• UPOZORNENIE ! Nachádzate sa v časti fóra, kde je vyžadovaná určitá kvalifikácia, a odbornosť. V žiadnom prípade sa preto nesnažte poskytovať rady a riešenia dopytujúcim pri ktorých si nieste istý ich správnosťou v súlade s platnými nariadeniami a normami. Majte na pamäti najmä bezpečnosť a odbornosť a vystríhajte sa nabádaniu k manipulácii s nebezpečným napätím neznalou, alebo nepoučenou osobou ! Stránky fóra a ich vedenie nepreberajú žiadnu zodpovednosť za škody vzniknuté zverejnenými chybnými a nebezpečnými zapojeniami a za prípadnú ujmu na zdraví, spôsobenú úrazom elektrickým prúdom alebo spôsobenú neodbornou manipuláciou s elektrickými zariadeniami.

Oprava zdroja na vcr

Jaro91

Člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2024
Príspevkov
68
Reakčné skóre
7
Bodov
8
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
To nebudú gumičky tie sú dobre čo iné by to ešte mohlo byť?

Vlado159

Člen
Registrovaný člen
Sponzor fóra
Člen od
15 Aug 2023
Príspevkov
150
Reakčné skóre
230
Bodov
33
Umiestnenie
Čaklov
Paragraf (§)
polohový prepínač, ale to už je kus zložitejšie

Jaro91

Člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2024
Príspevkov
68
Reakčné skóre
7
Bodov
8
Paragraf (§)
Kde sa to
Musíte sa zaregistrovať, aby ste mohli vidieť obrázky
pros
im ťa nachadza

Vlado159

Člen
Registrovaný člen
Sponzor fóra
Člen od
15 Aug 2023
Príspevkov
150
Reakčné skóre
230
Bodov
33
Umiestnenie
Čaklov
Paragraf (§)
Nepoznám tento model, ale myslím že je tu.

Spínač zlý nebude, ale je v polohe, ktorá bráni normálnej prevádzke. Podľa prvej fotky, nie sú vynášacie ramená stiahnuté. Mali by byť bližšie k prednej časti prístroja, takmer na doraz v drážkach. Nič nerob nasilu, lebo to neskonči dobre ...

Naposledy upravené:

Vlado159

Člen
Registrovaný člen
Sponzor fóra
Člen od
15 Aug 2023
Príspevkov
150
Reakčné skóre
230
Bodov
33
Umiestnenie
Čaklov
Paragraf (§)
Tu máš manuál ...

nepáči sa mi poloha ramena, na ktorej v žltom texte písmeno "ď", mala by byť úplne na kraji (naľavo prístroja) ak sa dobre pamätám. nikdy neotáčaj skrutkami na zvukovej hlave ani na kladkách ramien, lebo je po videu ... veľký pozor na videohlavu, na jej spodnej strane sú tenučké ferity, ktoré ľahko ulomíš a je koniec ... Sú v tej medzere medzi uložením a samotnou hlavou. Sú súčasťou hlavy. Sú 2, 3, 4 alebo 6, podľa toho koľko hlavové video je ...

Naposledy upravené:

Jaro91

Člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2024
Príspevkov
68
Reakčné skóre
7
Bodov
8
Paragraf (§)
Dobrý večer vedel by niekto poradiť čo je dobre na jemnu mechaniku nejaký silikonovy alej alebo niečo take

Jaro91

Člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2024
Príspevkov
68
Reakčné skóre
7
Bodov
8
Paragraf (§)
Tak to video sa mi podarilo rozbehnuť všetko ide len to ma chybu že že ide trhano a neviem prečo

Vlado159

Člen
Registrovaný člen
Sponzor fóra
Člen od
15 Aug 2023
Príspevkov
150
Reakčné skóre
230
Bodov
33
Umiestnenie
Čaklov
Paragraf (§)
rýchlosť posuvu pásky zabezpečuje capstan motor. Skontroluj či nie je na kladke stvrdnutá guma.

Jaro91

Člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2024
Príspevkov
68
Reakčné skóre
7
Bodov
8
Paragraf (§)
Ale zasa mi nejde obraz všetko ide mechanika len cez skart v telke nedava signal neviem čim to je

Jaro91

Člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2024
Príspevkov
68
Reakčné skóre
7
Bodov
8
Paragraf (§)
Napadlo ma že to možno nemam spravne načasovane a páska je silno pritlačena k bubnu

Vlado159

Člen
Registrovaný člen
Sponzor fóra
Člen od
15 Aug 2023
Príspevkov
150
Reakčné skóre
230
Bodov
33
Umiestnenie
Čaklov
Paragraf (§)
Napadlo ma že to možno nemam spravne načasovane a páska je silno pritlačena k bubnu
Tomu never a nebabri do toho. Žiadne časovanie sa nenastavuje a prítlak pásky tiež nie.Tá páčka čo som písal že má byť naľavo napína pásku a rýchlosť určuje capstan motor s pomocou kladky, to je učite dobre. Nie je to bubon ale hlava.

