Pomoc s opravou MIC 4070D

scherer012

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
11 Jan 2022
Príspevkov
20
Reakčné skóre
13
Bodov
3
Paragraf (§)
Študent
plavec11 nahral nový zdroj:

MIC 4070D - LCR měřič MIC 4070D



Prečítajte si viac o tomto zdroji...
Dobrý večer prajem, dostal sa mi do rúk tento prístroj, ale, bohužiaľ, nefunkčný...pri prepínaní rozsahov je na displeji stále 1, bez ohľadu na to, či niečo meriam alebo nie. Pri prepínaní rozsahov sa posúva iba desatinná čiarka. Vedeli by ste mi poradiť na čo sa zamerať? Som začiatočník a s elektronikou, napriek svojmu veku, len začínam... Manuál mi ešte nejde stiahnuť...mám málo príspevkov...
 

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
1,844
Reakčné skóre
1,488
Bodov
220
Umiestnenie
Trnava
Manuál mi ešte nejde stiahnuť...mám málo príspevkov...
Čoskoro nazbieraš :) V prvom rade merač otvor a postni sem pokiaľ možno detailné fotografie. Merač bol poškodený tebou, alebo toto je jeho aktuálny stav? Pri meraní kondenzátorov, je potrebné ich najskôr vybiť.
 

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
1,844
Reakčné skóre
1,488
Bodov
220
Umiestnenie
Trnava
V tamtom zdroji je iba prehľad veličín a presnosti merania v tomto toho nájdeš viac, aj keď nie schému.
 

Prílohy

rakato11

Člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2020
Príspevkov
196
Reakčné skóre
263
Bodov
58
Umiestnenie
Čierne pri Čadci
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Možná malinko něco pomůže z .
 

scherer012

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
11 Jan 2022
Príspevkov
20
Reakčné skóre
13
Bodov
3
Paragraf (§)
Študent
Čoskoro nazbieraš :) V prvom rade merač otvor a postni sem pokiaľ možno detailné fotografie. Merač bol poškodený tebou, alebo toto je jeho aktuálny stav? Pri meraní kondenzátorov, je potrebné ich najskôr vybiť.
Dostal sa mi do rúk už v takomto stave. To, že treba kondenzátory vybiť viem, aj tak sa mi podarilo niekoľkokrát dostať ,, príučku " 😃
Fotky pridám dnes, keď sa vyspím...
 

scherer012

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
11 Jan 2022
Príspevkov
20
Reakčné skóre
13
Bodov
3
Paragraf (§)
Študent
Tu sú fotečky...teraz mi už aj preblikli nejaké hodnoty a začalo svietiť, že je slabá batéria, ale takisto sa správal pri novej batérii...
 

Prílohy

scherer012

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
11 Jan 2022
Príspevkov
20
Reakčné skóre
13
Bodov
3
Paragraf (§)
Študent
...a nejde vynulovať...
 

Rami6711

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
13 Apr 2021
Príspevkov
372
Reakčné skóre
479
Bodov
33
Paragraf (§)
§23 (SK) / §7 (CZ)
Meral si odber z batérie? Staré tantaly sa vedeli po rokoch zmeniť z kondíka na skrat. Bežne sa po rokoch vymieňali.
 

scherer012

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
11 Jan 2022
Príspevkov
20
Reakčné skóre
13
Bodov
3
Paragraf (§)
Študent
...ani som nevedel, kde začať. Dal mi ho jeden pán so slovami ,,nejde, chceš ho?"🙂
Tak som ho zobral a pýtam sa....rád by som ho opravil 😉
 

scherer012

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
11 Jan 2022
Príspevkov
20
Reakčné skóre
13
Bodov
3
Paragraf (§)
Študent
Keď budem mať voľno, začnem premeriavať...👍
Ďakujem
 

Rami6711

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
13 Apr 2021
Príspevkov
372
Reakčné skóre
479
Bodov
33
Paragraf (§)
§23 (SK) / §7 (CZ)
Ako by som to povedal... páni čo to pred rokmi navrhovali neboli žiadny amatéri. Oproti dnešnej dobe mali otrasné portfólio súčiastok ktoré mohli použiť (všelijaké parazitné parametre). Prístroje tej doby majú stovky až tisíce súčiastok. Ak máš schémy opraviť sa dajú všetky, ale treba tomu rozumieť. Ak si začiatočník nechaj to radšej tak. Za pár rokov možno budeš schopný to opraviť ale teraz by si to len zničil. Ako začiatočník ho nepotrebuješ. Kúp si radšej dobrý multimeter čo meria aj kondíky a dáky osciloskop.
 

scherer012

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
11 Jan 2022
Príspevkov
20
Reakčné skóre
13
Bodov
3
Paragraf (§)
Študent
Multimeter mám, teraz ho skúsim len pomerať a pozapisovat, čo som kde nameral, určite viem, že musím nabrať viac skúseností a vedomostí...preto som začal na ,,staré kolená "😃aj do školy chodiť...
 

