Nevadí, treba zmerať to napätie na oboch koncoch toho rezistora. To že tam teraz nie je nehrá rolu. Potrebujeme vedieť aké napätie prichádza na rezistor, za ktorým je tá zenerka 22V. Odpor rezistora bude taký, aby neprekročil 1/4 W. Čiže ak je tam povedzme 55V, na zenerke má byť 22V, tak úbytok napätia na rezistore musí byť 33V. Pri výkone rezistora 0,25W a úbytku 33V (0,25/33) môže tiecť prúd maximálne 7,6 mA. Pre výpočet odporu sa použije vzorec R=U/I (33/0,0076) = 4342 ohm. Čiže rezistor mal hodnotu minimálne cca 4K7 za predpokladu, že bol dimenzovaný na svoj maximálny výkon, čo sa bežne nerobí. Keďže ale tak pekne zhorel, tiekol ním značný prúd, minimálne 2x väčší na aký je určený. Pokiaľ je tá zenerka prerazená, úbytok na rezistore nebol 33 ale 55V, čo by pri 4k7 bolo cca 11mA a cca 0,6W. To by stačilo na zhorenie, zvlášť ak pri prehriati rezistor ešte zmenšil svoj odpor. Ťažko ale špekulovať pri tak málo informáciach. Skús tam dať napríklad 22K alebo 47K rezistor. Potom zmeraj či je na zenerke 22V a postupne znižuj hodnotu rezistora aby si dosiahol 22V, ale nie pod 4K7. Podľa mňa je to napájanie toho LM358 a ten ak nemá na výstupe nejakú záťaž, potrebuje iba pár mA. Zenerka ale musí byť OK.