Ved hodiny idu, len ich chce doladit. Tak treba merat tak aby to neovplyvnoval a trimrom ladit obvod tak aby sa posunul pozadovanym smerom. Potom to necha tyzden bezat a zasa si pozrie a prepocita, kolko to ma doladit - ktorym smerom a kolko Hz.Já jsem chtěl vědět jestli mu oscilátor vysadí a co naměří. Proto pin11. Vstupní impedance 1MΩ ,jak píše oscilátor neovlivní....
Treshold by mal byt nastaveny na Vcc/2IC1.9 opět neustálená hodnota frekvence, lítá to. S kondenzátorem i bez.
Podla mna ten skop nema specialny HW na meranie frekvencie, ale len to robi vypoctom zo samplovaneho priebehu. Skusil by som sa pohrat s casovou zakladnou ci nebudu lepsie vysledky. Ale ak aj budu, tak mozno 1-2 miesta co mas aj na multimetri. Takze velke zlepsenie neocakavam.Ani tak se mi nedaří odečíst ustálená hodnota.
Tak predsa len je nadej - triger je vedeny z komparatora do PA8 a to je vstup do Citaca. Takze asi by to slo. Skusil by som pozret na githube ci tam nie je lepsi FW k tomu osciloskopu.Přikládám schéma k osciloskopu.
© ElektroLab.eu 2019 - Všetky práva vyhradené | Inzercia | E-shop | Blog |