Tv ctr toshiba

maska54

Člen
Registrovaný člen
Člen od
16 Jún 2021
Príspevkov
30
Reakčné skóre
6
Bodov
8
Paragraf (§)
Amatér bez elektrotechnického vzdelania
Dobrý večer. Mám problém s tv toshiba model 2140rs hledam schema.
televize se při zapnutí sítovým tlačítkem, zapne do pohotovostního režimu, a nechal se zapnout ani ovladačem. Diky v šem .
Jirka

rakato11

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2020
Príspevkov
208
Reakčné skóre
271
Bodov
58
Umiestnenie
Čierne pri Čadci
Paragraf (§)
Mohl bys tu dát fotku štítku ze zadního deklu televízora?

rakato11

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2020
Príspevkov
208
Reakčné skóre
271
Bodov
58
Umiestnenie
Čierne pri Čadci
Paragraf (§)
Většinou bývalo na tom štítku označení, typ, chassis ale zde jej nevidím. Podívej se na plošný spoj zda tam náhodou nějaké označení není, podle něj se dá dohledat schéma.

Doplňuji: Tak i bez toho označení se mi podařilo dohledat servisní manuál k tomuto televizoru a to hned po napsání příspěvku. Tady z tohoto odkazu si jej stáhni 😌

Naposledy upravené:

maska54

Člen
Registrovaný člen
Člen od
16 Jún 2021
Príspevkov
30
Reakčné skóre
6
Bodov
8
Paragraf (§)
Většinou bývalo na tom štítku označení, typ, chassis, ale zde jí nevidím. Podívej se na plošný spoj zda tam náhodou nějaké označení není, podle něj se dá dohledat schéma.

Doplňuji: Tak i bez toho označení se mi podařilo dohledat servisní manuál k tomuto televizoru a to hned po napsání příspěvku. Tady z tohoto odkazu si jí stáhni 😌
Aco přesně hledat?

rakato11

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2020
Príspevkov
208
Reakčné skóre
271
Bodov
58
Umiestnenie
Čierne pri Čadci
Paragraf (§)
Stáhni si ten servisní manuál ve kterém máš potřebné schémy a začni proměřovat napětí od zdroje.

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
1,891
Reakčné skóre
1,549
Bodov
220
Umiestnenie
Trnava
Otvor a daj sem fotky zdrojovej časti. Ako prvé over, či sa dá TV zapnúť tlačidlom na TV, ak to pôjde, tak je problém v DO. Ak nie, tak je problém v zdrojovej časti. Funkciu DO vieš overiť jednoducho - zapni na mobile kameru a priblíž DO ku kamere, stlač tlačidlo na DO a mal by si vidieť blikanie na displeji.

• Ďakujem
Reakcie - hodnotenie obsahu: maska54

maska54

Člen
Registrovaný člen
Člen od
16 Jún 2021
Príspevkov
30
Reakčné skóre
6
Bodov
8
Paragraf (§)
Otevři a děj sem fotky zdrojové části. Jako první over, zda lze TV zapnout tlačítkem na TV, pokud to půjde, tak je problém v DO. Pokud ne, tak je problém ve zdrojové části. Funkci DO umíš ověřit jednoduše - zapni na mobilu kameru a přiblíž DO ke kameře, zmáčkni tlačítko na DO a měl bys vidět blikání na displeji.
Otevři a dej sem fotky zdrojové části. Jako první over, zda lze TV zapnout tlačítkem na TV, pokud to půjde, tak je problém v DO. Pokud ne, tak je problém ve zdrojové části. Funkci DO umíš ověřit jednoduše - zapni na mobilu kameru a přiblíž DO ke kameře, zmáčkni tlačítko na DO a měl bys vidět blikání na displeji.
Televize se tlačítkem zapne ale hnedle naskočí standby režimu a ovladač který je v pořádku tak to nezapne .

Prílohy

Elektro Lab

Administrátor
Vedenie
Správa systému
Moderátor
Člen od
13 Dec 2019
Príspevkov
1,891
Reakčné skóre
1,549
Bodov
220
Umiestnenie
Trnava
Ok, očisti poriadne dosku, najlepšie štetcom a vyfúkaj ju. Pozerám, že sa jedná o žltú, živicovú dosku. Vytiahni TV zo zásuvky a počkaj než sa vybijú kapacity. Zameraj sa na silovej - primárnej strane na miesta zo zmenenou farbou a odkontroluj či nie sú praskliny na spojoch, najmä na ťažších komponentoch - trafá, tlmivky, veľké kondenzátory a prespájkuj ich. To isté sekundárna strana. Pri týchto doskách sa často stáva, že sa odliepajú cesty a pady od substrátu a pretrhnú sa.

maska54

Člen
Registrovaný člen
Člen od
16 Jún 2021
Príspevkov
30
Reakčné skóre
6
Bodov
8
Paragraf (§)
Ok udělám teď když jsem ji zkoušel zapnou tak se normálně pustila bez problémů . A myslím že večer se zapne znovu do standby a nepůjde zapnou.

rakato11

Aktívny člen
Registrovaný člen
Člen od
17 Jan 2020
Príspevkov
208
Reakčné skóre
271
Bodov
58
Umiestnenie
Čierne pri Čadci
Paragraf (§)
Tak já si osobně myslím že tam někde budeš mít studenta tak jako již zmiňoval @Elektro Lab . Pokud jsi měl tu televizi rozebranou, hýbal jsi s plošnými spoji, deskami tak pak je velká pravděpodobnost že tou manipulací se někde něco spojilo a momentálně to funguje jak má ale je to pouze dočasný stav.
Ke hledání studeného spoje je zapotřebí silné světlo a silná lupa ale podle mých zkušeností ani to někdy nestačí. Kolikrát se mi v takovýchto případech stávalo že když jsem pološný spoj na jedné straně ohnul a zařízení začalo fungovat tak jsem hledal na té straně ohybu jenomže mnohdy byla závada právě na opačném konci desky. Někdy jsem zvolil metodu "hledání ve tmě a pod proudem (toto však v žádném případě nedoporučuji nezkušeným lidem, hrozí úraz elektrickým proudem). Táto metoda spočívá v tom že v přítmí a zapnutém zařízení postupně prohýbám desku a tam kde se objevilo zajiskření a něsledně začal přístroj fungovat byla závada. Toto jsem ale opravdu praktikoval když už jsem byl naprosto v koncích a nemohl jsem najít studený spoj aní pod lupou s brýlemi na očích.

maska54

Člen
Registrovaný člen
Člen od
16 Jún 2021
Príspevkov
30
Reakčné skóre
6
Bodov
8
Paragraf (§)
Tak nějaké kondy jsem už měnil které měli spatne esr pak to chvilku fungovalo a pak druhý den nebo třeba za 3 hodiny to nešlo spustí vše naskoskocilo jen obraz a zvuk žádný . Pak několikrát zkoušet ovladačem zapnout až naskočila

ElektroLab.eu

Reklama

Paul's Electronics

Podporte nás

Vyhľadaj komponenty

Nové príspevky

Reklamný blok

Hľadáte lacný multimeter?