- Člen od
- 12 Jan 2022
- Príspevkov
- 2
- Reakčné skóre
- 0
- Bodov
- 1
- Paragraf (§)
- Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Zdravím komunitu,
Som laik. Z Číny mi prišla Smart univerzálna nabíjačka
Trochu zmätený som z toho, že ako po vybití, tak po nabití batérií, sa údaje o kapacite batérií dosť líšia. Tu sú namerané hodnoty kapacity jednotlivých batérií (prvý údaj je po vybití, druhý po nabití) :
Len dodám, že batérie
Som laik. Z Číny mi prišla Smart univerzálna nabíjačka
Ak chcete vidieť odkazy, musíte sa zaregistrovať
na 4 baterky. Obsahuje 4 hlavné funkcie: nabíjanie, vybíjanie, test kapacity a uskladnenie. Vcelku som s ňou spokojný až na to, že pri vybíjaní sa trochu prehrieva. Pri jej kúpe sa mi hlavne jednalo o vyššie spomenutú funkciu test kapacity. Prebieha to asi tým spôsobom, že nabíjačka najskôr dobije batérie do maxima na 4,2V, následne ich vybije, zaznamená kapacitu po vybití a spodné prípustné napätie a zasa ich nabije do maxima a taktiež zaznamená kapacitu po nabití a napätie.Trochu zmätený som z toho, že ako po vybití, tak po nabití batérií, sa údaje o kapacite batérií dosť líšia. Tu sú namerané hodnoty kapacity jednotlivých batérií (prvý údaj je po vybití, druhý po nabití) :
1. batéria | 2590 mAh | 2898 mAh |
2. batéria | 2666 mAh | 2899 mAh |
3. batéria | 2585 mAh | 2868 mAh |
4. batéria | 2676 mAh | 2700 mAh |
Ak chcete vidieť odkazy, musíte sa zaregistrovať
sú tiež od LiitoKaly s deklarovanou kapacitou 2600mAh. Mohol by mi tu niekto zo znalých veci objasniť, ktorá z dvojice nameraných hodnôt je správnejšia prípadne ma nasmerovať na riešenie tejto problematiky?