Tak mi prisla zasielka od
@sprocha. Vcera som mal chvilku cas, tak som meral.
Podla predchadzajucich informacii som mal podozrenie na indukcnost L2, tak som zmeral hned obe cievky:
L2 = 21uH @ 100kHz / 0.1V, ESR = 0.32Ohm
L1 = 245uH @ 100kHz / 0.1V, ESR = 7.25Ohm
=> ok
Pre istotu som prehrial (aj s tavidlom) odporovy delic R22-R23.
Pripojil som 9V a pozeral napatie 5V zdroja. Voltmeter vytrvalo stupal od cca 4.1V, osciloskop ale neukazoval ziadne abnormality. Referencia ma poctivych 0.8V. Stupanie sa zastavilo priblizne na 4.8V. Pin SW na U5 spina hore-dole ako ma.
Odber je takmer 1W (0.11A @ 9V, 0.8A @ 12V) a pomalicky stupa. To stupanie urcite suvisi aj so stupajucim napatim 5V zdroja. Ale kedze to nic nerobi, tak sa mi to zdalo dost vela.
No, ale po chvilke power-on so sledovanim maxima Vcc na 5.5V (na toto je super ten moj Agilent
) som zistil, ze U7 sa celkom dost hreje. Tak som podvihol nohu 16 a uz je odber 0.005mA @ 12V. Chip zjavne neprezil prepetie ktore tam bolo v minulosti. Napatie ale stale ma stupa od tych cca 4V pri zapnuti. Moj nazor je, ze je absolutne zbytocne davat take vysoke odpory na FB delic. To je fajn pre low-power aplikaciu, ale tu je to zbytocne. Skusim to dat dole a tym padom sa potlaci vplyv parazitny kapacit od PCB.
Jo, este linka na pdf, ktore by malo odpovedat:
Ak chcete vidieť odkazy, musíte sa zaregistrovať
Davam do pozornosti schematicku znacku U7, kde je pin 16 a pin 7 dva krat.