Než vyhledám v jakém AR to bylo, zatím vkládám stejné schéma z jiného zdroje, jde o stejné zapojení.
Dodatek: na FM vysílání je nejlepší Ruský generátor G4-151, dá se modulovat externě a výkon je značný, když se naladím na požadovaný kmitočet, tak jsem slyšet několik km daleko na klasickém rádiu a vysílám na kus drátu hozený z okna. Mám ještě generátor Tesla BM 496, ale ten nejde bez úpravy zapojení externě modulovat, má danou AM modulaci kmitočtem 1kHz. Tím rád ruším sousedovi bránu na dálkové ovládání, naladím 433MHz a připojím na kus drátu, soused pak otevírá bránu ručně nouzově a já u okna chcípám smíchy. Bavím se i na parkovišti u obchodních domů, mám ovladač z bezdrátového alarmu v pásmu 433MHz a když zmáčknu jakékoliv tlačítko, tak si nikdo nezamkne ani neodemkne auto klíčenkou i když stojí u auta, musím to ale zapnout dřív než řidič odchází nebo přichází, je to sranda veliká, auto mám v dohledu cca do deseti metrů.
Ak chcete vidieť odkazy, musíte sa zaregistrovať
K tomu schématu, jako oscilátor lze použít i tranzistor BF199 anebo Tesla KF173, KF173 je klasika od Tesly a funguje perfektně, mám jich doma asi 1000 kusů do zásoby a má 4 vývody.