV... ale, že tie 10kV fungujú v pohode to je detail ... o kondenzátoroch určených pod olej a na zalievanie, to je pre teba asi neznámy pojem, akoby som to už aj nepísal... ale asi nečítaš poriadne alebo sa nevyznáš do problematiky. Tieto typy kondenzátorov sa rovnako používajú vo VN zdrojoch pre rentgeny v násobičoch.. všetko pravdaže pod olejom...
Jedna jediná vec ma zaujímala, kto ma s nimi
reálne praktické skúsenosti.. tieto kondenzátory sa vo veľkom bežne používajú na hobby konštrukcie, lebo je tu relatívne nízka cena. TME taktiež tieto kondenzátory predáva. A čuduj sa svetu, rovnaké fyzické rozmery, aké ma Číňan. Predpokladám, že TME bude disponovať kvalitnejšími verziami z výroby. Ale dielektrikom a napäťovou odolnosťou ! Nie rozmery.....
Tieto na aliexpresse proste budú nejaké kusy, čo nesplňujú parametre pre seriózny predaj alebo nepodarky z výroby, tak to ešte predajú takto... vravím, kondenzátory do 10kV problém nemajú a neregistrujem to. Neviem, ako sú natom 20kV verzie... jedine, čo ma zaujímalo, boli praktické skúseností iných ľudí a nie riešiť tu takéto nezmyselnosti, vyvracať nesprávne informácie z neznalosti a "od pohľadu" .. a ešte na záver výsmech voči mne.... niekedy ma už ani nebaví niečo riešiť na fóre pre jednu jednoduchú otázku.... hold pre VN záležitosti asi jedine ísť na fóra za hranice mimo SR...
Jedine
@plavec11 vec11 mi dal linky na správne a vhodné kondenzátory, ale žiaľ tam je cena mimo reality pre hobby konštrukcie...
PS: nedá mi nevysvetliť a nevyvracať nezmyselnosti okolo VN, pretože keď tu príde nejaká iná osoba, ktorá sa tomu nerozumie a bude hľadať relevantné info a potom si prečíta niečo na štýl
" prierazná vzdialenosť pri 1kV je 1mm, takže ak by bol na 30 kV tak má cca 3 cm hrúbku" a ostane to ignorované....