- Člen od
- 20 Feb 2020
- Príspevkov
- 104
- Reakčné skóre
- 239
- Bodov
- 58
- Paragraf (§)
- §21 (SK) / §5 (CZ)
No toho priestoru az tak nie je, kedze na 12m2 musim mat dielnu, pracovnu, posluchovku,.... este ze mam velku povalu
to sú výrezy!Jeden kanal osadeny, este vykonovu cast, a cele to otestovat. Pohanat to bude par gu50/OS51, tak uvidime.
Musíte sa zaregistrovať, aby ste mohli vidieť obrázky
Nie náhodou BS452 ? BS525 ti moc u elektroniek nepomôže ...dlhodobo snažím zohnať BS525
Dík som asi trochu retard... Áno BS452... Ginkoprim Max pre mňa .Nie náhodou BS452 ? BS525 ti moc u elektroniek nepomôže ...
Vystupaky mam len do 500V, zvolil som 420V, Pout mam 40W. Ale chcem odskusat s EL51, to by mohlo byt o inom.to sú výrezy!
Ua kolko ? 800V? (Pre GU50 by som aj povedal)
Ja sa už dlhodobo snažím zohnať BS525 pre moje elektronkové potreby. Dozatial mám len tie moje návrhy spínacích zdrojov ani jeden zatial nerealizovaný ako zdroj labácky...
Ja by som to asi vzal inou cestou úplne. GU50tky sú jak stoverené pre Ua800+V...ale to prináša kopec problémov v konštrukcií zvyšku (izolačné pevnosti transformátorov a ich väzba atď...) Skôr by som skúsil KT98 alebo KT150 v jednom páre na 470-500V. To by mohlo dodať slušných 130-170W.Vystupaky mam len do 500V, zvolil som 420V, Pout mam 40W. Ale chcem odskusat s EL51, to by mohlo byt o inom.
Mam BS275, na male veci ok, na velke uz uip1. Ale BS452 by sa zisla, to bylo krasa, ak niekto najde, sem s nou!
Mal som na mysli KT98... Je to shuguang verzia značne robustnejšej 88mičky.. parametrami sa blíži ku KT100/120. KT88 v katodovom predpätí dá Pout 60W @15% THD. Ak mu dáš Ua 500V a záťaž 6k6 (anoda k anode)Kludne mozes Ale ako som pisal, nemam na to momentalne vystupak, takze zbytocne riskovat. A povedzme si na rovinu, na doma je uz aj 40W celkom dost.
KT98 nepoznam, asi si myslel KT88, s tymi je to odskusane takisto, cca 50-60W v tejto konfiguracii v pohode. Preto chcem odskusat EL51, to by mohlo byt tiez zaujimave.
Snazim sa s napatiami neist vyssie ako 550-600V. Ako pises, potom to prinasa uz dalsie problemy. Ale chystam sa aj tak niekedy prekrocit tuto hranicu, RD200B a RE125C cakaju....
Tu sú práve na vine tie magnetické šunty. Obmedzujú prúd ktorý vieš dodať do primára (alebo teda zdroja je jedno či vinutia použiješ opačne alebo normálne). Pozri si troška o funkcii a ako vlastne magnetron napájať a zistíš prečo je to takK tym MOT-om - ony maju nejak orientovane plechy, a teda neprenesu taky isty vykon v smere primar-sekundar, ako sekundar-primar. Raz, ked som to este nevedel, som sa cudoval, preco ked som ho zapojil naopak do siete (ano, vedel som, co robim), mi neda 24 V viac ako cca 700 mA...
Tak som len zvedavy, ci to v tvojej aplikacii nebude problem?
6L50 bol použitý ako zdroj VN pre televízory 4001 4002 (kamarát akurát zháňal do svojej).Moj sen zosilnovaca so 6L50 sa rozplynul
Prisiel som na to, ze tato tazkopadna elektronka ozaj neviem na co je dobra (okrem nahrady do zdroja).
Soudrozi pisu v katalogu
vsimnite si udaj pre AB2 zosilnovac. Bud som blby ja, alebo soudruzi udelali niekde chybu, ale v tejto konfiguracii nie som schopny dostat viac ako cca 20W. Budic vyzera ze to zvlada v pohode, no vykon nie a nie z toho dostat. Vystupak mam OTR-40W-2 (Raa 4k).
Pri Ub=425V a Ug2=400V s Ia0=50mA (co je uz dost, kedze sa jedna o 25W pentodu) viem pri Raa 6k6 z toho dostat cca 35W. Pri Raa 4k je Pmax cca 24W.
Idem potyrat 6p3s a porovnam vysledky.... som zvedavy.
EL36 je prakticky EL34 s anodovou čapičkou Jednu rozbi a kukni vnutro. Skoro identické. EL34 je schopná aj vyšších frekvencií a značne vyšších napätí ako KTxxx práve preto tomu dodali anodovu čapičku a mohlo to ísť do vychilovačov TV (PL36)......zato s EL36 som dostal krasnych 47W pre Raa 4k (Ub 300V, Ug2 150V, Ia0=18mA). Takze ak niekto chce za relativne lacny peniaz "dobry" zosilnovac, tu je cesta. PL36 sa vala este stale dost. Akurat ze sme tak trosku v B, nie AB.
Opravujem svoju debilitu:EL36 je prakticky EL34 s anodovou čapičkou Jednu rozbi a kukni vnutro. Skoro identické. EL34 je schopná aj vyšších frekvencií a značne vyšších napätí ako KTxxx práve preto tomu dodali anodovu čapičku a mohlo to ísť do vychilovačoch TV (PL36).
© ElektroLab.eu 2019 - Všetky práva vyhradené | Inzercia | E-shop | Blog |