• UPOZORNENIE ! Nachádzate sa v časti fóra, kde je vyžadovaná určitá kvalifikácia, a odbornosť. V žiadnom prípade sa preto nesnažte poskytovať rady a riešenia dopytujúcim pri ktorých si nieste istý ich správnosťou v súlade s platnými nariadeniami a normami. Majte na pamäti najmä bezpečnosť a odbornosť a vystríhajte sa nabádaniu k manipulácii s nebezpečným napätím neznalou, alebo nepoučenou osobou ! Stránky fóra a ich vedenie nepreberajú žiadnu zodpovednosť za škody vzniknuté zverejnenými chybnými a nebezpečnými zapojeniami a za prípadnú ujmu na zdraví, spôsobenú úrazom elektrickým prúdom alebo spôsobenú neodbornou manipuláciou s elektrickými zariadeniami.

Televízor LG 42LB561V-ZC

Jaro91

Člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2024
Príspevkov
199
Reakčné skóre
19
Bodov
18
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Dobrý deň prosím vás potreboval by som radu mám v izbe TV LED LG 42LB511V-ZC seriove číslo je 409WREBR5204 rok výroby je 2014 a stalo sa že mi prestal svietiť display zrejme sa vypálili diódy, vidno ho iba pri nasvieteni baterkou chcel by som to skúsiť vymeniť len nemám istotu aké led diódy by mali ísť do TV?

rakato11

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2020
Príspevkov
290
Reakčné skóre
349
Bodov
58
Umiestnenie
Čierne pri Čadci
Paragraf (§)
Pokud je slyšet že zvuk jde a jak píšeš že při nasvícení zboku na displej baterkou je vidět obraz pak je to vadné podsvícení. Nejlepší a nejjistější je displej rozebrat a zjistit jaké mají LED pásky označení a podle něj koupit nové. Jde to i tak že TV odkrytuješ a na plechové části displeje najdeš štítek označení displeje a podle něj najdeš příslušné LED podsvícení. V posledním případě to jde i podle typového štítku na zadním deklu TV který jsi zde uvedl ale tento způsob je dost riskantní neboť i ve stejném typu TV mohou být různé typy LED pásků.
Jak jsem psal, nejjistější je komplet ní rozebrání ale né každý má prstor kde může dočasně umístit křehký displej a ostatní komponenty než přijde objednané podsvícení. Já osobně to většinou dělám tímto způsobem ale občas i podle typu displeje a někdy to risknu i podle toho typového označení.
Zatím se Ti mohu orientačně podívat na to podsvícení podle toho typového označení co jsi zde uvedl a když sem dáš fotku toho štítku na displeji po otevření TV tak pak bude co porovnávat. :)

rakato11

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2020
Príspevkov
290
Reakčné skóre
349
Bodov
58
Umiestnenie
Čierne pri Čadci
Paragraf (§)
Dej sem prosím Tě i fotku zze zadního deklu TV neboť jsi se pravděpodobně "překlepl". LG 42LB511V-ZC asi neexistuje ale LG 42LB561V-ZC už ano, tam mi to už nějaké podsvícení našlo.

Jaro91

Člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2024
Príspevkov
199
Reakčné skóre
19
Bodov
18
Paragraf (§)
Ano pardon je to ten model LG 42LB561V-ZC

rakato11

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2020
Príspevkov
290
Reakčné skóre
349
Bodov
58
Umiestnenie
Čierne pri Čadci
Paragraf (§)
Ještě tu dej foto toho štítku displeje až budeš mít možnost, musíš oddeklovat zadní kryt a štítek najdeš na plechu displeje.

Jaro91

Člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2024
Príspevkov
199
Reakčné skóre
19
Bodov
18
Paragraf (§)
Má to byť toto

Prílohy

rakato11

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2020
Príspevkov
290
Reakčné skóre
349
Bodov
58
Umiestnenie
Čierne pri Čadci
Paragraf (§)
Jj, to je ona.

Jinak oprav si ten typ TV v názvu vlákna aby se při vyhledávání našel když bude někdo potřebovat.

rakato11

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2020
Príspevkov
290
Reakčné skóre
349
Bodov
58
Umiestnenie
Čierne pri Čadci
Paragraf (§)
Tak v rychlosti jsem Ti vybral od dvou dodavatelů, ten první je ten je levnější ale s delší dobou dodání (někdy mají i v Polských skladech a odtamtud je to o něco dražší ale dodací lhůta je podstatně kratší, nedávno jsem pro syna objednával do jeho TV Samsung a divil jsem se i ušami když mi kurier za dva dny doručil balíček).
Druhý je Slovenský dodavatel , dodací lhůta krátká ale cena je o dost vyšší + poštovné.

