- Člen od
- 17 Jan 2020
- Príspevkov
- 128
- Reakčné skóre
- 197
- Bodov
- 58
Ahoj, je tu niekto, kto reálne riešil hmlovú komoru a má s ňou skúsenosti ? .. aktuálne napr. premýšľam nad chladením. Nikdy som nerobil s peltierovými článkami a je otázka, ako ísť nato. Budem musieť ísť pod -30°C ideálne až k -40°C .. čím nižšie, tým lepšie.
Asi by som použil malé akvárium... a peltiere vyskladať do štvorca 4ks (2x2) alebo len jeden stĺpec a dať ich na seba 2ks ? No väčšia aktívna plocha by bola lepšia.. alebo až 8ks peltierov po 2x na seba a 2x2 plocha.. jeden peltier nejakých 100W.. dokopy aj 800W možno. Zatiaľ len tak hádam.. chce to ísť čo najrýchlejšie a čím hlbšie s teplotou. Noa nato masívny chladič alebo s CPU a nejaké serverové ventilátory alebo aspoň niečo veľké nech to prefukuje.
Nejaké typy, ako na tie peltiere a čím nižšiu teplotu ?
Potom napríklad...
TEC1-12710 Thermoelectric Cooler Peltier 12V 100W
Voltage(V): 12V Umax (V): 15.4V Imax (A): 10A
QMax (W) : 154W
12V 100W peltier, ale môžem s ním ísť až na 15,4V a 154W ?? .. ešte som ich nemal v rukách, tak teda čo im môžem prikúriť a aké by boli najvhodnejšie peltiere..
Asi by som použil malé akvárium... a peltiere vyskladať do štvorca 4ks (2x2) alebo len jeden stĺpec a dať ich na seba 2ks ? No väčšia aktívna plocha by bola lepšia.. alebo až 8ks peltierov po 2x na seba a 2x2 plocha.. jeden peltier nejakých 100W.. dokopy aj 800W možno. Zatiaľ len tak hádam.. chce to ísť čo najrýchlejšie a čím hlbšie s teplotou. Noa nato masívny chladič alebo s CPU a nejaké serverové ventilátory alebo aspoň niečo veľké nech to prefukuje.
Nejaké typy, ako na tie peltiere a čím nižšiu teplotu ?
Ak chcete vidieť odkazy, musíte sa zaregistrovať
Ak chcete vidieť médiá, musíte sa zaregistrovať
Potom napríklad...
TEC1-12710 Thermoelectric Cooler Peltier 12V 100W
Voltage(V): 12V Umax (V): 15.4V Imax (A): 10A
QMax (W) : 154W
12V 100W peltier, ale môžem s ním ísť až na 15,4V a 154W ?? .. ešte som ich nemal v rukách, tak teda čo im môžem prikúriť a aké by boli najvhodnejšie peltiere..