Modul na lcd stopky

RadoKe

Člen
Registrovaný člen
Člen od
16 Mar 2021
Príspevkov
172
Reakčné skóre
127
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Zdar All, stretol sa niekto s modulom ktorý vie rátať čas v sekundách a minútach ? Funkcia : zapnem stroj a rozsvieti sa 00:00, po privedení signálu na spúšť modul začne rátať až do 99 minút 60sek, prípadne (nemusí) potom prepína rozsah na hodiny a minúty. Hľadám u ťamana a zatiaľ mi to hádže samé lcd hodiny alebo počítače cyklov.
 

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
1,844
Reakčné skóre
1,488
Bodov
220
Umiestnenie
Trnava
Toto by nevyhovovalo?
 

RadoKe

Člen
Registrovaný člen
Člen od
16 Mar 2021
Príspevkov
172
Reakčné skóre
127
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Dík za ochotu ale nevyhovujúce, musí to byť blbovzdorné, zapnem stroj zasvieti 00:00, stroj nabehne na pracovnú teplotu, termostat spustí cez relátko časovač a ten spustí spúšť na stopke. Tu by sa užívateľ uklikal kým nastaví stopky a ručne by ho musel odštartovať, takže by musel stáť pri mašine cca 12 minút.
 

plavec11

Moderátor
Vedenie
Moderátor
Registrovaný člen
Darca
Člen od
30 Dec 2019
Príspevkov
423
Reakčné skóre
1,059
Bodov
129
Jediná cesta je tedy jen vlastní návrh zapojení podle zadaných požadavků.
 

Rami6711

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
13 Apr 2021
Príspevkov
372
Reakčné skóre
479
Bodov
33
Paragraf (§)
§23 (SK) / §7 (CZ)
Ja by som šiel do Arduina alebo MicroPythona + nejaký LED modul na I2C. Program bude na pár riadkov ale treba domyslieť mechaniku a prípadne ten vstup (asi cez optočlen).
 

plavec11

Moderátor
Vedenie
Moderátor
Registrovaný člen
Darca
Člen od
30 Dec 2019
Príspevkov
423
Reakčné skóre
1,059
Bodov
129
Ja by som šiel do Arduina alebo MicroPythona + nejaký LED modul na I2C. Program bude na pár riadkov ale treba domyslieť mechaniku a prípadne ten vstup (asi cez optočlen).
Tohle bych já osobně řešil klasicky pomocí TTL, ale to je můj problém, můj přístup a nikomu ho nevnucuji. Nesnáším totiž zapojení s CPU, Arduinem a podobnými nesmysly z důvodu následného servisu a babráním se v programu při poruše. Vždy dávám přednost klasice TTL i za cenu větší desky. Do mých konstrukcí prostě žádné CPU anebo Arduino nesmí, mé konstrukce běží jen na klasické logice a klasickém zapojení. Váš požadavek záměru bych dal do dvou hodin do kupy ve formě funkčního schématu pomocí TTL. Vstup startu lze řešit různě a optočlen je jednou z možností, ale já bych asi zvolil pro jednoduchost klasické relé.
 

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
1,844
Reakčné skóre
1,488
Bodov
220
Umiestnenie
Trnava
Tohle bych já osobně řešil klasicky pomocí TTL, ale to je můj problém, můj přístup a nikomu ho nevnucuji. Nesnáším totiž zapojení s CPU, Arduinem a podobnými nesmysly z důvodu následného servisu a babráním se v programu při poruše. Vždy dávám přednost klasice TTL i za cenu větší desky. Do mých konstrukcí prostě žádné CPU anebo Arduino nesmí, mé konstrukce běží jen na klasické logice a klasickém zapojení. Váš požadavek záměru bych dal do dvou hodin do kupy ve formě funkčního schématu pomocí TTL. Vstup startu lze řešit různě a optočlen je jednou z možností, ale já bych asi zvolil pro jednoduchost klasické relé.
Súhlas, pokiaľ má byť zariadenie "blbuvzdorné" tak radšej takéto riešenie - síce prácnejšie na výrobu, no spoľahlivejšie na prevádzku.
 

Rami6711

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
13 Apr 2021
Príspevkov
372
Reakčné skóre
479
Bodov
33
Paragraf (§)
§23 (SK) / §7 (CZ)
To nie je uplne pravda. 😁 Čím viac obvodov tým viac spojov a viac miest kde môže porucha vzniknúť. Určite to pôjde a bude to rádovo jednoduchšie ako 6-kanálový arbitrary generátor v bývalej firme. Tiež bol z HCT klasiky, pamäte, DAC a operákov. Ale muselo sa urobiť 8 verzií kým to bolo dobré. Keby sa tam dalo FPGA tak druhá verzia bude na 90% finálna. Hold, tak sa rozhodol šéf. Hlavne že ušetríme. Nech to stojí čo to stojí.
Chcel som naznačiť, že cena a rýchlosť vývoja je asi dôležitá.
 

RadoKe

Člen
Registrovaný člen
Člen od
16 Mar 2021
Príspevkov
172
Reakčné skóre
127
Bodov
33
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Chlapi dík za ochotu a námety ale stavať Deep Thought kôli informatívnemu displeju nemám čas ani schopnosti :) Inak ma ale prekvapuje že to ťaman nepredáva ako hotové riešenie, holt asi sa už všade viac oplatí pár eurové arduino ktoré dokáže obslúžiť viac funkcií... Alebo ako píše rami6711 pfga, aj keď jedna polomŕtva pec obsluhovaná starším typom fpga mi stále stojí v sklade.
 
ElektroLab.eu
Top