- Člen od
- 17 Jan 2020
- Príspevkov
- 221
- Reakčné skóre
- 281
- Bodov
- 58
- Umiestnenie
- Čierne pri Čadci
- Paragraf (§)
- Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Zdravím všechny přítomné. Pro svého kamaráda který je ve finanční nouzi a chtěl by konečně se také podívat v TV na nějaký ten film pro rozptýlení opravuji tento TV který je po zásahu bleskem přes HDMI vstup. Zprvu nešel pouze HDMI vstup ale vstup Scart normálně fungoval akorát TV měla vadu podsvitu a to že LED diody svítily do modra (dosti častá závada LG televizorů). Proto jsem objednal na Aliexpress LED podsvit který jíž mám doma a tak jsem se včera rozhodl že jej vyměním. Než jsem TV odkrytoval tak jsem si řekl že jej ještě zkusím zapnout a ejhle, po připojení do sítě se rozsvítila červená LED kontrolka, když jsem chtěl TV zapnout dálkovým ovládačem tak se nic nedělo (DO-zkontrolovaná funkčnost pomocí kamery na mobilu), použil jsem další DO ale se stejným výsledkem, LED kontrolka svítí trvale, nezhasne, při stlačení jakéhokoliv tlačítka na DO stále svítí a nebliká. Tak jsem vyzkoušel zapínací tlačítko pod signalizační LED kontrolkou, bez úspěchu. Je mi to záhadou neboť TV se od posledního zapnutí když fungoval i když pouze přes Scart (má i satelitní tuner a ten taktéž fungoval) se již nezapínal a čekal na nový podsvit.
V televizoru je pouze mainboard EAX66453204(1.1) který je napájený síťovým napáječem 19V=/2,5A 50W a T-CON takže na 100% se něco dodatečně podělalo na tom mainu s největší pravděpodobností samotný CPU.
Má někdo jiný nápad co by mohlo ještě způsobovat tento stav že TV nelze zapnout?
Popřípadě kdyby náhodou někdo měl nebo věděl o nějaké s rozbitým displejem (což je nerentabilní oprava) a mohl jí poskytnout byl bych rád respektive můj kamarád.
Předem všem děkuji za rady.
V televizoru je pouze mainboard EAX66453204(1.1) který je napájený síťovým napáječem 19V=/2,5A 50W a T-CON takže na 100% se něco dodatečně podělalo na tom mainu s největší pravděpodobností samotný CPU.
Má někdo jiný nápad co by mohlo ještě způsobovat tento stav že TV nelze zapnout?
Popřípadě kdyby náhodou někdo měl nebo věděl o nějaké s rozbitým displejem (což je nerentabilní oprava) a mohl jí poskytnout byl bych rád respektive můj kamarád.
Předem všem děkuji za rady.
Musíte sa zaregistrovať, aby ste mohli vidieť obrázky
Naposledy upravené: