95% plosakov si robim doma sam. Vytlacim si predlohu na obycajny papier, obstriham podla okrajov, vyrezem kus laminatu potrebneho rozmeru z vacsieho kusu ak nemam rovno nejaky kusok takych rozmerov. Potom nalepim lepiacou paskou papier na dosku zo strany medi a predierkujem si diery. Predlohu odlepim, nakreslim centrofixkou predlohu podla papiera, a dam vyleptat v chloride zelezitom. Ked je vyleptane, ocistim miesta nakreslene centrofixkou liehom, a vyvrtam diery tam, kde som si ich predtym odierkoval. Osadim, a je hotovo.
Viem, postup je to pracny, ale nic lepsie nemam, a je to sice pracne, ale rychlejsie nez cakat na vyrobu u firmy.
Do profi firmy na vyrobu plosakov som zadaval vyrobu len parkrat, a to najma ak je to nieco zlozite a s perspektivou, ze v buducnosti budem potrebovat viac kusov (minimalna objednavka je totiz 5 ks), a to v JLCPCB. To ma ale nevyhodu, ze ak nechcem zaplatit extra vysoke postovne (a tym prekrocit limit pre dph), tak to trva aspon 4 tyzdne a plosaky posielaju nie v obalke ale v krabici, tak aby sa nevosli do schranky. Ziadal som ich, nech pouziju obalku, ale vraj sa neda, su dostupne len krabice, no tak co uz. Totiz ked som v case dorucenia v praci, dostanem len zlty listok do schranky a musim po to ist na postu, ktora nie je zrovna blizko. Na druhej strane, vzdy pribalia nejaku drobnost ako darcek, no to by som ozelel
Slovenske a ceske sluzby na vyrobu plosnych spojov som este neskusal, ale je mi jasne, ze s dobou dorucenia to bude diametralne lepsie, cenovo zase horsie. Naj by bolo, keby mi to len postarka hodila do schranky nech nemusim nikam chodit