Jaro91

Člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2024
Príspevkov
68
Reakčné skóre
7
Bodov
8
Paragraf (§)
Tak mi prosím poraď čo ešte by to mohlo byť a kde sa asi rieši obrazova a zvukova časť lebo ani zvuk nejde...

Vlado159

Člen
Registrovaný člen
Sponzor fóra
Člen od
15 Aug 2023
Príspevkov
150
Reakčné skóre
230
Bodov
33
Umiestnenie
Čaklov
Paragraf (§)
Neviem či máš dobrý skart kábel a správne prepnutý televízor. Ale keď zoberieš anténny kábel (účastnícku šnúru), zapojíš ju do VCR na "RF out" a do televízora pripojíš do anténneho vzstupu, tak to musíš naladiť ako normálny analógový program. Na zadnej strane VCR by mal byť prepínač TEST, tým si zapneš taký testovací obrazec so zvislým pruhom (občas boli aj iné). Až to naladíš, prepneš prepínač naspäť a môžeš skúsiť či to prehrá pásku. Potom sa môžeš hrať a riešiť skart, ale najprv zisti prečo ti nejde výstup na TV. Keby aj bola vadná hlava, na TV by si mal vidieť nejaké symboly napríklad štvorec (stop), šípky pri pretáčaní atď.

Jaro91

Člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2024
Príspevkov
68
Reakčné skóre
7
Bodov
8
Paragraf (§)
som Ano nastavil som ten testovaci pruh ale pri prehravani je to zasnežene

rakato11

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2020
Príspevkov
221
Reakčné skóre
281
Bodov
58
Umiestnenie
Čierne pri Čadci
Paragraf (§)
Asi bude zašpiněna obrazová hlava, ta rotující s těmi "jazýčky". Já ji čistil takovým způsobem že papírový kapesník jsem rozložil, dál na prst, namočil trochu v isopropylalkohol u, opatrně přiložil na hlavu tam kde jsou ty jazýčky a druhou rukou tou hlavou pootáčel. Pak vyzkoušel a když bylo málo tak čištění opakoval. Vyčistil bych i zvukovou hlavu.

Vlado159

Člen
Registrovaný člen
Sponzor fóra
Člen od
15 Aug 2023
Príspevkov
150
Reakčné skóre
230
Bodov
33
Umiestnenie
Čaklov
Paragraf (§)
Áno, čistiť iba čistým alkoholom, ale opatrne. Bohužiaľ sa obávam, že minimálne jedna hlava to už má za sebou, pretože chýba polovica obrazu. Zvuková hlava obsahuje aj trackingovú hlavu, ktorá má na starosti synchronizáciu, ak je špinavá spôsobuje to tie pruhy v hornej časti.

Vašek

Člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2020
Príspevkov
71
Reakčné skóre
70
Bodov
23
Paragraf (§)
§23 (SK) / §7 (CZ)
Jen jen dodávám a upozorňuji, že se nesmí v žádném případě po té hlavě pohybovat svisle v její ose jak výše píše rakato11 !!!! Hrozí ulomení feritových hlaviček. Pouze se přiloží papírek namočený v IPA, a celou horní částí bubnu s hlavami se otáčí tak, jako za normálního provozu.
Já jej vždy čistil tak, že jsem ustřihl proužek kancelářského papíru, namočil v IPA a prstem lehce podržel na bubnu za současného otáčivého pohybu s bubnem několikrát o půl hodiny vpřed-půl hodiny vzad. Pak jsem stejně čistil druhou půlku. A případně to několikrát opakoval postupně takto kolem dokola.
Kancelářský papír se mi osvědčil nejlépe, protože se z něj ostrými hranami hlaviček při čištění nevytrhávaly kousky papíru co pak zůstaly nalepené na hlavičkách :-(

Vašek

Vlado159

Člen
Registrovaný člen
Sponzor fóra
Člen od
15 Aug 2023
Príspevkov
150
Reakčné skóre
230
Bodov
33
Umiestnenie
Čaklov
Paragraf (§)
Ideálne je použiť čistiacu kazetu, zvlášť pri absencii skúseností ...

rakato11

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2020
Príspevkov
221
Reakčné skóre
281
Bodov
58
Umiestnenie
Čierne pri Čadci
Paragraf (§)
Čistící kazeta sice dost obrušuje hlavu ale budiž když nemá zkušenosti, jenomže pochybuji že tu čistící kazetu v dnešní době sežene.

ElektroLab.eu

Reklama

Paul's Electronics

Podporte nás

Vyhľadaj komponenty

Nové príspevky

Reklamný blok

Hľadáte lacný multimeter?