UPOZORNENIE ! Nachádzate sa v časti fóra, kde je vyžadovaná určitá kvalifikácia, a odbornosť. V žiadnom prípade sa preto nesnažte poskytovať rady a riešenia dopytujúcim pri ktorých si nieste istý ich správnosťou v súlade s platnými nariadeniami a normami. Majte na pamäti najmä bezpečnosť a odbornosť a vystríhajte sa nabádaniu k manipulácii s nebezpečným napätím neznalou, alebo nepoučenou osobou ! Stránky fóra a ich vedenie nepreberajú žiadnu zodpovednosť za škody vzniknuté zverejnenými chybnými a nebezpečnými zapojeniami a za prípadnú ujmu na zdraví, spôsobenú úrazom elektrickým prúdom alebo spôsobenú neodbornou manipuláciou s elektrickými zariadeniami.
Nie sú "opečené", ale zaprášené. Vyspájkuj ich von (najskôr ich očisti), nájdi s k nim datasheet a premeraj ich.Tak skúsim očistiť a potom sa ozvem či to šlo spájkovať. Takže závada nemusí byť tými opečenými výkonovými prvkami ? Nafúknutý kondenzátor tam nie je žiadny, ako mám postupovať pri skúšaní ?
Trafopájku nepoužívaj! Na SMD ani omylom, narobíš viac škody než osohu. Teplovzdušnú spájkovačku nemáš?trafopájka
Rovnako ani nič s benzínom ! To nie je prevodovka na traktore, že je to jedno, ale elektronika, benzín zanecháva mastnoty na doske
Ono to nejde ani len roztopiťAk to nejde odspájkovať
Práve preto tam pridaj trocha viac cínu a pôjde toOno to nejde ani len roztopiť
Nepomáha, roztopil som len asi 4 a aj z tých sa mi podarilo odsať len 1Práve preto tam pridaj trocha viac cínu a pôjde to
potom sa nejedná o opravu, ale o pitvu toto nie je riešenie, treba to odspájkovať, inej cesty niet.rozvŕtaním šróbov zvrchu chladiča
© ElektroLab.eu 2019 - Všetky práva vyhradené | Inzercia | E-shop | Blog |