Vlado159

Člen
Registrovaný člen
Sponzor fóra
Člen od
15 Aug 2023
Príspevkov
89
Reakčné skóre
156
Bodov
23
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Ahoj
Pod displayom budeš mať COB cip na báze ICL7106 (7126, 7136 alebo MAX138). Bude to vyzerať ako "slepačinec". Spravidla výrobcovia na DPS urobia aj piny pre priletovanie PLCC alebo TQFP chipu, takže sa chip dá zbrúsiť až po substrát DPS a naletovať púzdrený obvod. Predtým ale skús zistiť či tam su piny pre púzdrený obvod a pre koľko vývodov. ICL7106 sa v TQFP vyrába so 44 pinmi. Podľa katalógového listu si skontroluj, či medzi pinmi IN-LO a in-HI (38 a 39 u TQFP44) nie je viac ako 199mV, čo by zodpovedalo tej jednotke - prekročenie rozsahu. Na displayi svieti LOBAT, ak nieje batéria vybitá, tak bude obvod najskôr vadný. ICL7106 je vlastne A/D prevodník s výstupom na 3+1/2 miestny LCD display a používa sa vo väčšine lacných multimetrov pre jeho nízku cenu už cca 30 rokov. všetky ostatné veličiny na DMM majú prevodníky na napätie, ktoré interpretuje vlastne voltmeter ... Pre TQFP44 mám vyrobené "redukcie" keby bolo treba ... U tohto DMM som videl ICL7136CPL v DIL40 púzdre, zrejme iná revízia lebo na tvojich fotkách ho nevidím ...
 
Naposledy upravené:

scherer012

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
11 Jan 2022
Príspevkov
20
Reakčné skóre
13
Bodov
3
Paragraf (§)
Študent
Ahoj
Pod displayom budeš mať COB cip na báze ICL7106 (7126, 7136 alebo MAX138). Bude to vyzerať ako "slepačinec". Spravidla výrobcovia na DPS urobia aj piny pre priletovanie PLCC alebo TQFP chipu, takže sa chip dá zbrúsiť až po substrát DPS a naletovať púzdrený obvod. Predtým ale skús zistiť či tam su piny pre púzdrený obvod a pre koľko vývodov. ICL7106 sa v TQFP vyrába so 44 pinmi. Podľa katalógového listu si skontroluj, či medzi pinmi IN-LO a in-HI (38 a 39 u TQFP44) nie je viac ako 199mV, čo by zodpovedalo tej jednotke - prekročenie rozsahu. Na displayi svieti LOBAT, ak nieje batéria vybitá, tak bude obvod najskôr vadný. ICL7106 je vlastne A/D prevodník s výstupom na 3+1/2 miestny LCD display a používa sa vo väčšine lacných multimetrov pre jeho nízku cenu už cca 30 rokov. všetky ostatné veličiny na DMM majú prevodníky na napätie, ktoré interpretuje vlastne voltmeter ... Pre TQFP44 mám vyrobené "redukcie" keby bolo treba ... U tohto DMM som videl ICL7136CPL v DIL40 púzdre, zrejme iná revízia lebo na tvojich fotkách ho nevidím ...
Ďakujem 👍...večer, ak sa k tomu dostanem, skúsim pozrieť...
 

scherer012

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
11 Jan 2022
Príspevkov
20
Reakčné skóre
13
Bodov
3
Paragraf (§)
Študent
...taaak..., mám v ňom ic7136CPL v dip40 ....medzi pinmi 30-31 (in lo-in hi) som nameral 9,12mV a o chvíľku neskôr 24,25mV, keď som ho zodvihol a položil, vybehlo aj na 214mV, potom som po ňom prešiel prstom a bolo znova cca 15mV, vyzerá, že je nejaký precitlivelý...:eek:
 

Rami6711

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
13 Apr 2021
Príspevkov
372
Reakčné skóre
479
Bodov
33
Paragraf (§)
§23 (SK) / §7 (CZ)
To by mohol byť problém zlého spoju. Pri páde sa mohla urobiť prasklina v spoji. Mohlo by pomôcť prehriatie spojov (aj s kolóniou).
 

Vlado159

Člen
Registrovaný člen
Sponzor fóra
Člen od
15 Aug 2023
Príspevkov
89
Reakčné skóre
156
Bodov
23
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Skús tie piny jednoducho vyskratovať a uvidíš či zobrazí na display-i "0.00", ak tam stále bude "-1", je obvod vadný. Žiadny problém s vyskratovaním nehrozí, sú tam veľké predradné rezistory a tie piny sú vlastne vstup OZ. To že tam kolíše napätie pripisujem chybe obvodu skôr ako nejakému spoju. Tie 71x6 inak odchádzaju veľmi často, ja som ich za cca 30 rokov vymenil snáď stovku ... dá sa použiť 7106, ktorý majú asi v každom obchode so súčiastkami. 7136 je len vylepšený 7106.
 

scherer012

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
11 Jan 2022
Príspevkov
20
Reakčné skóre
13
Bodov
3
Paragraf (§)
Študent
Skús tie piny jednoducho vyskratovať a uvidíš či zobrazí na display-i "0.00", ak tam stále bude "-1", je obvod vadný. Žiadny problém s vyskratovaním nehrozí, sú tam veľké predradné rezistory a tie piny sú vlastne vstup OZ. To že tam kolíše napätie pripisujem chybe obvodu skôr ako nejakému spoju. Tie 71x6 inak odchádzaju veľmi často, ja som ich za cca 30 rokov vymenil snáď stovku ... dá sa použiť 7106, ktorý majú asi v každom obchode so súčiastkami. 7136 je len vylepšený 7106.
Ďakujem za rady👍...
Takže obvod je chybný...objednám icl7106...
 

Vlado159

Člen
Registrovaný člen
Sponzor fóra
Člen od
15 Aug 2023
Príspevkov
89
Reakčné skóre
156
Bodov
23
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Keď už musíš objednať, tak originál, je predsa len lepší.
 
ElektroLab.eu
Top