- Člen od
- 2 Jan 2020
- Príspevkov
- 153
- Reakčné skóre
- 249
- Bodov
- 33
- Umiestnenie
- Okres Nové Mesto nad Váhom
- Paragraf (§)
- §23 (SK) / §7 (CZ)
Zdravím priatelia. Trochu dávam otcovi do poriadku notebook a mám takýto problém. Ak je vložená batéria a zároveň pripojený adaptér, tak sa zariadenie chová tak, že nabije batériu na 100 % a notebook sa automaticky odpojí od nabíjačky (funguje iba na batériu a zníži sa jas obrazovky). Po poklese kapacity batérie na 99% sa nabíjačka automaticky pripojí, batéria sa začne nabíjať a notebook funguje zo zdroja (jas obrazovky sa zvýši). Takto sa tie režimy striedajú asi po 45 sekundách. Ak odpojím adaptér od notebooku, tak notebook funguje na batériu v pohode, takisto ak vytiahnem batériu a nechám pripojený adaptér, tak to všetko funguje na adaptér bez problémov. Moja otázka znie: Mám hľadať chybu v batérii (Asus Li-Ion Battery Pack A32-K53, 10.8V, 5200mAh), alebo v notebooku (Asus X53U)? Ešte podotýkam, že pôvodne (pred začatím repasu) bol v notebooku mechanický disk a systém Win7, teraz je tam SSD a Win10. Problém sa prejavoval aj pred výmenou disku a zmenou OS. Budem vďačný za akúkoľvek radu (internet som už prelúskal, nepomohlo nič z toho, čo som našiel). Osobne si myslím že chyba je v elektronike, len teraz vedieť, že v ktorej? Vopred ďakujem.