- Člen od
- 15 Júl 2026
- Príspevkov
- 9
- Reakčné skóre
- 1
- Bodov
- 3
- Paragraf (§)
- Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Dobrý večer. Snažím sa spojazdniť menič. Mal tam odpálené dva zo štyroch koncákov, jeden zo štyroch optočlenov a tu nastal problém. Na súčiastke otočlena je označenie výrobca "ON" a čísla 3150A a pod nimi 2225B ,pridávam aj obrázok. Žiadny datasheet som nenašiel, ale mohol by som ho nahradiť optočlenom FOD3150A, ALEBO VO3150A-X007T? Vie mi niekto poradiť, či sú zhodné s tou pôvodnou, a musím vymeniť všetky štyri aby boli rovnaké, alebo stačí tá vadná.
A ešte druhý problém. Keď hľadám smd tranzistor podľa kódu napr. GB1 , ponúkne mi viacero možností, ale podľa puzdra nesedí ani jeden. Čo robiť v takom prípade. Pripájam opäť obr. . A niektoré smd diody majú ako keby dva kódy. Jeden vodorovne a za ním priečne druhý nap.E1 N1. Pripájam obr. Som len začiatočník, stále mám veľa otázok, budem veľmi vďačný za každú odpoveď.
A ešte druhý problém. Keď hľadám smd tranzistor podľa kódu napr. GB1 , ponúkne mi viacero možností, ale podľa puzdra nesedí ani jeden. Čo robiť v takom prípade. Pripájam opäť obr. . A niektoré smd diody majú ako keby dva kódy. Jeden vodorovne a za ním priečne druhý nap.E1 N1. Pripájam obr. Som len začiatočník, stále mám veľa otázok, budem veľmi vďačný za každú odpoveď.
Musíte sa zaregistrovať, aby ste mohli vidieť obrázky