• UPOZORNENIE ! Nachádzate sa v časti fóra, kde je vyžadovaná určitá kvalifikácia, a odbornosť. V žiadnom prípade sa preto nesnažte poskytovať rady a riešenia dopytujúcim pri ktorých si nieste istý ich správnosťou v súlade s platnými nariadeniami a normami. Majte na pamäti najmä bezpečnosť a odbornosť a vystríhajte sa nabádaniu k manipulácii s nebezpečným napätím neznalou, alebo nepoučenou osobou ! Stránky fóra a ich vedenie nepreberajú žiadnu zodpovednosť za škody vzniknuté zverejnenými chybnými a nebezpečnými zapojeniami a za prípadnú ujmu na zdraví, spôsobenú úrazom elektrickým prúdom alebo spôsobenú neodbornou manipuláciou s elektrickými zariadeniami.

Slabý signál zo satelitov

DJ MAN

Člen
Registrovaný člen
Člen od
13 Jún 2025
Príspevkov
31
Reakčné skóre
4
Bodov
8
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Dobrý deň. NAmontoval som dve satelity a zlučil ich diseqc zlúčovačov . Zlučil som ASTRA 19.2 a HOTBIRD 13E . Do domu ide od satelitov asi 13 m koaxial kabel. nenaladí mi všetky programy z ASTRA 19.2. a niektore z HOTBIRDU chybaju. Nevie niekto ako sa to da vyriešit. Nejaky zosilovač ?

rakato11

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2020
Príspevkov
290
Reakčné skóre
349
Bodov
58
Umiestnenie
Čierne pri Čadci
Paragraf (§)
Jak jsi nastavoval ty satelity, pomocí měřáku nebo pouze podle vizualního kontaktu na televizi? Ono ten satelit ze kterého Ti nejdou některé programy, HOTBIRD 13E, můžeš být trochu odladěný, není přesně nasměrovaný.
Zkoušel jsi jej napojit přímo a takto odzkoušet? A ještě jedna věc, jaké jsi použil paraboly, kolik mají cm?

oneeeeee

Stály šlen
Registrovaný člen
Darca
Člen od
1 Jan 2020
Príspevkov
566
Reakčné skóre
765
Bodov
88
Paragraf (§)
chcelo by to fotku taniera , ako to tam máš uchytené , typ satelitného prijímača . a či ti tam nezavadzia terén , strecha , alebo stromy . ďalej je to skew , ohnisková vzdialenosť konvertora od paraboly a azimut . žiadny zosilňovač sa tam nedáva.

Prílohy

Naposledy upravené:

DJ MAN

Člen
Registrovaný člen
Člen od
13 Jún 2025
Príspevkov
31
Reakčné skóre
4
Bodov
8
Paragraf (§)
Satelity su stare zo digi slovakia, asi 80cm. len nasmerovane na ine družice a ladenie pomocou sili signalu na tv

DJ MAN

Člen
Registrovaný člen
Člen od
13 Jún 2025
Príspevkov
31
Reakčné skóre
4
Bodov
8
Paragraf (§)
Vymenil som koaxial za hrubši a už ide všetko krásne. Aj tak Vám ďakujem že ste mi pomohli :)

Naposledy upravené:

DJ MAN

Člen
Registrovaný člen
Člen od
13 Jún 2025
Príspevkov
31
Reakčné skóre
4
Bodov
8
Paragraf (§)
toto v modrej flaske je diseqc splitter

oneeeeee

Stály šlen
Registrovaný člen
Darca
Člen od
1 Jan 2020
Príspevkov
566
Reakčné skóre
765
Bodov
88
Paragraf (§)
diseqc má byť pod strechou . kábel je zmotaný , to je ako cievka . je zbytočne dlhý , tak tam môžu byť straty v napájaní . kábel od convertora , u astra na 23° je kolmo dolu .z pohľadu zadnej časti a pár stupňov do prava , to je ten skew . s tým sa treba pohrať a zároveň nastaviť aj ohnisko vzdialenosti convertora . u každého satelitného prijímača sa dá pozrieť tabulka nastavenia signálu . doteraz si nenapísal typ satelitného prijímača . hodnota . SNR je kvalita signálu z družice a AGC je kvalita signálu z transpordéra . BER musí mať nulu . pri zlom počasí , hmla alebo zamračené ,silný dážď sa ti stratí signál a si dopozeral . kábel rozmotaj a nechaj ho len niekde položený . u poniektorých satelitných prijímačoch sa dá nastaviť sila napájania v mA . na nastavenie antény sa dáva najslabší transpordér a program . hodbird , super tenis .
snáď ti to pomôže

DJ MAN

Člen
Registrovaný člen
Člen od
13 Jún 2025
Príspevkov
31
Reakčné skóre
4
Bodov
8
Paragraf (§)
Setobox je Optibox Zebra MIni a Ferguson Fk-7000. Prepáčte za neskorú odpoved ale robili nam internet. Každopadne nastavil som dvbs2 transponder a ten som poriadne laladil na satelitoch a už všetko ide krásne. Takže ďakujem za pomoc mali ste pravdu :smileys-cz-190:

ElektroLab.eu

Widget

Podporte nás

Vyhľadaj komponenty

Nové príspevky

Reklamný blok

Hľadáte lacný multimeter?