Skús sa pozrieť
Ak chcete vidieť odkazy, musíte sa zaregistrovať
Používala sa kolofonia ale bola to zmes tavidiel pred ponorným spajkovanim po spajkovani sa to lakovalo hnedocervenym lakom po odstránení skratov.Čistenie by sme mali poriešené, ako dosku nakonzervovať ? Autorádio čo práve bastlím ju malo niečim z výroby natretú. Denaturák to vzal dolu, no vyzeralo to ako kalafúna, alebo nitrolak ?
Ja pouzivamAk chcete vidieť odkazy, musíte sa zaregistrovaťv spreji. Po zaschnuti to chrani plosak pred oxidaciou, a spoje su bez problemov aj opat spajkovatelne.
Nie je pravda aj ja, ako fyzická osoba som nakupoval olovnatú spájku a taktiež v troch prácach sme ju používali... nie všade je zakázaná.Aj spájky boli lepšie teraz zákaz používať Sn60Pb40. Výrobca povinný len 99%Sn ! Nariadenie Bruselu!!!
Kupuj aceton pouze čistý od Funchemy, čistím s tím i plasty a olejové skvrny na laku auta a motorce. Rychle se vypařuje a nestihne naleptat nic, nesmí se dlouho třít, jen rychle jedním tahem setřít a nechat odpařit. Namočím hadr do acetonu a jedním tahem otřu klidně lak celého auta a nic se nestane. Acetonem i slepuji prasklé plastové svítilny světel na autě nebo na motorce, naleptá spoj a odpaří se a spoj je lesklý. Měl jsem poškrábané-zašlé zadní svítilny na autě a přední také, sundal jsem skla, namočil jsem je vnější stranou rychle do acetotu a nechal skapat, skla byla za minutu jako nová, aceton naleptá škrábance a vyleští je a rychle se odpaří a po minutě už jsem to mohl namontovat zpět. Někdo plastová skla leští pastou a trvá to dlouho, já to dělám acetonem a je to rychlé a funkční. Čistím ale i Toluenem z Funchemy, ten je ale prodejný jen na IČO-na jakýkoliv živnostenský list, Toluen v drogerii není čistý toluen, je to jen toluenový čistič s přídavkem dalších srágor. Líh používám klasický denaturovaný z drogerie, čistí stejně jako IPA a navíc nemusí mít člověk strach z tvorby výbušných krystalů peroxidu. Aceton se ale nesmí setkat-mísit s peroxidem vodíku, to by udělalo velké bum. Dále je Aceton mísitelný s vodou a dá se vylít bez nežádoucích následků do odpadu, je rychle odbouratelný a odpařitelný. Vodou se tedy u Acetonu dá zpomalit rozpouštění plastů a barev když ho zředíme třeba 1:1.acetón z drogérky alebo da real acetón ? Mám v práci acetón v p.a. čistote a zdá sa mi že dosť veľa plastov vie rozpustiť. Ale smrad je to subjektívne menší ako denaturák alebo "acetón" z drogérky (čo je zmeska všehochuti)
© ElektroLab.eu 2019 - Všetky práva vyhradené | Inzercia | E-shop | Blog |