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
2,108
Reakčné skóre
1,782
Bodov
220
Umiestnenie
Trnava

Jaro91

Člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2024
Príspevkov
199
Reakčné skóre
19
Bodov
18
Paragraf (§)
Ďakujem pekne prosím vás dajú sa kúpiť ešte tie kolíky na fóliu tie zasúvacie som našiel ale tie malé nie pár som ich zlomil

Prílohy

Jaro91

Člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2024
Príspevkov
199
Reakčné skóre
19
Bodov
18
Paragraf (§)
Dobrý deň chcel by som sa s vami poradiť má vôbec zmysel dávať nejakú drahú variantu podsvietenia do tak starej TV asi stačí ledky z Aliexpresu

MAKOSYS

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2020
Príspevkov
26
Reakčné skóre
46
Bodov
18
Paragraf (§)
§22 (SK) / §6 (CZ)

rakato11

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2020
Príspevkov
290
Reakčné skóre
349
Bodov
58
Umiestnenie
Čierne pri Čadci
Paragraf (§)
Dobrý deň chcel by som sa s vami poradiť má vôbec zmysel dávať nejakú drahú variantu podsvietenia do tak starej TV asi stačí ledky z Aliexpresu
Klidně dej ty z Aliexpress co jsem Ti dal odkaz, je v něm taktéž na výběr buď zvoliš položku "Replace 42LB" nebo o malinko dražší "Originál 42LB" obě budou pasovat.

Ještě dodám že když já měním podsvícení tak vždy upravuji (snižuji) proud LED diodami úpravou LED drivera.

Jaro91

Člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2024
Príspevkov
199
Reakčné skóre
19
Bodov
18
Paragraf (§)
Prosím vás a tie količky sa daju niekde zohnať? A musí byť upravovany ten driver? či by to nemalo robiť nejaký velký problém?

rakato11

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2020
Príspevkov
290
Reakčné skóre
349
Bodov
58
Umiestnenie
Čierne pri Čadci
Paragraf (§)
Ty kolíčky horko těžko seženeš jedině je vybrat z nějakého vraku.
Proud LED diodami se mermo mocí upravovat nemusí ale je jej dobré snížit neboť výrobci TV do těch LED-ek pouštějí maximální proud které se pak zbytečně nadmíru zahřívají a tím pádem se snižuje jejich životnost, snížením proudu absolutně neutrpí obraz a LED-ky vydrží mnohem déle.
Ta úprava není složitá, napiš sem označení zdroje a dej sem kvalitní fotky z obou stran, pomůžu Ti s tím.

Ještě k těm kolíčkům, odkud jsi je vybral? Vypadají krátké tak mi nepřijdou že to jsou ty které drží displej + folie ve stejné vzdálenosti od podsvícení.

Jaro91

Člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2024
Príspevkov
199
Reakčné skóre
19
Bodov
18
Paragraf (§)
Toho som sa obával, sú to tie dištančné tých kolíčkov je 12 možno by tam ani nemuseli byť stačili by tie zasúvacie klipi

Jaro91

Člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2024
Príspevkov
199
Reakčné skóre
19
Bodov
18
Paragraf (§)
Dobrý deň mám problém na tom Tv LG sa mi podarilo vymeniť diody a všetko funguje ale dal som tam tie čínske diody z aliexpresu a vidno tam tie reflektory, tiene čím to može byť? Fólie som dal presne tak ako boli aj všetky dištančne podložky aj koliky.

rakato11

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2020
Príspevkov
290
Reakčné skóre
349
Bodov
58
Umiestnenie
Čierne pri Čadci
Paragraf (§)
Nemohl bys tu dát fotku ze které by bylo vidno jak to vypadá. Ono když odpadnou ty čočky z těch LED diod, ve Tvém případě o tom pochybuji když jsi dal nové LED pásky i když jsou z Aliexpres odkud je i já kupuji, tak pak kde jsou ty čočky odpadnuté tak tam na displeji svítí jasné kolečko.
Před pár dny jsem se synem měnili podsvit na jeho 11 let starém Samsungu s prohnutým displejem a když syn demontoval z nej ty LED pásky které byly pouze zasunuté v příchytných kolících tak mu pod rukou začaly ty čočky odpadávat a on se toho lekl. Já jsem jej uklidnil že to je běžná věc neboť když je podsvit těch 11 let naplno pak LED diody dostávají pořádný záhul (v tomto případě z větší části LED diod odpadl luminofor a svítily modře takže i obraz šel do modra) a lepidlo na čočkách povolí a ony odpadnou.

Jaro91

Člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2024
Príspevkov
199
Reakčné skóre
19
Bodov
18
Paragraf (§)
asi som urobil chybu a mal som kúpiť tie drahšie z tvdiely.sk originálne a nie čínu,neviem možno je to tou technologiou predsa to bol Tv z roku 2014 pri filme to nieje až tak vidno ale hlavne na bielej scenerii

ElektroLab.eu

Widget

Podporte nás

Vyhľadaj komponenty

Nové príspevky

Reklamný blok

Hľadáte lacný multimeter?