- Člen od
- 30 Dec 2019
- Príspevkov
- 426
- Reakčné skóre
- 1,068
- Bodov
- 129
Můj kamarád z ČVUT Praha mi poslal tip na jeden stroj a fotku vnitřku (vloženo sem do příspěvku). Jde o pulsní jiskrovou svářečku v ochranné atmosféře Argonu. Svářečka pracuje na principu výboje z elektrolitického kondenzátoru, kdy do svařované části vloží dostatečné množství energie a tím dojde k dokonalému slití svařovaných částí. Přemýšlím o nákupu. Kamarád jí už vlastní a rozhodl se provést úpravy. Jedná se především o výměnu původní kondenzátorové baterie (14 kusů 63V/10mF) za kapacitu alespoň 2x1F/25V a nabíjet kondenzátorovou baterii na napětí max. 24V, aby byl svařovací impuls vydatnější, dále bude nutné přepracovat výkonovou spínací část, použít výkonnější tranzistory a navrhnout nový řídící obvod, možná dojde i na výměnu transformátoru.
Stroj je k prodeji zde:
Všimli jste si už někdy toho, že Číňan ve svých výrobcích s oblibou obrušuje typové údaje u některých součástek? V tomto stroji jsou obroušené štítky u mikroprocesoru a dalších švábů v řídící elektronice. Stejný postup použil Číňan i v mém indukčním ohřevu a ve VN napájecích modulech. Je to ironie, Číňan rád kopíruje, ale sám kopírován být nechce. Máte někdo s tímto Čínským folklórem také zkušenosti? Dnes jsem Číňana na Aliexpressu trochu potrápil a položil mu dotaz, zda když si stroj objednám, jestli mi přijde stroj bez obroušených typových štítků na IO, odpvěděl že tam nic obroušeného není, poslal jsem mu tedy fotku vnitřku že to není pravda a už neodpověděl. Naštěstí řídící elektronika není problém, stroj je nutné dodělat a hlavní je, že nákupem člověk získá kompletní sestavu, kterou si přepracuje podle sebe.
Stroj je k prodeji zde:
Ak chcete vidieť odkazy, musíte sa zaregistrovať
Tento stroj by mohl nahradit bodovou svářečku, určitě by se uplatnil v mém projektu při svařování drobných součástí a po úpravě by stroj byl schopen svařovat i větší díly.Všimli jste si už někdy toho, že Číňan ve svých výrobcích s oblibou obrušuje typové údaje u některých součástek? V tomto stroji jsou obroušené štítky u mikroprocesoru a dalších švábů v řídící elektronice. Stejný postup použil Číňan i v mém indukčním ohřevu a ve VN napájecích modulech. Je to ironie, Číňan rád kopíruje, ale sám kopírován být nechce. Máte někdo s tímto Čínským folklórem také zkušenosti? Dnes jsem Číňana na Aliexpressu trochu potrápil a položil mu dotaz, zda když si stroj objednám, jestli mi přijde stroj bez obroušených typových štítků na IO, odpvěděl že tam nic obroušeného není, poslal jsem mu tedy fotku vnitřku že to není pravda a už neodpověděl. Naštěstí řídící elektronika není problém, stroj je nutné dodělat a hlavní je, že nákupem člověk získá kompletní sestavu, kterou si přepracuje podle sebe.
Prílohy
-
5.3 MB Zobrazení: 10
Naposledy upravené: