• UPOZORNENIE ! Nachádzate sa v časti fóra, kde je vyžadovaná určitá kvalifikácia, a odbornosť. V žiadnom prípade sa preto nesnažte poskytovať rady a riešenia dopytujúcim pri ktorých si nieste istý ich správnosťou v súlade s platnými nariadeniami a normami. Majte na pamäti najmä bezpečnosť a odbornosť a vystríhajte sa nabádaniu k manipulácii s nebezpečným napätím neznalou, alebo nepoučenou osobou ! Stránky fóra a ich vedenie nepreberajú žiadnu zodpovednosť za škody vzniknuté zverejnenými chybnými a nebezpečnými zapojeniami a za prípadnú ujmu na zdraví, spôsobenú úrazom elektrickým prúdom alebo spôsobenú neodbornou manipuláciou s elektrickými zariadeniami.

Telefonní pobočkové reléové ústředny tesla usr 1/4, usr 1/10, usrs 1/6-10

plavec11

Moderátor
Vedenie
Moderátor
Registrovaný člen
Darca
Člen od
30 Dec 2019
Príspevkov
449
Reakčné skóre
1,103
Bodov
129
Zdravím Vás přátelé, Vás všechny kteří se zajímají o telefonní techniku. Mým cílem je diskutovat na téma telefonních ústředen, které jsou uvedené v názvu tohoto vlákna.
Sháním momentálně typ ústředny TESLA USR 1/4, na kterou bych chtěl provozovat 4 telefony s pulsní volbou ve svém domě, pokud jí někdo má k prodeji, prosím o nabídku. Ale dále, mám kompletní dokumentace k ústřednám uvedeného typu a mohu získat skeny i k dalším typům od TESLY a od RFT, které rád emailem zdarma pošlu na vyžádání přes SZ aktivním registrovaným členům s historií a kladnou reakcí.

Editace 16.1.2025: podařilo se mi sehnat originál, první vydání z roku 1969, viz foto. Je kompletní a nepoškozené.

Prílohy

Naposledy upravené:

kiklhorn

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
26 Jan 2025
Príspevkov
1
Reakčné skóre
1
Bodov
3
Paragraf (§)
§23 (SK) / §7 (CZ)
Mám někde zahrabanou Tina 106 nebo 206 (nechci ji teď hledat) vč. modulu k PC. Pokud je tedy cílem domácí ústředna a ne konkrétní Tesla.

plavec11

Moderátor
Vedenie
Moderátor
Registrovaný člen
Darca
Člen od
30 Dec 2019
Príspevkov
449
Reakčné skóre
1,103
Bodov
129
Mám někde zahrabanou Tina 106 nebo 206 (nechci ji teď hledat) vč. modulu k PC. Pokud je tedy cílem domácí ústředna a ne konkrétní Tesla.
Dobrý den, děkuji Vám za nabídku, ale vyžaduji klasickou reléovou Teslu z důvodu retro stylu a klapání relátek. Ústřednu můžete .

plavec11

Moderátor
Vedenie
Moderátor
Registrovaný člen
Darca
Člen od
30 Dec 2019
Príspevkov
449
Reakčné skóre
1,103
Bodov
129
Tak se zadařilo, sehnal jsem USR 1/4, zítra pro ní jedu, pak zde vložím fotky a přidám postupně příspěvky z provozu a popis. 4 dobové telefony už nedočkavě na ústřednu čekají.

Prílohy

• 166.5 KB Zobrazení: 17

plavec11

Moderátor
Vedenie
Moderátor
Registrovaný člen
Darca
Člen od
30 Dec 2019
Príspevkov
449
Reakčné skóre
1,103
Bodov
129
Přátelé, ústředna je doma, nechám jí aklimatizovat a pak jí prověřím podle dokumentace, je v ní pár bastl úprav, ale nic závažného. Zatím vkládám jen pár fotek bez popisu. Jistě někoho bude zajímat cena, není to tajemství, prodejci jsem na dřevo dal 10 tisíc korun a jel jsem pro ní 105km. Telefonii zdar.
Editace: rok výroby mé ústředny je 1970, vyraženo na štítku.

Prílohy

Naposledy upravené:

oneeeeee

Stály šlen
Registrovaný člen
Darca
Člen od
1 Jan 2020
Príspevkov
505
Reakčné skóre
677
Bodov
88
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
nádhera , ako nová .

plavec11

Moderátor
Vedenie
Moderátor
Registrovaný člen
Darca
Člen od
30 Dec 2019
Príspevkov
449
Reakčné skóre
1,103
Bodov
129
Je tam pár bastl úprav, v usměrňovači diody místo selenu, modrý novodobý elektrolyt a vrabčí hnízdo u usměrňovače. Dám to do původního stavu a dodělám k tomu podle dokumentace generátor tónů (obsazovací, vyzváněcí a volný) a hned z ní bude verze USRs 1/4. Úpravy budou vratné bez poznání.

oneeeeee

Stály šlen
Registrovaný člen
Darca
Člen od
1 Jan 2020
Príspevkov
505
Reakčné skóre
677
Bodov
88
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
original , bude original . dodatočné zásahy , nemám rád . kto sa má v tom vyznať .

plavec11

Moderátor
Vedenie
Moderátor
Registrovaný člen
Darca
Člen od
30 Dec 2019
Príspevkov
449
Reakčné skóre
1,103
Bodov
129
original , bude original . dodatočné zásahy , nemám rád . kto sa má v tom vyznať .
Nepůjde o zásadní zásah, ta ústředna je připravena na verzi s tóny, jen se přidá modul a jde to vrátit bez poznání. Verze USR a USRs jsou totožné, je jen navíc modul tónů a i v dokumentaci to je zmíněno jako rozšíření. Tak že budu postupovat jen podle dokumentace. Nejsem pr-se abych to znehodnotil. Napište mi email do SZ, pošlu Vám dokumentaci, je to zajímavé čtení.

plavec11

Moderátor
Vedenie
Moderátor
Registrovaný člen
Darca
Člen od
30 Dec 2019
Príspevkov
449
Reakčné skóre
1,103
Bodov
129
Dnes při čištění telefonů jsem v jednom válečném W38, nalezl skleněné zvonky, kovu bylo tehdy asi málo a tak to výrobce nahradil sklem a má to jedinečný zvuk.

Prílohy

• 192.7 KB Zobrazení: 7

plavec11

Moderátor
Vedenie
Moderátor
Registrovaný člen
Darca
Člen od
30 Dec 2019
Príspevkov
449
Reakčné skóre
1,103
Bodov
129
Z ústředny jsem dnes vyhodil ten bastl můstek a dal tam selén, ten tam byl původně. Vše vyfoukáno, očištěno s ponecháním patiny a je hotovo, vše vyladěno, teď to jen pověsit na zeď a po baráku roztahat rozvody na 4 telefony včetně dobových zásuvek s telefonní vidlicí CS.

Prílohy

Naposledy upravené:

plavec11

Moderátor
Vedenie
Moderátor
Registrovaný člen
Darca
Člen od
30 Dec 2019
Príspevkov
449
Reakčné skóre
1,103
Bodov
129
Krátké video ze zkoušky na 3 pobočky.
Ak chcete vidieť médiá, musíte sa zaregistrovať

105nu70

Nový člen
Registrovaný člen
Člen od
22 Dec 2023
Príspevkov
22
Reakčné skóre
49
Bodov
18
50Hz zvonenie je dosť divoké na mňa teda :p

plavec11

Moderátor
Vedenie
Moderátor
Registrovaný člen
Darca
Člen od
30 Dec 2019
Príspevkov
449
Reakčné skóre
1,103
Bodov
129
50Hz zvonenie je dosť divoké na mňa teda :p
Je to standard u každého zvonku využívající střídavé napětí a kmitočet sítě. Tady to zvoní v kuse asi 20 sekund než se zahřeje tepelné relé TH1, pak už to pravidelně zvonění přerušuje. Vzbudí to i mrtvého a to je důležité.

plavec11

Moderátor
Vedenie
Moderátor
Registrovaný člen
Darca
Člen od
30 Dec 2019
Príspevkov
449
Reakčné skóre
1,103
Bodov
129
Zkouška vytáčení pobočky poklepáním vidlice sluchátka. Funguje to, chce to jen ten správný ťuk a rychlost.
Ak chcete vidieť médiá, musíte sa zaregistrovať

ElektroLab.eu

Reklama

Paul's Electronics

Podporte nás

Vyhľadaj komponenty

Nové príspevky

Reklamný blok

Hľadáte lacný multimeter?