Celkom fajn, ale mam par poznamok
Snad by sa hodilo spomenut, ze vacina lepsich prenosnych merakov vyhovuje CAT III/600V alebo aj CAT IV/600V. Lenze bezny benchtop ma CAT II/300V. Nepredpoklada sa totiz meranie na sieti.
Myslim, ze Triggering je skor funkcia pre synchronizovanie viacerych merakov.
Bezne maju benchtop meraky aj zadne svorky. Niektore meraky dokazu dynamicky prepinat medzi prednymi a zadnymi svorkami a robit porovnavania prednych a zadnych svoriek. Urcite to ma Fluke 8508A. Samozrejme toto nie je mozne pri merakoch,ktore maju mechanicke prepinanie medzi prednymi a zadnymi svorkami (ako napriklad Agilent 34401A ci 34410A).
Taka celkom zaujimava funkcia - pri dialkovom ovladani sa casto z merakov vycitava hodnota ale nezobrazuje sa na displeji. Pocitac spracuje udaje a na displeji zobrazuje cokolvek ine. Bud to moze byt daky vypocitany udaj, alebo stav typu DOBRE/ZLE.
A este jeden dost velky rozdiel medzi beznym multimetrom a benchtopom ma napada. Ked pripojim rucny merak pri manualnom rozsahu na 10.00V zdroj, tak prvy udaj zvykne byt daco medzi 0V a 10V (povedzme 5V) a az dalsiahodnota je tych 10.00V. Benchtop hned prvu hodnotu ukaze 10.0V, dalsia hodnota len zpresni posledne 2 ci 3 miesta. Benchtop v tomto pripade bezi s autonomnym trigrovanim. Na rozdiel od standardnych merakov ma benchtop v sebe pomerne vykonne FPGA a/alebo DSP a prevodniky bezia na 10-tkach az 100-vkach MHz. Vysokym oversamplingom sa dosahuju velke presnosti ale aj rychlost merania. A pri skoku z 0 na cokolvek akoby zahodia predchadzajucu cast merania a vyhodnotia len tu novu cast. Preto je dalsie meranie len s vyssou presnostou, ale udaj je prakticky rovnaky.